Meglepetés: bemutatkozott a New Nintendo 2DS XL

Váratlan hardverbejelentéssel rukkolt elő a Nintendo, a New Nintendo 2DS XL árban és funkcionalitásban is a Nintendo 2DS és a New Nintendo 3DS XL közé ékelődik be. Július végén érkezik, méghozzá két új játék társaságában.

A pénzügyi beszámolója után váratlan hardverbejelentést ejtett meg a Nintendo, ahogy a cég mondja, a kézikonzolok melletti elköteleződésüket szeretnék bizonyítani a New Nintendo 2DS XL érkezésével. Ahogy a konzol neve sejteti, a kicsike a 2DS és a New 3DS XL szerelemgyereke lesz, ez az árán és a funkcionalitásán is érezhető.

A New 2DS XL a New 3DS XL-ével azonos kijelzőmérettel és teljesítménnyel operál, emellett NFC-vevő is került bele, így az Amiibo-támogatásnak sincs akadálya. A 3DS-es alapokra építkező dizájn viszont a fekete-türkiz, illetve fehér-narancs festésen túl is változott egy picit, és természetesen az az első számú különbség a nagytestvérhez képest, hogy a New 2DS XL nem képes 3D-s megjelenítésre. (A jegyzőkönyv kedvéért: ennek ellenére a 2DS-en is játszhatunk 3DS-es játékokkal.)

Nem elhanyagolható információ továbbá, hogy a New 2DS XL töltővel és egy 4 GB-os microSDHC-kártyával együtt érkezik majd.


A New 2DS XL 150 dolláros árcédulával kerül boltokba, ez július 28-án esedékes. Aznap érkezik majd két új játék is a Nintendo kézikonzolos kínálatába: a Hey! Pikmin mellett a Miitopia is ekkor várható.

Köszi, Link21!

Idén sem konferenciázik a Nintendo

A Nintendo megerősítette, hogy az idei E3-on sem tart majd olyan sajtókonferenciát, mint a Sony vagy a Microsoft. A kiotóiak később számolnak be az expós terveikről, azonban valószínűleg nem lövünk túlzottan mellé, ha arra tippelünk, a fontosabb bejelentéseket most is egy Nintendo Direct keretei között zavarja majd le a cég.
25 komment - szólj hozzá!