E3 2017: Microsoft konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 11.
  • Rendezvény
Link másolása
Remélhetőleg már mindenki testileg-lelkileg felkészült az Xbox Scorpio leleplezésére. A Microsoft bemutatójáról természetesen élőben blogolunk nektek, miközben véleményezünk és esélyeket latolgatunk. Ne maradj ki!

0:43 - A ma este bemutatott játékból álló zenés montázzsal zárul a Microsoft konferenciája, amely nem volt tökéletes, de megkaptuk, amit vártunk: az Xbox One X dátumát és árát. Az Anthem pedig magáért beszélt.

0:35 - Az EA is fejleszt Xbox One X-re. Patrick Söderlund lép a színpadra a beígért Anthem gameplay-jel. A BioWare játékát a Frostbite hajtja (mi más?), belső nézetben irányítjuk hősünket, a világ és a karakterek bámulatosan részletesek, össze sem hasonlítható a Mass Effect: Andromedával. Jetpackkel a hátunkon járjuk be a nyitott világot többedmagunkkal. A természet már kezdi visszahódítani a bolygót, romok mindenhol, ám az erdő csak úgy burjánzik. Még a víz alá is lemerülünk. Az exoruhánkkal iszonyatosan könnyű navigálni. A harcrendszer lényegesen jobb a csapat előző játékában látottaknál. A fejlesztő szerint a felfedezés nagyon fontos, rengeteg apró sztorit ismerhetünk meg, ha nyitott szemmel járunk. Az Anthem valamikor 2018-ban érkezik.

0:32 - Végre megtudtuk az Xbox One X árát. A délutáni hírek igazak voltak, valóban 499 dollárba fáj az új konzol.

0:30 - Spencer nagy dobása: az eredeti Xbox-játékok is csatlakoznak az Xbox One-os könyvtárunkhoz, beleértve a Crimson Skiest is. És még egy kedvesség: a Gears of War 4, a Forza Horizon 3, a Minecraft és a Killer Instinct is 4K-frissítést kap.

0:27 - Élő zongoraszóval teremtenek hangulatot az Ori and the Will of the Wisps bemutatkozó videójához. Nem mondom, a könnyem belecsordult, míg meg nem láttam azt a pókot. Nehéz ősz vár Orira. 

0:21 - Vadiúj gameplay pillanatokkal jelentkezett a Middle-earth: Shadow of War. A továbbfejlesztett Nemezis-rendszer élesben is jól vizsgázik: Talion például jobb belátásra bír egy nagy darab orkot, aki aztán csatlakozik hozzá - kell is a Szauronnal vívott harcunkhoz. Troy Baker orgánumával egyszerűen nem lehet betelni. Mordor viszont "sokkal élőbb", mint korábban, és végre vannak SZÍNEK!!! Az erődfoglaláshoz nem kevés stratégiai érzék kell.

0:19 - Vártunk már, hogy feltűnjön a Life is Strange előzménye, a Microsoft nem is okozott csalódást. A háromrészes Life is Strange: Before the Storm augusztusban érkezik.

0:15 - Arctalan hőseink karddal, lándzsával és pajzzsal irtanak szörnyeket egy barlangban. A viking mitológiára építkező, egyedi hangulatú cím az Ashen. Nem új, már két éve is feltűnt az E3-on az Aurora 44 címe.

0:14 - Kisebb játékok gyűjtővideója ismét: lesz itt Observer, Fable Fortune, Dark Light, Strange Brigade, Riverbond, Hello Neighbor, Conan Exiles és sokan mások. Immáron 300 játék érhető el az ID@Xbox program keretein belül. Nagy az indie-szórás, kedves Microsoft.

0:10 - Az Old Spice-reklámokból ismerős Terry Crews bevezetőjével indul a Crackdown 3 ropogós előzetese. Az alapok változatlanok: egy nyitott világú, robbanásveszélyes akciójáték rakétákkal és golyószórókkal, valamint négy irányítható karakterrel. A játék november 7-én érkezik.

0:07 - Tacoma, augusztus 2. - ezt jegyezzük meg, a félperces kedvcsinálóból ennyi derült ki. Majd egy hamisítatlan platformer előzetese következik, a Super Lucky's Tale egy Play Anywhere-cím lesz egy aranyos rókával a főszerepben. Ha jól számoljuk, a Cuphead már a harmadik E3-on van jelen, a koncepció mit sem változott. De már dátumunk van: szeptember 29.

