E3 2017: Multiplatform a Beyond Good & Evil 2?

A Beyond Good & Evil 2 újbóli hivatalos bejelentése egyértelműen az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése volt. A leleplezéskor sok mindenről, így a várható platformlistáról sem esett szó, de talán ez utóbbi sem titok már.

A Ubisoft konferenciájának zárásaként mutatkozott be (újból) a rajongók által nagyon régóta várt Beyond Good & Evil 2, amiről egyelőre nem sok minden derült ki, így az sem, hogy mikor és milyen platformokra jelenik meg a második rész.

Ez utóbbira viszont most fény derülhetett, mert a konferencián is beharangozott Space Monkey Program jelentkezésénél három különböző platform közül lehet választani. A minden bizonnyal a majdani bétalehetőséget takaró kezdeményezést PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra hirdette meg a Ubisoft. Ez pedig azt is előrevetíti, hogy a sokak által remélt Switch-exkluzivitásból végül semmi sem valósul meg.

Ami pedig a játékot illeti, arról is kiderült néhány apróság, Michel Ancel ugyanis megerősítette, hogy az abban látottak a majdani játékmenetre is utalnak. Így például megtudtuk, hogy a vertikális városfelépítés nem a véletlen műve, a pályadizájn hasonló koncepciót fog követni. Azt is megerősítette, hogy Knox, a majom bárból történő menekülése is előrevetíti, milyen dinamikus mozdulatokra leszünk képesek a játékban, ami nyilvánvalóan segítségünkre lesz, ha ott is szorult helyzetből kell kivágnunk magunkat. Ancel állítása szerint a felfedezésnek sem lesznek korlátai, így nemcsak a bolygókon, de magát az űrben is tehetünk majd kitérőket, ráadásul a szárazföld, az épületek belső tereinek vagy az űrnek a látogatása mindenféle töltőképernyő nélkül történik.

Ami a történetet illeti, megjegyezte, hogy azzal kapcsolatban is elhintett ezt-azt a trailer. Ha alaposabban megnézitek a kedvcsináló végét, akkor az ott látott kincsestérkép felfed egy hatalmas mágneses mező által elpusztított planétát, aminek minden bizonnyal fontos szerepe lesz. Végül azzal zárta mondandóját, hogy a játék legfontosabb üzenete, hogy bármilyen rasszhoz is tartozunk, bármilyen a bőrünk színe, a lényeg akkor is az, hogy egy csapatot alkotunk és együtt fogjuk átélni ezt a kalandot.

9 komment - szólj hozzá!