E3 2017: Ennyibe kerül majd az Xbox One X

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 12.
  • Bejelentés
Link másolása
Az E3-as konferencia végén a Microsoft bejelentette az Xbox One X árát is. A korábbi feltevések igaznak bizonyultak, valóban 499 dollárt kell fizetnünk a november 7-én érkező masináért.

A Microsoft az E3-as konferenciáján leplezte le az Xbox One X-et, minden idők legerősebb konzolját. Egészen a show végéig kellett várnunk arra, hogy megtudjuk a masina fogyasztói árát: a "világ legkisebb Xbox-konzoljáért" 499 dollárt kell fizetnünk.

A gép 6 teraflops számítási teljesítménnyel bír, 12 GB GDDR5 RAM-ot pakoltak bele, merevlemeze 1 TB-os lesz, illetve támogatja az UHD Blu-ray-lemezeket is.

A november 7-i világpremierre számos játék kap 4K-s frissítést, beleértve a Gears of War 4, a Killer Instinct, a Minecraft, a Forza Horizon 3 és a Halo Wars 2 first-party címeket, de ott lesz a Final Fantasy XV, a Resident Evil 7 és a Ghost Recon: Wildlands is.

Az idei évben a visszafelé kompatibilis játékok listája az eredeti Xbox-címekkel bővül majd, beleértve a Crimson Skiest is. Az elmúlt két évben már 385-re duzzadt az Xbox One-nal kompatibilis Xbox 360-játékok könyvtára.

43.
43.
delphijos
#35: Eszem ágában sincs vitázni ezen, de telefon árakat pont nem jó felhozni, nincs ember aki teljes áron venné ezeket. Az IPhone-t is drágálljuk, de egy amcsi ismerősöm sincs aki ne 2 évente cserélne hűséggel "fillérekért". Majd meglátjuk.
42.
42.
Norbiii
#41: Köszönöm a segítő választ!

Pontosan! Tudod én örültem a Ps4 Pro-nak, mert lejjebb ment a sima Ps4 ára, ráadásul a használt Ps4 még olcsóbb volt. Ha a One is viszi ezeket a játékokat, akkor az nagyszerű! :)
41.
41.
Yanez
#39: Ez pont olyan, mint a PS Pro, ergo a jelenlegi modell erősebb változata. Ugyanaz a gen, tehát ugyanúgy és ugyanazok a játékok jönnek rá, meg a régire is, viszont az XOX 4K/60fps-ben fogja tudni futattni ezeket a gémeket. Legalábbis 2 évig biztosan, azután talán lemegy 30-ra az fps, ha 4K-ban fogod akarni tolni a legújabb multiplatform címeket.

A konzol tényleg nagyon jó árban van a teljestményéhez képest! Mondjuk nekem sem kéne, akárcsak a PS esetében a Pro sem. Sőt, ha belegondolok, akkor egy XOS pontosan feleannyiba kerül, mint az XOX, és szintén minden játék játszható rajta! Használtan pedig még olcsóbb! Na bameg, most aztán annyi opció van a gémerek számára, hogy tényleg boldog-boldogtalan játszhat, amin csak akar! :)
40.
40.
DON GONDOCS
Szerintem most nagyon betaláltak ezzel az új xboxal. Még ha nem is volt olyan egetverő a játékkínálat, aztmondom akkor is megéri a gép az árát. Sok játék van lesz, ea acces, visszafelé kompatibilitás. Meg ha a gép teljesítményét nézzük, nagyon baráti az ára és a játékoké is.
39.
39.
Norbiii
Nem követtem a dolgokat, konferenciák életemben nem érdekeltek, de akkor most úgy lesz, mint a ps-nél, hogy a sima one-ra is jönnek azok a játékok, amik az új konzolra?

Régen úgy emlékszem felmerült, hogy ez lesz az utsó xbox, cserélhető hardverrel, akkor ez nem így lesz és marad minden úgy, ahogyan eddig?!

Az ára nem olcsó, de nem lett annyira durva, ahhoz képest, hogy erős lesz.

Sok sikert kívánok az új Xbox-nak!
38.
38.
Norbiii
Én alkalmi játékosnak mondhatom magam, és annyira nem is vagyok képben a mai menő címekkel, tehát CoD, Assassin's creed, Battlefield stb...én ezekkel nem játszottam! Az utóbbi 7-8 évben alig játszottam komolyabban, kicsit kevesebbet alapon, inkább a nem sztoris játékokat toltam, amik nem igényeltek túl sok időt (Mario kart, party játékok stb....) a fifa volt talán a komolyabb kivétel, azzal tényleg elvoltam, és az elmút 1-2 évben átvittem pár Ps játékot.