23:57 - Egy first-party cím legújabb gameplay jelenetét vezeti fel Spencer úr. A Sea of Thievesben egy elsüllyedt hajót kutatnak fel a kalózaink, hogy onnan kincseket hozzanak felszínre. A hordókat egyenként kell kimentenünk társainkkal közösen, hogy aztán a csomagot a hajónk rakterébe pakoljuk. Néhány kincs hollétéről csak rébuszokban megfogalmazott feljegyzések tanúskodnak. Egy szigetre érve egy barlangba látogatunk, ám a kiásott ládát szörnyek védik, így biztosítanunk kell a cuccot cipelő haverunkat is. Végül kapunk egy kis tengeri csatát is. Szerencsére a shared world anyag már szebben néz ki, mint egy éve. A végleges verzió 2018 elején landol Windows 10-en és Xbox One-on.

23:50 - A korábban már beharangozott 2,5D-s Dragon Ball-játék is bemutatkozott. A Bandai Namco játéka a Gulity Gear fejlesztőitől, remekül megidézi az animék hangulatát. Ezt követi a  MMO, a The Black Desert 2018 elején érkező xboxos verziójának beharangozója. A montázsban egy kézzel rajzol cyberpunk anyag, a The Last Night is beköszönt, ahogy az LSD-tripre emlékeztető The Artful Escape is, ami őssze várható. A sort a Code Vein zárja - ez csak jövőre várható.

23:48 - Minecraft-rekordokkal való hencegés jön - ősszel már 4K-ban is élvezhetjük. Ugorjunk.

23:45 - Az első kedvcsinálót láthatjuk a The Darwin Projectről. Sok mindent nem láttunk belőle, de az biztos, hogy egy karikatúraszerű karakterekkel operáló kompetitív akciójáték lesz. Harcosaink különféle speciális képességekre tesznek szert. Exkluzív cím lesz, annyi biztos.

23:40 - Egy túlélőcsoport portyára indul, de útközben zombikba botlanak. Ilyen az élet a State of Decay 2 világában, de ha összedolgozunk társainkkal, legyőzzük az éhségünket, és menedéket építünk, életben maradhatunk. Azért jó móka autóval elgázolni a holtakat. Az anyag Xbox Play Anywhere-cím lesz Windows 10-en és Xbox One-on - megjelenés 2018 tavaszán.

23:35 - Az Xbox új játékstreamelős szolgáltatását, a Mixert kötik össze a PlayerUnknown's Battlegrounds-bejelentéssel. A PC-n sikert sikerre halmozó Battle Royal-szerű akciójáték Xbox One-exkluzív lesz, legalábbis konzolon. A friss trailerben van robbanás és orgyilkosság. 2017 végén várható. Egy másik indie PC-s cím is Xboxra költözik, ez a Deep Rock Galactic, melyben bányásznunk és harcolnunk kell belső nézetben.

23:32 - A játékmenet nem változott túlzottan, tapasztalati pontot gyűjtünk és szintet lépünk a jó teljesítmény fejében. Viszont az Origins harcrendszere a For Honort idézi, kifinomultabb 1v1-es csatákat kapunk idén ősszel.

23:25 - Az ókori Egyiptom mindennapjaiba nézhetünk bele. Már ebben a korban is ölték egymást az orgyilkosok és a templomosok. Hősünk egy piramis oldalán siklik le, nílusi vízilóval csap össze, meg egy kígyószerű mitológiai lénnyel. A korábbi pletyka beigazolódott, tényleg Assassin's Creed: Origins az új rész címe. Hősünk egy egyiptomi seriff, a kreatív direktor, Jean Guesdon szerint. Xbox One X-en fut a demó 4K-ban és HDR-ben. Lóval járunk be egy falvat, a felderítéshez egy igazi sast irányítunk, ő jelöli be nekünk a következő célpontunkat. A erőd oldalára felkaptatunk, majd belopakodunk a kertbe, az őröket csendben - íjjal és késsel - likvidáljuk.

