Hamarosan VR-módot kap a Half-Life 2

Tehetséges modderek csoportja jelenleg azon ügyködik, hogy teljesen VR-kompatibilissé tegyék a Half-Life 2-t. A projekt már a Steam Greenlighton számít a játékosok figyelmére, megérkezett az első trailer is.

A Road To VR csapata nem ma kezdte a szakmát: még 2013-ban készítették el a HLVR modot, amely már támogatta a Razer Hydrát - igaz, a mod csak a fejlesztői Oculus Rifttel volt játszható. A srácok ezért döntöttek úgy, hogy teljesen átírják a játékot, ami így már a modern VR-heatsetekkel is kompatibilis lesz, beleértve a HTC Vive-ot is.

A Half-Life 2: VR lényegében egy teljes konverzió, a készítők továbbfejlesztik a grafikát, amit HDR-fényekkel látnak el, lesz teljes mozgáskövetés, illetve a kezelőfelületet is ennek megfelelően dolgozzák át. A fegyvermodelleket újrarajzolják, lévén a modban manuálisan kell újratöltenünk a fegyvereket, így azok minden oldala láthatóvá válik - erre az alapjátékban nem volt szükség.

A készítők a Steam Greenlighton számítanak a rajongók támogatására. A Half-Life 2: VR egyébként ingyenes lesz a Half-Life 2 és a Half-Life 2: Episode One és Two tulajdonosai számára.

10 komment - szólj hozzá!