E3 2017: A Sony nem közösködik - de miért?

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Hír
Link másolása
Az E3-on két komoly bejelentés is érintette a keresztplatformos játéklehetőséget, hiszen kiderült, hogy a Minecraft és a Rocket League játékostábora is össznépi mókába kezdhet majd. Egyedül a PlayStationön játszók maradnak ki a buliból.

Egyre több cég áll ki a keresztplatformos játéklehetőség mellett. A Microsoft az E3-as konferenciáján bejelentette, hogy a Minecraftban platformtól függetlenül játszhatnak egymás ellen a játékosok, tegnap este pedig azt is megtudtuk, hogy a Rocket League Nintendo Switch-változata is megkapta a cross-platform-támogatást.

Egyedül a Sony maradt ki a buliból, és azt már sejthetitek, hogy nem arról van szó, hogy kihagyták volna. A Microsoft már tavaly azt kommunikálta, hogy részükről semmi akadálya a keresztplatformos játéknak, és a technika is adott hozzá, a minap pedig a Minecraft szóvivője konkrétan utalt rá, hogy keresték az együttműködési lehetőséget a Sonyval.

A japánok azonban hajthatatlannak tűnnek, ezt az Eurogamer új interjúja is megerősíti. A magazin újságírója a Sony globális marketingjéért felelős úriembernél, Jim Ryannél kérdezett rá a témára, aki először igyekezett azzal letudni a dolgot, hogy ez egy üzleti döntés, majd arra hivatkozott (a Minecraft esetében), hogy a fiatal játékosok megvédése az ő felelősségük, erre pedig csak a PlayStation-ökoszisztémán belül van módjuk. Mikor az Eurogamer munkatársa lecsapta a labdát, és elkezdte a témában nyilvánvalóan céltudatosabb Nintendót emlegetni, azt válaszolta, hogy "mindenki másképp csinálja".

A jó hír talán az, hogy Ryan többször is leszögezte, a keresztplatformos játék egyáltalán nem ütközik az elveikkel, és szívesen beszélgetnek róla más cégekkel. Nem tartja kizártnak, hogy később változik az álláspontjuk, de jelenleg semmilyen tárgyalást nem folytatnak a témában.

77.
77.
ADMlN
#72: Ha tudnád mit jelent, hogy kontextus talán még el is hinném.
72.
72.
kamgecam
#70: Már ne is haragudjál de semmiféle személyeskedés nem volt a válaszomban.Tényleg kontextus nélküli a 49es kommentemre írt reakciód.Csak erre a tényre hívtam fel a kedves figyelmedet.A személyeskedés az az amit most te csinálsz a 70 kommentedben. Nice try. Azt meg hogy mit hiszel, a te dolgod, nem értem miért tartozik ez rám de azért köszönöm hogy megosztottad. :O)
71.
71.
ADMlN
#68: Jó látni, hogy még mindig bérelt helyem van a fejedben. :)
Te aztán nem bírod elengedni a dolgokat, kicsit lazítanod kellene.
70.
70.
ADMlN
#67: És pontosan ennyi vagy te: céltalan személyeskedés és bugyuta sértések. Őszintén szégyellem magam, hogy volt olyan idő mikor azt hittem legalább az értelem szikrája megvan benned.
67.
67.
kamgecam
#66: Azér jó sokáig tartott kigondolni hogy mit írjál vissza de még így is izzadságszagú és kontextus nélküli a válaszod. :)
66.
66.
ADMlN
#49: Tudom, hogy neked mint hű Sonypony-nak nehéz lehet ezt megérteni, de tudod nem minden ember áll olyan érzelmi töltésekkel a használati tárgyait gyártó cégekhez mint te. Én nem utálom a Sony-t. Nem is szeretem. Mindössze csak használom az egyik termékük és néhány szolgáltatásuk. Ha ezekkel kapcsolatban olyat jelentenek be ami nekem tetszik, akkor dicsérem őket. Ha olyat ami nem, akkor szidom őket. Tudod ezt hívják racionális véleményformálásnak. De gondolom ennek a koncepciója is túl magas számodra. Az hogy neked csaholnod kell minden döntésükhöz, meg verned a nyálad ha valakinek az nem tetszik szintén visszavezethető a fent említett érzelmi töltésekre, és amúgy tökéletesen leírja az általad megnevezett "ostoba és irreleváns" véleményt.
57.
57.
Anonymus11234
Ez a nagy bezárkózás valami tipikus japán vonás. Mind a Sony mind a Nintendo elég keményen tolja.
54.
54.
mestermagyar
#51: Te a játékokat szereted, a PS4 pedig egy általad bevállalt kompromisszum. Sokunk torkán nem megy le ekkora kompromisszum avagy nem lennénk hajlandóak promotálni egy céget amelyik ennyire bezárja a felhasználóbázisát. Te hajlandó vagy, pont. Én speciel emiatt vitatkoznék a PS4 bajairól, lehet mások amiatt mert jó egy szekértáborhoz tartozni.
49.
49.
kamgecam
#26: Már megint nem látod a fától az erdõt. Te sem vagy jobb a másik végleteddel. Ugyanolyan irreleváns és ostoba a te nézeted is, csak a másik véglet. Lehet hogy te hisztizel és még a Horizon játszása közben is a sonyt szidod de ha azt hiszed hogy ez a faszirágó magatartás normális nagyot tévedsz. Ahogyan azok is akik beszopják a jóság sony this is for the idiots marketing dumáját. Én a játékok miatt vagyok sony FAN, ott jelennek meg azok az exkluzívok melyek érdekelnek, lásd HZD , P5, Bloodborne.Ez van, ilyen szempontból még mindíg a sanyesz teljesít a legjobban, nem kell ezt túlmisztifikálni,persze hogy pénzéhesek és a bevétel növelésre törekszenek és jól is csinálják, mert fossák a sony first party studiói a faszingeres játékokat amiért megveszük azt a nyomorult ps4et, még az olyan éleselméjû személyek is mint te. A szemetek...
45.
45.
zozo76hun
"Ugyanakkor a pc-t még véletlenül sem engedném össze a konzolokkal.....Maradjon meg a konzol egy erősen csalóktól mentes multiplayer övezetnek."

jajj ezt kihagytam, teljesen igazad van skinner!
viszont az xbox/ps kozosseget ossze lehetne engedni, mindket oldalon kontroller, hasonlo hardware, szal nem lenne akadaja. marmint ha a sony (aki torodik a sajat kozossegevel) hajlando lenne renni erte).
44.
44.
Yanez
#39: Hát ez az! Végre valaki megfogta a lényeget!

