E3 2017: Mount & Blade II - megjött a lovasság

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 12.
  • Videó
Link másolása
A TaleWorlds nem kapkodja el a Mount & Blade II: Bannerlord fejlesztését, már tavaly is bérelt helye volt a PC Gaming Shown. Ezúttal egy látványos csatát izgulhatunk végig: a karakterünk lóháton érvényesül.

A sorozat rajongói nagyon jól tudják, mire számítsanak a második részben, a laikusok számára talán csak a grafikai fejlődés tűnhet fel. Öntsünk tiszta vizet a pohárba! A Mount & Blade II: Bannerlordban fejlett alakzatokba rendezhetjük csapatunkat, akik a parancsunkra indítanak támadást. A nehézgyalogság lassú, de cserébe szinte áthatolhatatlan a védelme.

A csataterek tőlünk függetlenül is dinamikusan változnak. A parancsnokok M.I.-je tőlünk függetlenül is dolgozik, olyan taktikákat alkalmaznak, melyek a történelem során már bizonyítottak. A parancsnokok rangokat is oszthatnak a kiváló harcosaik számára, akikre simán rábízhatjuk az embereinket.

A harcok is javultak, például a pajzzsal több irányból is blokkolhatunk. A videókon bemutatott lovas harc is kellően autentikus. A lovasíjászok már messziről felőrölhetik az ellenség vonalait, míg a nehézlovasság szinte átgázol a legyengült katonákon.

Megjelenési dátum még nincs, de a Mount & Blade II: Bannerlord PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is elkészül.

3.
3.
patka21991
Én sem nézem ki senkiből, hogy ne lóval menne csatázni, kivéve, ha a szükség úgy kívánja (pl nekem kevés volt a lovasom, az ellenségnek kevés az íjásza, akkor gyalogsági módba váltottam, betömörültem egy helyre és vártam az ellenséget. Egyébként a Warbandhez volt egy római mod. Ott mentem ló nélkül csatába, mert az volt a taktikám, hogy betömörültem a légionáriusokkal egy helyre és vártam, hogy az ellenség támadjon.

Én ezt a játékot egyébként nagyon várom. Jó látni, hogy 100-ról megemelték a csatában lévő katonák számát, talán 200-ra. Még azt nem tudom, hogy konzolra, vagy pc-re vegyem majd meg, bár szerintem először konzolra szerzem meg és egy leárazáskor váltok a PC-s verzióra a modok miatt.
1.
1.
mestermagyar
Nem is tudom elképzelni hogy singleplayerben ne lóval harcoljon bárki nyílt csatatéren. Igazából egy nagy gyalogság közepén rohanni egy másik nagy gyalogságnak csak addig élvezetes amíg észre nem vaszed hogy páncél nélküli fegyverrel esélyed sincs vagdalkozásnál többre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...