23:20 - Egy 2010-es Xbox 360-as sorozat új része jön. Posztalpokaliptikus Moszkva, havas táj, bunkerekben való kolbászolás. Ez csak a Metro folytatása lehet. Hősünk mutáns dögökkel harcol, de mikor újra a szabad ég alá kerül, lekerül a gázálarc és tiszta levegőt szív. Nyílpuskával egy elhagyatott faluba tér be Artyom nevű hősünk. A vadvilág szemlátomást elég veszélyes, még egy óriásira nőtt medvébe is belefutunk. Szépen megrendezett, scriptelt jelenetek sokaságával operál a cím. A Metro: Exodus csak 2018 decemberében érkezik.

23:12 -  Szép napfényes sivatagi, táj - rögtön beugrik, hogy csak a Forza Motorsport 7 bejelentéséről lehet szó. Széles járműpark amerikai izomautóktól kezdve, Formula-autókon át, elektromos szörnyekig, mindezt bámulatos grafikával prezentálva. A fejlesztők autógyártókkal is lespanoltak: egy Porsche-világpremiernek örülhetünk élőben a színpadon. Mármint egy valódi álomautót leplezett le a Turn 10-legény. Ezután Vanessa Mei profi versenyzőnővel kapunk egy élő demót. Dinamikus időjárás, valós időben változó pályaviszonyok várnak ránk, az esős napnyugtától letettük a hajunkat, mindezt stabil 60 fps-sel. Az anyag Windows 10-re is elkészül 700 autóval - megjelenés október 3-án. Igazak voltak a pletykák.

23:10 - Az Xbox szoftveres fejlesztésének feje a színpadon. Szépen felsorolja az eddigi technikai adatokat: 6 teraflops teljesítmény, True 4K, HDR, 4K-videorögzítés, supersampling, 16 nanométeres gyártástechnológia. Visszafelé kompatibilis lesz az Xbox One-nal és az S-sel. Most érdemes UHD-tévét venni. A mérnökök átszabták a gép energiagazdálkodását, ezért lehet ilyen kicsi! Mit kicsi? A világ legkisebb Xbox konzolja.

23:05 - Szép futurisztikus az összhatás. A videóban szereplő hölgy karján lévő szőr is feláll az Xbox Scorpiótól. Maradnak a szögletes formák, igaz, szemlátomást kisebb a gép, mint az Xbox One. Phil Spencer a színpadon, üdvözli az egybegyűlteket az Xbox Team nevében. A masina végleges neve: Xbox One X - világszerte november 7-én kerül a boltokba.

23:00 - És eljött a pillanat! Az Xbox-márka eddigi képernyő-felbontásait ecseteli a bevezető videó. Szépen eljutunk a 4K-ig. Valóban az új konzol beharangozó videójával nyitnak a redmondiak.

22:50 - Tíz perc és kezdés. Ha minden igaz, egyből az Xbox Scorpio bemutatójával indul a show.

22:40 - Amúgy a Sony is "sok szerencsét" kívánt a Microsoftnak a Twitteren. Milyen sportszerű!

22:35 - Egyre többet elhangzik a "legerősebb konzol" kifejezés. De azt ne felejtsük el, hogy még mindig a játékfelhozatal a lényeg. Mi, itt a GK-nál igazán ütős címekre vágyunk.

22:15 - Az megvan, hogy Best Buy kanadai üzletlánca idő előtt megszellőztette az új konzol elnevezését, amely szimplán csak "Xbox Scorpio"? Végre egy normális név!

22:00 - Remélhetőleg nem jelent nagy megterhelést senkinek fennmaradni este 11-ig - mi és a Microsoft igazoljuk, ha holnap reggel késve indulsz suliba vagy munkába. Egy óra múlva kezdés!

***

Megéri velünk tartani, hiszen a száraz technikai adatok után élesben is bemutatkozik az Xbox Scorpio a maga teljes valójában. Mindenről beszámolunk, neked csak az oldalt kell sűrűn frissítened - tenyerelj szépen az F5-re! A videós közvetítést pedig nyisd meg másik ablakban, így teljes az élmény!

