Lemondhatunk Neill Blomkamp Alien-filmjéről

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 2.
  • Cooltúra
Link másolása
Ridley Scott az Alien: Covenant kapcsán adott interjút, ebben mondta azt, hogy a Neill Blomkamp-féle Alien 5 valószínűleg sosem fogja meglátni a napvilágot. A rendező szerint még forgatókönyv sem készült hozzá.

Neill Blomkamp még 2015 elején jelentette be, hogy az Alien folytatásán dolgozik, azonban hiába nyerték meg a mozihoz Sigourney Weavert és Michael Biehnt, az Alien 5 Ridley Scott visszatérésével párhuzamosan parkolópályára került. A rendező most épp az Alien: Covenant premierjére készül, de később még egy sor újabb filmet készítene.

A minap az Allocine nevű francia magazinnak adott interjút, ebben mondta azt, hogy szerinte Blomkamp projektje már sosem látja meg a napvilágot. "Nem készült hozzá forgatókönyv, ez csak egy ötlet, ami egy tucat oldal alapján született meg. Producerként vettem részt a munkálatokban, azonban nem léptünk tovább, mert a Fox nem akarta megcsinálni" - nyilatkozta.

Így tehát szinte biztosan lemondhatunk Blomkamp Alien-filmjéről. Érdekesség azonban, hogy Scott állításai némileg ellentmondanak a korábbi híreknek, Sigourney Weaver ugyanis épp "a nagyszerű forgatókönyvre" hivatkozott, amikor kifejtette, hogy szerinte a kényszerszünet ellenére igenis elkészül majd a film.

Az Alien: Covenant május 18-án kerül mozikba, a múlt héten egy rövid előzményfilmet is kaptunk hozzá.

16.
16.
KopyAti
#1: Szerintem meg nagyon jó film! Bár kinek mi! ;)
15.
15.
Gykrizsi
#13: Ízlések és pofonok. Számomra az egy az az örök űrlényhorror #1, a kettő meg az akciók netovábbja. A késöbbiek számomra már csak gyenge erölködések. De elfogadom a véleményed.
14.
14.
Binder
#13: Érdekes...én pont fordítva vagyok vele...
13.
13.
#12: Én az első részt nem tudtam soha megszeretni. Végig alszom mindig, nálam a második azigazi. A három sem rossz, csak visszalépésnek érzem. A kettő után olyan sokfelé lehet nyitni, ezért örültem volna ennek az alter sztorinak.
12.
12.
Gykrizsi
#11: Hát nekem elég fura volt, de mondjuk elfogadható. Szerintem attól függ a dolog, miként áll az ember hozzá az első részekhez, az okán értékeli a 3.-4. részt
11.
11.
#9: Én szerettem, főleg a hibrid miatt, ami Ripleyt tekintette az anyjának.

10, Terminator 5, SW7, JW, ezeket mind szeretem, szerintem jó filmek. Az Aliens sztorit meg miért ne lehetne másképp folytatni? Inkább, mint a Prometheus.
9.
9.
Gykrizsi
#7: Ha azt mondom egy ezredik nevenincs sci-fi akármi, akkor még elmegy, de egy 1.-2. rész után konkrét katasztrófa volt. Semmi Alien hangulat nem volt benne, egyedül talán a lények kinézete volt jó, bár elég régen láttam, ma már biztos csak legyintenék rá.
8.
8.
Formula1fanatic
#7: Az első 3 rész még tényleg nagyon jó volt, a harmadikat egy drámai hangvételű hosszabb epilógusnak fogtam fel. A 4. már kissé komolytalan tele erőltetett
"poénokkal", persze rossznak nem nevezném.
7.
7.
#2: Egyik legjobb rész, gyerekkorom legjobb filmje, én mindet szeretem és örülök hogy egy ripacs nem nyúl a szériához...nem ért hozzá.
6.
6.
S.ityu
Ridley Scott zseniális fazon, már ha egy film gépezetéről beszélünk, egyszerűen mesterien ért a légköri megalkotáshoz, kivitlezéshez, még akkor is ha esetlegesen egy elszart forgatókönyvből is alkot... amit sajnos mostanában nem igazán akar észrevenni, példának okáért a "Robin Hooooood" amekkora hype-ot kapott, olyan pocsék gyenge film volt, de persze nem a filmvilág, hanem épp csak a történet... szóval én bízom az új filmben, mert bár a neve nem feltétlenül garancia egy jó filmre, de az előzetes alapján hangulatosnak tűnik, viszont Mcbride és Franco... sajnos valamiért az ananász expressz, vagy az "egyszer fent inkább lent" ugrik be :D sehogy sem tudom komolyan venni őket
5.
5.
Gykrizsi
#3: Ja, igazából én is így vagyok vele. Érdekes, csak nekem túl kusza és sok helyen átgondolatlan volt. De egy alapnak jó lehet a Covenantnak.
4.
4.
McDuff
Visszajött a mester és kitúrta...ha jó lesz a Covenant, akkor nem baj, ha rossz, akkor meg sajnálhatjuk.
3.
3.
Formula1fanatic
#1: Szerintem egész érdekes/jó volt a Prometheus, de kb ennyi. Semmi igazán maradandót nem tudott alkotni.
2.
2.
Formula1fanatic
Már a 4. részt sem kellett volna megcsinálni 97-re, de emlékszem akkoriban kezdett elkurvulni a moziipar is, a new shit éra kezdete a 90-es évek közepétől leginkább sci-fi fronton. Persze azért jöttek ki egész jó alkotások azóta, de egyik sem rengette meg a sci-fi világot.
1.
1.
Gykrizsi
Kár, talán egyszer.
Mindenesetre én már a Covenantnak is örülök, legálabb valami, és rossznak sem ígérkezik. Nem vagyok nagy Prometheus rajongó, szerintem mint film pocsék, de maga a sztori érdekes volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...