"Kinek mi a fontosabb"

Lehet itt mondani bármit, az a fontos, kinek mit tud nyújtani az adott masina. Nyilván a Sony sem tökéletes, s pont ezért ezt nem is állítottam. Én is csalódtam picit a Psvita mizéria miatt, meg egyéb apróságok is betesznek néha, de hé, pont azért használom, mert összességében elégedett vagyok vele!

Azok a játékok jönnek rá, amelyeket szeretek, és sajna máshol nem kapnám meg. Máskülönben én is rohannék egy XOXért, vagy ami a legvalószínűbb, gamer PC-t használnék, amit mellesleg most is megtehetnék. De minek, ha minden szükséges játékot megkapok PS-n?

ADMIN ezt írta nekem:
"Ilyen vásárlói magatartás melett nem is csodálom hogy szarnak le minden felhasználói igényt."

Milyen vásárlói magatartás? Vettem egy konzolt, és élvezem minden vele töltött percét! A játékokat olcsón szerzem be, hála a psplus akcióknak. Vígan multizom, ha épp arra van kedvem. A szerverek (legalábbis itt) villámgyorsak. És plusz játékokat is kapok minden hónapban, amit nem is lenne muszáj kapnom.

Most komolyan, ha nekem ez megfelel, ergo kielégíti az ígényeimet, akkor miért puffogjak? Puffogjon az, aki nem tudja mit vesz, és azután nagyot csalódik benne. Van akinek az egyik jó, van akinek a másik. Nem tudom miért kell másra erőltetni a saját nézeteinket.
42.
42.
Zisten
#39: "kényelmesebb kontrollert"
Ez erősen szubjektív. ;)
39.
39.
zozo76hun
na errol van szo ahogy TUCO is irja! az exek vitan felul a sony erdemei, de azon kivul aztan semmi. az ms viszont odatette magat kiveve pont az exeket, viszont ugye ove a pc-s piac is. itt mar csak az dont kinek mi a fontosabb. aki az exekre megy nyilvan a ps, aki a jobb halozatot, visszakompatibilitast, kenyelmesebb kontrollert, a scorpional velhetoen szebb multiplatformokat keresi az xbox. vagy ezek mellett vagy helyett a pc akinek az fekszik nagyon. nincs ezzel semmi baj.
37.
37.
zozo76hun
ha nem lenne ennyire csicska a sony (hogy eljek en is a ps fanbolyok bevett szovegevel) akkor engedne a cross platformnak, igy TALAN elobb utobb egyutt jatszhatnak a ps-es munkatarsammal battlefield-et es a cod zombie modjat. ha akarna, ha jo fej lenne...
35.
35.
zozo76hun
#25: "Pont hogy ez a cég az, amelyik tényleg törődik a közösségével"

azert van psnow visszafele kompatibilitas miatt, azert lassabb a letoltes a ps networkrol, azert reagalt olyan "gyorsan" azutan hogy az update kiutott nehany ps-t a vilagban mert olyan nagyon torodik a kozossegevel. az exeken kivul (ami mennyi 10? ami er is valamit) nincs semmi mas.
34.
34.
Gykrizsi
#33: Jó, az megint más. Tudom, hogy a magyar xbox store rejtélyes átváltások okán ilyen olcsó (dobozos cuccokat kivéve), de azért steamen is sokszor jobban megéri csak aktiválni, boltban megvenni a játékot.
33.
33.
#24: Ennek ellenére is a steamet tartom a legjobbnak. Mióta átkerültem ps-re, fogom a fejem az árakon. Itt tuti nem lesz 500 játékom.
31.
31.
kopic
30.
30.
PaprikaJancsi
#27: Pontosan :D nyílván csak a közösség miatt csinálják az exkluzívokat, dobnak ki konzolokat a kukába, árulják jóval drágában a termékeket mint az Xbox Storeban, adják drágában a gyengébb termékeiket, mondanak nemet a cross platformra...ez mind, és mind az emberekért van
28.
28.
delphijos
#26: "az igazság az, hogy a jóságos Sony is csak egy pénzéhes multi aki szarik a vásárlóira mindaddig amíg gurul a szekér"

Ez így van. Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban hogy bármelyik multi ne önös érdekből cselekedjen. Meg ha rögtön nem is látszik. Jófejségből ma már senki sem csinál semmit. Ha más nem, legalább "marketing" értéke mindennek van. A szlogenek mg semmit nem érnek. Az is csak marketing. A Sony is csak pénzt akar. Miért azt elhitte valaki hogy az MS azért adta "ingyen" a Win10-et hogy "mindenkinek a legfejlettebb OS-e legyen". Sajnos ezzel együtt kell élnünk. Nem azért van ps-em mert egy percig is azt képzeltem hogy a Sony "jóságos".
27.
27.
ADMlN
#25: laughter.gif

Ilyen vásárlói magatartás melett nem is csodálom hogy szarnak le minden felhasználói igényt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...