Amerikai toplista: ismét a Switch hajtotta a piacot

Másfél évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy két egymást követő hónapban is növekedni tudott az amerikai játékpiac. Habár áprilisra veszített a lendületéből az iparág, még így is két számjegyű növekedést produkált.

Éves szinten 10 százalékkal, 636 millió dollárra nőtt áprilisban az amerikai játékpiac forgalma. Az elemzést készítő NPD Group jelentése szerint a játék- és a hardvereladások is növekedtek: ezekben a szegmensekben rendre 6 és 37 százalékkal gyarapodott az iparági szereplők bevétele, ami 304, illetve 195 millió dollárt jelentett összesen.

Ismét a Nintendo Switch volt a piac egyik hajtómotorja, a konzolból áprilisban 280 ezer példány talált gazdára, és ezzel a PS4-et és az Xbox One-t is lenyomta a kiotói cég. Sőt! Az időközben nyugdíjba küldött NES Classic is szuperül szerepelt, a retrokonzol a második helyet csípte meg a hardvereladási toplistán.

Habár a játékoknál az új Zelda visszaesett a harmadik helyre, a Nintendo így sem panaszkodhat, hiszen a Mario Kart 8 Deluxe rekordszámokkal csípte el az aranyérmet. A második helyezés a Persona 5 lett, ami az NPD szerint meglepően jó rajtot vett:

 1. Mario Kart 8*
 2. Persona 5*
 3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 4. MLB 17: The Show
 5. Ghost Recon: Wildlands
 6. Grand Theft Auto V
 7. Mass Effect: Andromeda
 8. NBA 2K17
 9. Overwatch*
 10. Call of Duty: Black Ops II
 11. Call of Duty: Infinite Warfare
 12. Horizon: Zero Dawn
 13. LEGO City: Undercover
 14. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix
 15. LEGO Worlds
 16. Rainbow Six: Siege
 17. Battlefield 1
 18. For Honor
 19. Nier: Automata
 20. Minecraft


(A csillaggal jelölt címek esetében a digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben. Az Overwatch esetében csak a Battle.net-eladások hiányoznak.)

38 komment - szólj hozzá!