Nagyon pörögnek a Nintendo Switch eladásai

Lezárult a Nintendo aktuális pénzügyi esztendeje, így a kiotóiak megtartották az ilyenkor szokásos, befektetőknek szánt beszámolójukat, amiből kiderült, nagyot ment eddig a Switch és az új Zelda-játék is.

Hiába a foghíjas játékfelhozatal, a március elején boltokba küldött Nintendo Switch még mindig kelendő portéka. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Nintendo a nemrég tartott, aktuális pénzügyi esztendejüket lezáró beszámoló alkalmával megerősítették, hogy eddig több mint 2,74 millió konzolt szállítottak le, míg játékból eddig több mint 5,46 milliót szórtak szét a viszonteladók között, amiből a The Legend of Zelda: Breath of the Wild egymaga 3,84 millió darabbal vette ki a részét. Ha játék eredményét platformokra is lebontjuk, akkor 2,76 millió példány Switchre, 1,08 millió pedig Wii U-ra ment el.

A kiotóiak a számokat látva bizakodóak a jövőt illetően, így előrejelzéseik szerint a most kezdődő pénzügyi év végére elérik a több mint 10 millió leszállított Switchet, míg ugyanezen idő alatt a játékokból nagyjából 35 millió darabot akarnak a boltokba küldeni.

A hordozható gépek frontján sem vallott szégyent a 3DS, ami elég erős eladásokkal büszkélkedhetett. Egyrészt a Pokémon Sun & Moon jóvoltából, amiből együttesen 15,44 millió egység talált gazdára. A Super Mario Makerből 2,34 milliót sikerült eladni, míg a Kirby: Planet Robobotból 1,36 millió darabot raktak a rajongók kosaraikba. Összességében a pénzügyi év végére 55,08 millió 3DS-játék talált gazdára.

Ami a hardvert illeti, ott 7,27 millió példányt adtak el, ami 7 százalékos emelkedés az előző évhez képest, így pedig már 66 millió eladott darabnál jár a 3DS. A Wii U a Nintendo Switch megjelenésével gyakorlatilag teljes mélyrepülésbe kezdett, így csak 760 ezer darabot sikerült elpasszolni belőle, ami az előző esztendőhöz képest 77 százalékos csökkenésnek felel meg. A játékeladások sem pörögtek, összesen 14,8 millió játékot értékesítettek a kiotóiak, ami 46 százalékos esés.

Összességében egyébként 439 millió jent termelt a Nintendo, ami az előző üzleti évhez képest 3 százalékos csökkenésnek felel meg.

31 komment - szólj hozzá!