HWSW: Ezzel igázná le a Twitchet a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 26.
  • Hír
Link másolása
Bejelentette a Microsoft, hogy a Beam játékközvetítő platform mostantól kezdve a Mixer névre hallgat. Emellett halad a házon belüli integráció, és már egy csapat közösen is indíthat streamet.

Átnevezi a Microsoft a Beam játékközvetítő szolgáltatást Mixerre - ezt állítja a cég kihívóként az Amazon-féle Twitch-csel szemben. Az átnevezés önmagában még kevéssé hírértékű, a rendszert azonnal néhány új funkcióval is bővítették a fejlesztők - közli a Mixer blogja. A névváltáshoz Matt Salsamendi, a Beam társalapítója és immár a Mixer vezető mérnöke mindössze annyit fűzött hozzá, hogy az eredeti néven nemzetközi problémák miatt kell változtatni, mert ezzel nehezen lehetett világszinten tovább növekedni, azaz valószínűleg nem lehetett minden nyelvre jól lefordítani a kifejezést. Az új név viszont jobban érthető, a Mixer azt akarja kifejezni, hogy a szolgáltatás "összehozza az embereket".

"A felhasználókat a fő élmény és a speciális adalék hozza össze, amelyet a rajongóink már ismernek és szeretnek: az a képesség, hogy nemcsak nézni lehet a streameket, hanem kapcsolatba lépni a közvetítővel és közel valós időben együtt játszani vele. Más szóval a Mixer élő közvetítése valóban élő a 10-20 másodperces késleltetéshez képest, amelyet jellemzően más platformokon tapasztalhatsz. A nézők aktívan részt vehetnek abban, ami a képernyőn történik, ahelyett hogy csak a partvonalról néznék" - tette hozzá Salsamendi.

Már közös streamet is lehet indítani a Mixerben - a további újdonságokért irány a HWSW!

10.
10.
delphijos
#7: Inkább a Myspace lenne jó példa. Ki hitte volna akkor, hogy a FB elszipkáz mindenkit onnan.
9.
9.
Klank
#7: http://index.hu/tech/2012/04/09/a_facebook_megvasarolta_az_instagrammot/
7.
7.
Gykrizsi
#5: Hát a YouTube-ot nem is venném ide, stream ide vagy oda az más tészta. Viszont a twitch tényleg népszerű, de közel sem működik jól véleményem szerint (konzolokon legalábbis). Szerintem esély az mindig van, majd eldől. Nézd meg, ott volt a Facebook is, ki hitte volna, hogy valami fel tud jönni mellé (még ha részben is), de pl. a instagram elég népszerű lett (bár szerintem egy csepp értelme sincs)
6.
6.
Lorthirash
#5: Szerintem ez még viccnek is rossz abszurd az egész. :)
5.
5.
Lorthirash
Semmi esélye a microsoftnak a Twich és a YouTube-al szemben
4.
4.
delphijos
#3: Ja, arra sem hogy nézzem hogy más játszik.
3.
3.
delphijos
Mondjuk ezek azok a szolgáltatások és funkciók amik teljesen hidegen hagynak. Sosem éreztem késztetést arra hogy közvetítsem ahogy játszok. De biztos van akinek jól jön ez.
2.
2.
Gykrizsi
Egy-két alkalommal kipróbáltam bödön, tényleg jobb mint a twitch. Kevesebb késést tapasztaltam és jobb minőséget. Persze én nem vagyok ebben jártas, csak nekem ez tűnt fel.
1.
1.
user101
Tök mindegy, eleve a "microsoft" védjegy már szarul cseng... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...