A Capcom elégedetlen a Resident Evil 7 eladásaival

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Resident Evil 7 a sorozat egyik legsikeresebb darabja lett, fejlesztési költségeit is visszahozta, a Capcom mégsem volt elégedett az eladásokkal. Ahogy a Dead Rising 4 is csalódást okozott a kiadónak.

A Capcom is megtartotta a március végén lezárult 2017-es pénzügyi esztendő beszámolóját, amiből kiderült, hogy éves bevételük 13,2 százalékkal növekedett, így 87,17 milliárd jent keresett a kiadó, amiből a tiszta haszon 8,8 milliárd jen, ami 14,6 százalékos emelkedést jelent.

Ehhez képest mégsem volt maradéktalanul elégedett a vezetőség, a Resident Evil 7 kapcsán ugyanis 4 millió eladott példánnyal számoltak, ehhez képest jelenleg csak 3,5 milliónál jár a számláló. A Dead Rising 4 és a Monster Hunter XX sem hozta a várt számokat, utóbbi például 300 ezer példánnyal kevesebbet hozott össze. A japán kiadó a Dead Rising 4 kapcsán nem közölt számokat, de azt kihangsúlyozták, a vártnál sokkal rosszabbul teljesített a játék, ami valószínűleg annak is betudható, hogy a főbb újdonságok nemigen tetszettek a rajongóknak, így szinte biztos, hogy nem jött össze az eredetileg tervezett 2 milliós cél.

Ami a jövőt illeti, ott a digitális értékesítések növelésére szeretné a nagyobb hangsúlyt fektetni a Capcom, illetve szeretnék, ha rendszeresebben tudnának nagyobb címekkel jelentkezni. Bevételi oldalon a cél a 93 milliárd jen, és 14,5 milliárd jen profittal számolnak. 

60.
60.
ilovenancythompson
különben ezek mia szarra számítottak? azt is kisebb csodának tartom hogy dead rising egyáltalán folytatást kapott nehogy negyedik részt. szánalmas játékokat csinál a capcom, ennyi a lényeg.
59.
59.
Onion
Jó játék. Semmi köze nincsen resident evil szériához. Kiváncsi lennék resident evil név helyett, más címe lenne, akkor mennyien vették volna meg a játékot?
53.
53.
Gykrizsi
#47: Próbáltam mindet, nekem semmi volt. A Vive tetszett a precíz érzékelés okán, de maga a VR rész számomra nagy nulla. Mivel ott a keret oldalt, így alapvetően kizökkent, másrészt a PSVR olyan ingerszegény erővel bír, hogy mintha ma kellene befosnom a SH1-től. Elhiszem hogy egyszer lesz olyan szemüveg, amivel bele tudnám élni magam, de nem ez. Egy jobb füles és nagy tv/monitor nekem nagyobb élményt ad.
52.
52.
Neo1989
Itt jön le h nem a védelem számít. A jó az úgy is megy, ami meg fos az megbukik ennyi.
51.
51.
dcba
#49: Ja en is mostanaban jobban rajta vagyok az ilyen sztori nelkuli jatekokon, mivel bizonytalan mikor mennyit tudok jatszani. Pl most bohockodtam a Homefront 2-vel, nem nagy szam, de el lehet vele lenni ideig oraig.

A Heavy Rain engem nagyon megfogott, csodalatos jatek, egyszeruen regen izgultam ennyire valamin, nagyon tetszett, h ennyi fele el lehet vinni a sztorit, azzal, h vegig probalgass mindenfele variaciot elegge szepen ki lehet nyujtani a jatekidot.

