Nagyon pörögnek a Nintendo Switch eladásai

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
Lezárult a Nintendo aktuális pénzügyi esztendeje, így a kiotóiak megtartották az ilyenkor szokásos, befektetőknek szánt beszámolójukat, amiből kiderült, nagyot ment eddig a Switch és az új Zelda-játék is.

Hiába a foghíjas játékfelhozatal, a március elején boltokba küldött Nintendo Switch még mindig kelendő portéka. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Nintendo a nemrég tartott, aktuális pénzügyi esztendejüket lezáró beszámoló alkalmával megerősítették, hogy eddig több mint 2,74 millió konzolt szállítottak le, míg játékból eddig több mint 5,46 milliót szórtak szét a viszonteladók között, amiből a The Legend of Zelda: Breath of the Wild egymaga 3,84 millió darabbal vette ki a részét. Ha játék eredményét platformokra is lebontjuk, akkor 2,76 millió példány Switchre, 1,08 millió pedig Wii U-ra ment el.

A kiotóiak a számokat látva bizakodóak a jövőt illetően, így előrejelzéseik szerint a most kezdődő pénzügyi év végére elérik a több mint 10 millió leszállított Switchet, míg ugyanezen idő alatt a játékokból nagyjából 35 millió darabot akarnak a boltokba küldeni.

A hordozható gépek frontján sem vallott szégyent a 3DS, ami elég erős eladásokkal büszkélkedhetett. Egyrészt a Pokémon Sun & Moon jóvoltából, amiből együttesen 15,44 millió egység talált gazdára. A Super Mario Makerből 2,34 milliót sikerült eladni, míg a Kirby: Planet Robobotból 1,36 millió darabot raktak a rajongók kosaraikba. Összességében a pénzügyi év végére 55,08 millió 3DS-játék talált gazdára.

Ami a hardvert illeti, ott 7,27 millió példányt adtak el, ami 7 százalékos emelkedés az előző évhez képest, így pedig már 66 millió eladott darabnál jár a 3DS. A Wii U a Nintendo Switch megjelenésével gyakorlatilag teljes mélyrepülésbe kezdett, így csak 760 ezer darabot sikerült elpasszolni belőle, ami az előző esztendőhöz képest 77 százalékos csökkenésnek felel meg. A játékeladások sem pörögtek, összesen 14,8 millió játékot értékesítettek a kiotóiak, ami 46 százalékos esés.

Összességében egyébként 439 millió jent termelt a Nintendo, ami az előző üzleti évhez képest 3 százalékos csökkenésnek felel meg.

29.
29.
ilovenancythompson
én azt nem értem hogy minden hír alatt miért kell vérremenően vitázni?
pénzt kaptok azért akinek igaza lesz? :O))
viccesek vagytok kommentelők.
28.
28.
Gamelord
#25: És te miből gondolod, hogy nem így van? Nekem az összes Nintendos ismerősöm felnőtt, és azt látom mindenhol, hogy a fiatalokat az xbox és a ps érdekli (rengeteg 18 alatti ismerősöm van is van). De egyébként, még a Wii esetén a Nintendo azt mondta, hogy 29év az átlag.
Jó lenne erről egy statisztika, de én nem találtam még.
27.
27.
Juha
#5: Nyilván nem olvastad el a cikket, 20k-val több Zeldát szállítottak le SWITCH-re, mint magát a konzolt, itt azért van némi logisztikai baki.

Így a bontatlan csomag sem fog sokat érni, évek múlva sem, ha tartják ezt a trendet.
26.
26.
delphijos
Én most is csak azt mondom, mint minden hírnél, hogy majd jövő márciusban okosabbak leszünk. Az normális és várható is volt hogy launch-kor rengeterg rajongó beszerzi. Pár millió millió akkor is elmenne belőle ( pont a rajongók miatt ) ha fixen benne lenne a Zelda, Mario meg még egy-két cím. Majd akkor kell pezsgőt bontani, ha egy év múlva is szárnyalnak az eladások. A WiiU is bukás volt, pedig 13 millió abból is elment.
20.
20.
GAMEROD
#8: Én is Nintendo mellett nőttem fel, de már annyi bőrt lehúztak ezekről a klasszikus címekről is, hogy nem fektetnék már bele jelentősebb összeget. Nekem azóta is a legelső Mario és mindenből kb. a legelső rész a legjobb, azt és az akkori hangulatot már úgysem hozza vissza semmi. Meg már azok meg voltak nekem szokva 2D-ben, ezek a térbeli megoldások sosem jöttek be.
19.
19.
S.ityu
Nem egy váratlan fordulat, hiszen a konzol önmagában is érdekes és ha nem csak szinte a saját pokémonokkal és márióval telepakolt dedóságaival lehetne játszani rajta, akkor magam is beszereznék egyet... remélhetőleg több cég is fejleszt, vagy portol át előző címeket lásd: Skyrim
18.
18.
Norbiii
"Ami viszont még ennél is súlyosabb, hogy az elmúlt három hónapban nulla, azaz nulla darabot adtak el a Wii U-ból."