96.
96.
Zoli0507
#94: Elvileg az uncharted is vesztesèges. Olyan horribilis összeget fordìtottak rà ami "vàllalhatatlan". Nem vèletlenül nem komunikàljàk azt sem.
Ezek presztìzs cìmek, nem kifejezetten azèrt vannak hogy magàbòl a jàtèkbòl profitàljanak.
95.
95.
kopic
#82: Tlou2 ben nem vagyok biztos, de tobbi jogos.
94.
94.
PaprikaJancsi
#93: Azon is múlik mennyire lett sikeres eladás ügyileg. Nem tudom, nem követtem, viszont az tuti, hogy most még egy teasert se várjál, se dátumot.
93.
93.
Zoli0507
#92: De èn 10000szàzalèkra ìrom hogy lesz folytatàs. Nem ìrok semmi olyat de aki vègig vitte az tudja mièrt
92.
92.
Zoli0507
#90: Nem azt ìrtam hogy most. Csak làssak egy trailert mondjuk 2018 november decemberi dàtummal. :D

Amùgy a Horizonnàl egy dlc-vel is megelègednèk "egyenlőre", AMIBEN A BASZOTT NAGY ROBOT SASOKAT MEG LEHET ÜLNI ;D. Olvastam hogy mondtàk mièrt nem lehet, elvileg technikai oka van. Nem tudna a jàtèk olyan gyorsan tölteni a grafika miatt.
90.
90.
Duken
#88: Nagyon korai lenne még a folytatás, nemrég jelent meg a game.
89.
89.
Duken
#79: Ha az XboxX 400lepedõ lenne tuti lenne árcsökkentés, de mivel 500 dodó a sony nem hülye hogy árcsökkentést jelentsen be, sajnos.
88.
88.
Zoli0507
#85: Szemèlyes vèlemèny csak, szerintem a Team Ninja a sony-val együtt nagy "barom" lenne ha nem lenne a Nioh-nak folytatàsa. A Dark Souls-nak vège, azt meg mèg mindig nem tudjuk hogy a From Software csak a DS szèriànak vetett vèget vagy a műfajnak is (talàn lesz Blooodborne 2) ès teljes màs irànyban kezdik ùjra, mert ha igen akkor ő utànuk a Team Ninja-nak itt lenne az esèlye hogy egy màsik hasnlò műfajù jàtèkàbòl csinàljon ikont, azzal együtt hogy àt is veszi eme műfaj főszerepèt.

A Horizont megjegyeztem idèzőjelebe hogy most mèg csak àlom elvègre nem règ jelent meg.

Az Until Dawn folytatàst akkor meg megette a fene, bààr a From Software-el is tudtak exkluzìvot kèszìteni...
87.
87.
Yanez
#86: Attól, hogy nem jön idén, én szívesen megnéznék egy újabb cutscenet!!! Kojima azt mondta nem lesz kint a Death Stranding, de valami új vidit mutatnak majd róla. Egy kis szirszart, vagy valami ilyesmit, de azt is várom!
86.
86.
tsulok
#82: TLoU2-t remélem nem lesz, messze van még. Most még csak egy újabb cutscene-t tudnának mutatni, azt meg minek. Kojima azt mondta nem lesz Death Stranding, amit én nem is bánok, még a TLou-nál is messzebb van.

85.
85.
tsulok
#83: "Nioh 2
Horizon zero dawn 2 (bàr ez tènyleg csak ilyen àlam fèle, meg nagyon korai)"

dén jelentek meg kizárt, hogy idén bejelentik a folytatást. Nioh-nak szerintem nem is lesz folytatása. Horizon-nak biztos lesz, kb 2 év múlva bemutatják.

"Until dawn???"
SuperMassive multi platform játékokat csinál. Szerintem így nem lesz egy ideig folytatás,.
84.
84.
csabuszflash
van egy olyan érzésem h a sony semmi uj hardvert ugye nem mitat be és kapunk tömény 90 percet játékokkal aminek fele meg exkluzív lesz. ne haragudj pénztárca kiürül a hasad ;(
83.
83.
Zoli0507
#79: A tippedet kiegèszìtenèm;
Bloodborne 2
Nioh 2
Horizon zero dawn 2 (bàr ez tènyleg csak ilyen àlam fèle, meg nagyon korai)

Until dawn???

Yanez ìrta a többit.

