E3 2017: A Way Out - csak barátokkal játszhatjuk

Az EA Playen mutatkozott be a Brothers: A Tale of Two Sons atyjának új játéka, az A Way Out. A játék szigorúan csak kooperatív módban lesz játszható, sőt most az is kiderült, hogy online matchmaking sem lesz.

Az EA konferenciáján mutatkozott be a svéd Hazelight játéka, az A Way Out, mely az EA Originals kezdeményezés zászlaja alatt fog megjelenni 2018 elején PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A játék sztorija egy börtönben kezdődik majd, ahonnan a két főszereplőt Leót és Vincentet irányítva kell majd kijutnunk. A játékmenet az ígéretek szerint elég változatos lesz: lopakodós, verekedős, lövöldözős és járműves részek váltják majd egymást.

A játék nagyon erősen épít majd a két karakter együttműködésére, éppen ezért kizárólag kooperatív módban lesz csak játszható a cucc. A fejlesztők szerint a legjobb, ha egy tévé előtt, osztott képen ugrunk neki a kalandnak egy barátunkkal, de lesz online co-op is.

Ennek ellenére kimarad a matchmaking a játékból - ezt maga a játék direktora, Josef Fares árulta el az Eurogamernek. Ez azt jelenti, hogy nem tudunk majd idegenekkel nekikezdeni a történetnek, feltétlenül szükségünk lesz egy ismerősre, hogy játszani tudjunk a játékkal.

Emellett kiderült az is, hogy hogyan is fognak majd működni a játék dialógusai. A párbeszédek során lesz választási lehetőség, de csak akkor tudunk majd továbbhaladni, ha mindkét játékos ugyanazt az opciót választja.

5 komment - szólj hozzá!