19 millió játékosnál jár a Battlefield 1

A megjelenési tervek részletezése után következzenek a nyers számok! Az Electronic Arts az elmúlt negyedévre és a teljes pénzügyi évre vonatkozóan is beszámolt a teljesítményéről.

Ami a Mass Effect: Andromedát is felvonultató negyedévet illeti, a bevételek 1,31 milliárdról 1,53 milliárd dollárra nőttek, miközben a nyereség 899 millió dollárról 566 millió dollárra olvadt. A digitális csatornákon érkező bevételek továbbra is tempósan nőnek, a tavalyi év hasonló időszakának 715 millió dollárja után az elmúlt negyedévben 934 millió dollárt könyvelhetett így el a cég.

A teljes pénzügyi évre (ez tavaly áprilisban kezdődött és idén márciussal ért véget) 3 milliárd dollárnyi digitális bevétel jutott. Ez 20 százalékos növekedést jelent éves szinten, a 4,85 milliárd dolláros összbevételnek pedig a 60 százalékát teszi ki. A nyereség ez esetben is visszaesett valamelyest, a tavalyi 1,16 milliárd dollár profit után idén 967 millió dollár kerülhetett a könyvekbe.

Az EA nem panaszkodhat az aktivitásra. A Battlefield 1 már 19 millió játékosnál (nem vásárlónál!) jár, ami 50 százalékos növekedés a Battlefield 4-hez képest, míg a FIFA 17 mögött 21 millió játékos áll. (Érdekesség, hogy közülük 12 millió próbálta ki az új sztorimódot.) A FIFA Ultimate Team 13 százalékkal több rajongót tudhat maga mellett, és a The Sims 4 havi aktív játékosainak száma is nőtt, 33 százalékkal. Hasít a Star Wars: Galaxy of Heroes is, a játék új rekordja, hogy volt olyan nap, amikor átlagosan 162 percet töltöttek el vele a játékosok. A Mass Effect: Andromedáról nem esett szó a jelentésben.

Az EA a következő pénzügyi évre 5,08 milliárd dolláros árbevételt és 1,13 milliárd dolláros nyereséget vár. A megjelenési ütemtervről korábban írtunk: mint kiderült, idén jön az új Need for Speed, az üzleti év végén várható az EA Sports UFC 3, miközben a BioWare új címére még várnunk kell egy darabig.

11 komment - szólj hozzá!