Azon se fogok meglepődni ha bemutatnak egy vadiùj sony cìmet
82.
82.
Yanez
#79: Hogyan hagyhattad ki a TLoU2-t? Plusz UC4 DLC, Crash Bandicoot trilogy, Oddworld 2 remake és valamit ígértek mutatni a Death Stranding-ből is.
81.
81.
kopic
#53: https://youtu.be/0bxhmoNXnb8

Sirok basszus.
80.
80.
Buggy
#79: Battlefront II single player trailer
79.
79.
kopic
Sony e3 tippek:
Arcsokkentes
GT S
GoW trailer
RDR2
Bully 2 ?
Uj ip
Spider man
Detroit
Days Gone
Wolfenstein 2 gameplay ?
CoD
Destiny 2
78.
78.
kopic
#70: Ottvan meg az Infamous, Ratchet and Clank, Killzone is...
Sokkal egyedibb cimek vannak ra.
77.
77.
kopic
#55: Amit mondtal Halo sztorira az tenyleg igy van (rajongokent mondom) , 5.resznel az a baj, hogy rosszul van megvagva, a lenyegi infokat gameplay kozben tudsz kihamozni es az axtemerdek ellenfel is zavaro egy ido utan.
70.
70.
Buggy
Amúgy a last genben sem volt eget verően sok exkluzív, de lehet akkor még nem volt ekkora hype a "konzolháború".
X360-on volt a HALO a Gears of War sorozat Forza és az Alan Wake, számomra itt ki is merült a lista. A Sonynál meg a God of War, Uncharted, Last of Us meg a GT na jó meg a Heavy Rain.
Persze akkori Xboxosként nagyon csorgott a nyálam a LoU és GOW 3 után, de szerencsére be tudtam pótolni. Úgyhogy nekem kicsit úgy tűnik most van felfújva az egész. Unravelnek adok igazat, hogy az MS a konzolindítását cseszte el azzal, hogy benyögte nem lehet használt játékot venni meg a Kinectet kötelező megvenni, amire máig nincs tartalom...
68.
68.
Klank
Azt álmodtam én vagyok Jules a Ponyvaregényben, és fegyverrel hadonászva kiabálom: MOND MÉGEGYSZER, HOGY NINCS RÁ JÁTÉK, MOND MÉGEGYSZER HA MERED...
64.
64.
Pain
#62: Az a baj, hogy én pont azt láttam, hogy hiába a világ legerősebb konzolja duma, a játékok amiket bemutattak ugyanígy fognak menni pron is. Így nincs értelme váltani. Ha a sony biztosra akar menni benyom egy árcsökkentést. Nekik ezek után nincs miért aggódni.
63.
63.
delphijos
#62: "mégis az emberek elég nagy hányada lecserélte"

Sosem fogom megérteni miért kell tényként dobálózni olyasmivel amiről se statisztika, se konkrét tények nincsenek.
62.
62.
Hunszi
Nem akarok X fanboykodni, mert eddig is PS-em volt...viszont azért azt hagyjuk meg, hogy a Sony se dob annyi exklúzívot, amennyit kéne. Persze, több van nekik még így is, mint a másik oldalnak, de azért az évi egyért, lehet nem kár, ha valaki váltani szeretne. PRO-ról sztem egyelőre semmi értelme váltani az biztos. Hogy venni fogjáke a One X-et? úgy, mint a cukrot, a PS Pro-nál nem volt ilyen jelentős az előrelépés mégis az emberek elég nagy hányada lecserélte, nem, hogy One tulajok, de még alap kiadású PS tulajok is. Egyelőre a farokméregetés győzni az elkövetkezendő 1 évben, ez biztos...most minden a "világ legerősebb konzoljáról" fog szólni. A kérdés mit lép erre a Sony...hardwer fronton már nem, de softwer fronton nagyon is tud nyerni még. Érdekes lesz...mindenesetre örülök a One X-nek, mert végre kicsi felpezsdűl a harc és nem csak egy domináló fél ül a babérjain és nézi a másik vergődését,
61.
61.
zozo76hun
az biztos berendelem elore. kurva jo nez ki, a kraft is rendben lesz. remelem minnel elobb jonnek a patch-ek a huzo cimekre. nekem a legfontosabb a battlefield 1.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...