Hardcore: Nekem a hardcore gamer, és a kocka között van némi átfedés, leírnám mire gondolok. Én úgy képzelem el, hogy rengeteget játszik, nagyon komolyan veszi a dolgot, nagy túlzással, mintha az élete legfontosabb dolga lenne, és annyira belemerül, hogy már-már kocka szinten van.
Játékok sokaságával játszik, hosszú órákat beleölve, vagy akár 1-2 nap alatt kitol egy játékot, játékokat, amit pl én pár hét hónap alatt tolnám ki.

Én mindig így képzeltem el egy úgymond kocka játékost, de egy kemény hardcore gamert is hasonlóan képzelek el, persze ez csak az én meglátásom, és nem bánom, ha az illető jól szórakozik, és sok örömet okoz neki, mert ez a lényeg. :)
37.
37.
madSci
#34: Forrás?
Mert 3,4 millió példány, ami lifetime-ban 6-8 millió lesz, azért ezt nehéz veszteségesre kihozni. Főleg mivel ez egy Sony tulajdonolta cég, ezekkel a címekkel adják el egyúttal a konzolokat is.
Azonban pl. egy Mass Effect Andromeda, meg a Prey már csúnyán buktának néz ki.
35.
35.
p3ti
#32: Abban a korban ahol egy új iphone és samsung okostelefon majdnem 1000 dolláros alapáron érkezik...szerintem venni fogják, főleg ha érkezik vmi bundle a géphez, akkor meg pláne.
34.
34.
p3ti
#33: Úgy tudtam hogy egyáltalán nem érte meg, de ne legyen igazam, mert nagyon örülnék egy folytatásnak.
33.
33.
tsulok
#31: Ezt a 7 évet nem úgy kell elképzelni, hogy végig teljes erővel dolgoztak rajta (inkább 6, Killzone 3 után kezdtek el). Killzone SF után indult el csak a teljes fejlesztés. Azt is tudni, hogy 50M volt a fejlesztési költségvetés. A marketing kb még ennyi, vagy kevesebb.
Ezt már visszahozta 3.4M eladott példánnyal.
32.
32.
delphijos
#30: Bevallom én is kicsit szkeptikus vagyok hogy az 500 dolláros ár mellett "viszik majd mint a cukrot", de még sok idő van hátra, és tényleg nem tudjuk mennyivel lesznek szebbek a játékok mint Pro-n.
31.
31.
p3ti
#29: Horizon fejlesztése tudottam 7 évig tartott, és a befektetett összeg soha nem fog megtérülni. Rohadt szomorú, hogy kevés olyan kaliberű játék születik, egyszerűen azért mert mindenki csak CODot meg fifát vesz, a minőségi munkának pedig sok idő és sok pénz kell - nem hiába szűkül a kőr az AAA fejlesztők körében is. Ezért is van ekkora indie dömping.
30.
30.
p3ti
#29: Marketinggel mindent el lehet adni, a legnagyobb példa erre az EA és a UBISOFT. Most indul a battlefront vírusmarketingje, ami majd párosul a SW filmmel, és máris ott vagyunk hogy év végén szépen beleültetik az emberek fejébe mennyire de mennyire jó lesz a játék, és természetesen az XOX -n ezt élvezheted 4Kban is stb. Nem hiába lépték meg ezt az egészet, ráadásul karácsony előtt... Az teljesen más tészta hogy a Sony mivel fog előrukkolni, mert gamerek szempontjából amúgy is nyert ügyük van. Dehát nem az a réteg az igazán mérvadó már, hanem a felmérések szerint azok akik mobilos játékokkal játszanak, és gyors addivtív játékokat keresnek...
29.
29.
madSci
#24: Semmit sem fognak tarolni. Eleve novemberig lehal most az XO eladás.
Jelenleg egy multiplatformból 50+%-ot PS4-re, 30%-ot XO-ra, 20%-ot Pc-re adnak el. Aki konzolt vesz, nem érzékeny annyira az fps-re és a szépségre, jelentős különbség pedig nincs. Aki pedig nagyon szépet akar, az pc-fan.
Aztán nézzük meg előbb azért a Sony konferenciát, mert a Horizon és az Unchrted azért még mindig gyönyörű, és nem megy XOX-on. És jön a Spider-man, a Days Gone, a God of War, a Detroit: Become Human, a Last of us, az Uncharted: Lost legacy, stb. Ezektől összefut az ember szájában a nyál. És egyik sincs XOX-ra.