Nekem az osszes UC jatekok kozul a masodik resz tetszett a legjobban, de igaz en akkor jatszottam vele amikor vadi uj jatek volt, igy lehet mai szemmel mar nem lenne ugyanaz.
50.
50.
Yanez
#48: Wow de egyetértek! Mintha magam írtam volna. :)
49.
49.
Norbiii
#35: Valamennyire én is így vagyok ezzel. 10-15 évvel ezelőtt talán jobban lekötöttek a játékok, mint az utóbbi években. Elkezdek játszani, és nemhogy 2-3 óra, hanem sokszor 10-30 perc után abba is hagyom...Inkább olyanokkal játszom, amik nem sztorisak, pl társas, parti, verseny, foci (legtöbbet fifával). Viszont, mint nálad is, nálam pl a Beyond Two Souls, a Heavy rain, és pl az Uncharted volt az, ami hosszú idő után teljesen lekötött, és több órát játszottam velük! :) Az UC4-ben félig egyetértünk, csodás grafika volt, de nem élveztem annyira, mint pl a harmadik részt (kettest most kezdtem el, az még nem tudom milyen). Tehát most UC2, és azért vannak itt még játékok, amiket végig kéne már vinnem.....:)
47.
47.
delphijos
#29: Senki se mondja hogy olyan mintha ott lennél, de igenis SOKKAL erősebb az inger, mert a külvilág teljesen ki van zárva. Engem jelen pillanatban nem ízgat a VR, mert drága és kiforratlan, de amit elöbb írtam az már most is igaz. A PSVR meg valóban gyengébb mint a többi, de szerintem pont annyival olcsóbb is. Nem csak a PSVR túl drága hanem az egész VR. Abból amit írsz nem úgy tűnik hogy nagyon próbáltál volna bármilyen VR szemüveget.
46.
46.
Nincs ezen mit meglepődni, a Capcom kivétel nélkül jónak tűnő, azonban szar játékokat készített, amióta világ a világ.
35.
35.
dcba
#34: En pedig ugy erzem, h kiegek, mert pl az elso 2 uncharted-ert rajongtam es mindenkinek odakat zengetem rola, h milyen jo jatek, aztan a 4dik reszt hosszas unszolas utan vegre bepattintottam a ps4be es vegig vittem, de a hihetetlen csodas grafikan kivul es ugyanazt a jatekot lattam benne mint 10 evvel ezelott es kb a felenel mar elegge untam az egeszet, csak vegig vittem, h mostmar vigyuk vegig!

Es ez az erzes egyre tobbszor van, h leulok valami szethypolt jatek ele es 2-3 ora mulva mar asitozom, meg a telomon nezegetem a netet, annyira nem kotnek le azok a jatekok amik manapsag kijonnek.

Ezert is vagyok most oda a Resiert, mert reg volt mar olyan, h egy jatek ennyire megfogjon, olyan meg foleg amit tobbszor is vegig vittem, altalaban 1x vegig viszek egy jatekot es utana leves, max ha nagyon megtetszik, akkor az acsik miatt kitolom meg1x, de a Resit azert toltam ki sokszor, mert elveztem a jatekot, a Baker csalad annyira jol megvolt csinalva, h szinte lejottek a kepernyorol, annyira elethuek voltak, annyira igazinak hatottak, azzal, h sokszor valosagosan reagaltak helyzetekre, pl Jack kirohog amikor kifogy a loszered, meg amikor menekulsz elole, akkor radoszt, h milyen ciki egy oreg embertol menekulni :D
34.
34.
Yanez
#30: Úgy van, én is régi motoros rezis vagyok, és hosszú idő után végre ez volt az a rész, ami nagyonis megtetszett!

Mellesleg ha valamelyik népszerű játék nem tetszik, az nem azt jelenti, hogy te égsz ki, hanem hogy más az ízlésvilágod, és ezzel az égvilágon nincs semmi baj! :)
32.
32.
dcba
#31: Eloszor rettento nyomaszto a jatek sztem, foleg amig Jacket le nem nyomod, de mindenkeppen igazad van, masodjara mar tudod mi fog tortenni es mar lazan setalsz vegig mindenen, mert emlekszel ra.