Lehet én nem figyeltem valamire, de ezt most nem értem. A VGChartz márciusi 11-i adatai szerint 5653 Wii U-t adtak el és a Zeldát is vették rá...
17.
17.
Csoki80
#11: Azok mentek a gyűjteményekbe, egyszer majd a sokszorosukat érik ;-)
16.
16.
Gykrizsi
#8: Ez a DS Light dolog egy baromság. A DS egy nehéz játék, ergo a DS light egy könnyű játék. Mint ha azt mondanátok, hogy a light cola olyan mint az eredeti, csak nincs benne cukor. Közel sem olyan
14.
14.
Persze, hogy porog, en is eladtam az enyem a Zelda utan. Mas jatek nincs ra ;-)
11.
11.
petymeg2033
#7: A margóra:
2,74 millió Switch-et szállítottak le
2,76 millió Switch-es Zeldát szállítottak le
Ha a matek helyes, itt is van azért egy 20.000es differencia, ami persze arányaiban már nem olyan nagy, de azért még mindig jól látható.
8.
8.
dcba
#1: Sztem nem a 10 even aluli korosztalynak kell elkepzelni ezeket a jatekokat, mert hidd el sokan felnottek imadunk Mariozni, a Zelda meg valoban egy erdekes jatek es biz nem konnyu, lazan nevezik Dark Souls Light-nak, ergo nem 10 evesek a korosztalya a jateknak.

En inkabb azt kifogaslom, h nagyon keves ra a jatek (bakker egyedul a zelda es az 2 playeres egymast nyiszalos jatek eddig aminek ertelmet latom, meg talan a remasterelt Mario Kart), ez igy tenyleg csak a fanoknak szol egyelore, mivel aki utkozben akar jatszani, az inkabb vesz egy 3DS-t ahogy en is tettem nemregiben, a Switch meg talan 2-3 ev mulva.
7.
7.
Yanez
#6: Neked is leírom: azért fogy több Zelda, mint Switch, mert a játék nem csak Switch-re jelent meg, hanem WiiU-ra is.
6.
6.
Dresa
#3: Már korábban is volt róla hír h több zelda fogy mint switch! Sokan vesznek kettőt, hogy a gyűjtői kiadást bontatlanul elrakják (ami jó ötlet mert egy egy régi zelda még használtan is drágább mint egy mai xbox one-os játék)
5.
5.
Yanez
#4: A Zelda WiiU-ra is megjelent, nyilván azt is beleszámolták.
4.
4.
Juha
#3: Szerk: mégegyszer elolvastam, leszállított darabról szól a fáma.
Ezesetben viszont biztos az N a hülye, hogy több Zeldát ad el, mint Switchet, ezzel jól leértékelve a játékot.
3.
3.
Juha
Nem tudom mennyire valósak a számok, de hogy a francba lehet több játékot eladni EGY konzolra, mint amennyi Switch fogyott? Az N-fanok kettőt vesznek, vagy mi? Akkor miért nem vesznek még egy gépet?

Vagy elírás, vagy hazugság az N-részéről, vagy szimplán idióták az emberek (én is vettem már ajándékba játékot, de akkor tudtam, hogy esetleg játszhat is majd vele).
1.
1.
GAMEROD
Várható volt hogy így lesz, a sok fanyalgás ellenére is. De valahogy a játékok hangulata nekem nem jön be. Tényleg csak a 10 éven aluli korosztálynak tudom elképzelni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...