27.
27.
madSci
XOX.:)
Ha nem lett volna az EA és az Ubisoft olyan kedves, hogy ad tartalmaz, alapos lebőgés lett volna az egész. Van egy 4K konzol, és indie játékokat, meg low-grafikát, pl. Minecraft mutogatnak. És még ígyis az MS volt a legérdekesebb eddig, mert a Bethesda és az önmagát lábon lövő EA siralmas volt.
26.
26.
Szerintem most a legjobb kombó az PC és sima PS4. PS-en vannak az igazán ütős exl címek, míg PC kb gombokért meg lehet venni a multi platform játékokat. És PS-t már 65k-ért lehet venni újat.
A Switch-et én sem tartom húzó platformnak, bár nekem most a Zelda miatt ott megy el a legtöbb játékra fordított idő.

Engem ez a 4K egyelőre nem hoz lázba, így ezek a felturbózozott konzolok nem érintenek.

Játékok terén eddig nem nagy szám ez az E3, de még hátra van a Sony konferencia, sokat várok tőle :)
24.
24.
p3ti
#21: Én szvsz soha az életbe nem raknék össze PC -t. Pont ezért létezik a konzol. Megveszed, berakod a lemezt és működik. Nem kell b*szakodni. Úgyhogy ha választanom kéne, előbb vennék Switchet mint PC -t. A külföldi visszhang pedig meglepően pozitív. Ezt akarták a buta emberek... 4K, meg hogy azt mondogassák mennyire erős a gép. Kidobják karácsony előtt a sok nagy cím mellé ami mind az XOX -n lesz a legszebb, és máris tarolni fognak....lof*szt sem fognak érdekelni az exc. címek, csak a hardcore réteget, akit meg már amúgy is lesz*rnak, mert abból nem származik profit....
23.
23.
csabuszflash
olyan exkluzívokat letenni mint a sony baromi drága lenne az Msnek. valszeg ezért döntöttek ugy hogy ideiglenesen megvesznek exkluzivitást játékoknak és ennyi. meg forza 7 meg minecraft 4k meg sea of thieves. szerintem nem is erőltetik magukat exkluzív fronton. inkább mintha arra kapcsolnának h a windowst is nagyban ellássák azzal ami xboxon van.
21.
21.
azureknight0715
Hát tudék rendesen trollkodni de inkább meghagyom a többieknek :D az tény hogy éjszaka mikor bejelentették hogy a minecraft 4k-ban is játszható lesz az új xboxon elkezdtem szakadni a röhögéstőlxD Na de én a többiek helyébe várnék még mert én úgylátom annyira tényleg nincs oylan exklúzív cím amiért érdemes lenne megvenni, legalábbis még mindig eltörpül a sony címei mellett, zsal én még mindig úgy gondolom hogy érdemesebb egyí jobb pc-t összerakni mint xboxot venni, de mindenki döntse el magának, csak annak semmi értelme nincs hogy a ps mellett porosodjon mert alig van használva. Peace!
12.
12.
Raizen25
#11: Abszolút igazad van , vicc volt az egész. Nem vagyok elvakult Psfan de a tény az tény. Semmi újdonság , forzát énis nyomnám de ennyi. Majd jön az 500.halo meg gow valamikor. Indi ért meg nem kell 4k konzol
11.
11.
Blazkowicz
Minecraft 4K 60fps! Máris előrendeltem a boxot, jah nem. Még mindig sírva röhögök... :D Sony easy winn again :)
10.
10.
shatterhand
#8: 2-3evig minimum marad meg ez a generacio
9.
9.
shatterhand
#8: Mostani generacio. Nem lesz lulon exkluziv csak pro/x azon belul. Ami meg pron az megy sima ps4en is es xen ugyanez. Csak kicsit szebb,gyorsabb lesz a jatek max.
8.
8.
WiiRGaming
Kérlek segítsetek ki, le vagyok maradva :D Ez most egy új generáció lesz? Érdemes még Xbox One-t venni?
7.
7.
razipapi
Wow, talán meg visszatérek boxra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...