Lemondhatunk Neill Blomkamp Alien-filmjéről

Ridley Scott az Alien: Covenant kapcsán adott interjút, ebben mondta azt, hogy a Neill Blomkamp-féle Alien 5 valószínűleg sosem fogja meglátni a napvilágot. A rendező szerint még forgatókönyv sem készült hozzá.

Neill Blomkamp még 2015 elején jelentette be, hogy az Alien folytatásán dolgozik, azonban hiába nyerték meg a mozihoz Sigourney Weavert és Michael Biehnt, az Alien 5 Ridley Scott visszatérésével párhuzamosan parkolópályára került. A rendező most épp az Alien: Covenant premierjére készül, de később még egy sor újabb filmet készítene.

A minap az Allocine nevű francia magazinnak adott interjút, ebben mondta azt, hogy szerinte Blomkamp projektje már sosem látja meg a napvilágot. "Nem készült hozzá forgatókönyv, ez csak egy ötlet, ami egy tucat oldal alapján született meg. Producerként vettem részt a munkálatokban, azonban nem léptünk tovább, mert a Fox nem akarta megcsinálni" - nyilatkozta.

Így tehát szinte biztosan lemondhatunk Blomkamp Alien-filmjéről. Érdekesség azonban, hogy Scott állításai némileg ellentmondanak a korábbi híreknek, Sigourney Weaver ugyanis épp "a nagyszerű forgatókönyvre" hivatkozott, amikor kifejtette, hogy szerinte a kényszerszünet ellenére igenis elkészül majd a film.

Az Alien: Covenant május 18-án kerül mozikba, a múlt héten egy rövid előzményfilmet is kaptunk hozzá.

16 komment - szólj hozzá!