En csinaltam egy 2 oras vegjatszast valamikor az 5dik vegjatszasomkor, teljesitve egyutt par acsit, pl max 3x nyithatod ki a ladat, max 3x gyogyulhatsz es vidd vegig kevesebb mint 4 ora alatt. Gondolhatod, h ilyenkorra mar nem feltem a jatektol :D
19.
19.
Yanez
#18: Persze, aki már ezerszer végigment hasonlón, annak nem íjesztő, de azért vannak emberek, akiknek az. Pl egy tériszonyos akkor is tériszonyos marad, ha ezerszer néz le a magasból.
18.
18.
GAMEROD
#17: Azért szerintem valamennyi van, mert aki ezer hasonlót látott már élete folyamán az nyilván nem fog megijedni. A Resident Evil 7 pont olyan volt hogy előre tudtam mikor mire számíthatok benne. Nem túlzok ha 10-ből 9 szer már tudtam előre hogy mikor fog valami megtámadni, vagy mikor fog valami megjelenni. Talán ezért ijesztőbbek számomra az olyan címek amikről nem tudok semmit, még azt sem hogy egyáltalán milyen ellenfélre kell benne számítani.
17.
17.
Yanez
#16: Az életkornak sincs sok köze hozzá. Gyerekként majdnem mindenki retteg a horroros szaroktól. :)
16.
16.
GAMEROD
Így van, emberfüggő kinek mi a para, horror-játékokkal megismerkedtem kb. a 80-as években, akkor még a mezei Ghosts'n Goblinstól, az akkori Friday13th-tól is beszartam, tehát az életkorra vezetném vissza hogy kinek mi számít parának. Már beleedződtem, mert majdhogynem ugyanazok a dolgok köszönnek vissza minden játékban. Viszont azért akadnak eddig nem látott gyöngyszemek számomra is, például a Five Night Candy 3 és a Home Sweet Home demótól valamiért végigfutott rajtam a hideg, mert valahogy tudtak beléjük olyan szituációkat tenni ami maga a játék gyengesége ellenére hihető és bele tudja magát élni az ember.
15.
15.
Obiwan HUN
Nem kellet volna a VR reszt PS4 exkluzziva tenni, akkor tobb ment volna el! Mi is megvettuk volna a Vivehoz, de kihagytak igy mi is kihagytuk a vasarlast!!! :D
14.
14.
Norbiii
#13: UC4, Until Dawn volt kipörgetve, de ezek sem tegnap, szóval ráér a Resi 7.
12.
12.
Yanez
#7: Teljesen emberfüggő kinek mi a para. Plusz ő VR-ban tolta ki, ami rátett egy nagy lapáttal a para faktorhoz. Valaki a vér láttán is elájul, más pedig kiontott belek mellett is képes kajálni. Szóval egyénfüggő, úgyhogy felesleges ezen ugrálnod.
11.
11.
doma002
#7: Szerintem vannak benne ijesztő dolgok. Oké nem a világ legijesztőbb játéka, simán végig vittem minden probléma nélkül de azért vannak benne amik egy kicsit ijesztőek tudnak lenni de csak elsőre. Másodszorra már határozottan nem lesz ijesztő a játék.
10.
10.
Yanez
#9: VR szemcsi nélkül vittem végig, és rohadtul élveztem (így is).
9.
9.
br1Koo
Én is vennék egy VR szemcsit, meg a Resi7-et ha pc-n is lehetne úgy nyomni. Sajnos, miután láttam, hogy ez direkt egy belülnézetes játék máshogy nem is akarom játszani, mert szerintem ennek a játéknak pont az lenne a lényege, hogy a VR szemcsivel csapasd.
8.
8.
GAMEROD
Egynek jó volt a RE7, viszont teljesen más hangulata volt mint az eddig megszokott, inkább indie irányba mászott el. Én a RE7-et inkább olyasminek képzeltem volna el amilyenek a soronkövetkező CGI film a Vendetta trailerjében látottak. A DeadRising4-en nem lepődök meg, annyira gyenge hogy Denuvó se kéne neki. PS2 szintű látvány, inkább csak átrajzolgatják a pályákat minthogy fejlesztenének is rajta valamit.
4.
4.
crytek
#1: Elhiheted hogy nem a VR miatt nem fogy jól....szerintük.. Szerintem elég szép szám egy "újdonsághoz" képest... Ugye rég Resi 4-5-6-ban nem ezt szokta meg a nép.
3.
3.
Norbiii
Leszedtem a demot de nekem nem jött be ez a nem látjuk az embert dolog a kameraállásban, sokat persze nem játszottam vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...