A teljes Dead Space-trilógia játszható Xbox One-on

Ha az Outlast 2-nél akciódúsabb rettegésre vágysz a hosszú hétvégén, akkor érdemes leporolnod a Dead Space-sorozatot, ugyanis most már az egész trilógia játszható Xbox One-on.

Újabb remek címekkel bővült az Xbox One-on is futtatható Xbox 360-as címek listája. Ezúttal a Dead Space 2 és a Dead Space 3 váltak visszafelé kompatibilissé, így ha rendelkezel a játék digitális vagy dobozos változatával, akkor mostantól a Microsoft újabb konzolján is tolhatod őket. Az első rész még márciusban került be a programba, így a teljes trilógia végigjátszható.

Mindhárom játékban a mérnök Isaac Clarke-ot irányítjuk, akinek az úgynevezett nekromorfokkal kell megküzdenie. Ezek a lények halott emberek tetemeiből keletkeznek, de elég távol állnak a klisés zombiktól. A sorozat védjegye, hogy ellenfeleinket megcsonkíthatjuk a harcok során, így a fej helyett érdemes inkább a végtagokra célozni. Az első felvonás még kemény horror volt, a két folytatásban azonban már inkább az akció felé terelték a hangsúlyt a fejlesztők.

13 komment - szólj hozzá!