E3 2017: Készülnek komolyabb Xbox-exkluzívok

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 16.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft idei konferenciája ugyan tömve volt játékokkal, legtöbbjük mégsem élvez majd exkluzivitást. Phil Spencer azonban elárulta, nem kell aggódni, készülnek exkluzív címek, csak még odébb van a bejelentésük.

A Microsoft állta a szavát, és az idei E3-on tényleg csak a játékokról szólt a konferenciájuk. Ennek ellenére a legtöbb rajongó nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, mert ezek többsége egyrészt nem exkluzív cím volt, másrészt jelentős részük nem AAA-játék volt, hanem inkább kisebb, de nagyon ígéretes indie-fejlesztés.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője azonban egy vele készült videóinterjúban elmondta, tudatosan tartották távol azokat a játékokat a showtól, amelyeknek a megjelenése még odébb van. Mint mondta, PR-szempontból nagyon egyszerű lenne, ha bemutatnának egy előzetest, amitől mindenki tűzbe jön, de a Scalebound példája is mutatja, hogy ha annak a fejlesztése elhúzódik, vagy éppen törlik a projektet, akkor ez az egész visszafelé is el tud sülni.

Szóval a Microsoft jelenleg tényleg más irányt követ, mint mondjuk a Sony, de azt Spencer is leszögezte, hogy a redmondiaknak továbbra is fontosak a belsős fejlesztések. Jelenleg több ilyen készülő projektjük is van, viszont ezek csak két vagy három év múlva készülhetnek el, így pedig nem sok értelme lett volna mutogatni őket.

96.
96.
SilasGreaves
Személy szerint nagyon elégedett vagyok az xbox360-ommal. Régebbi játék is lehet nagyon szuper. Mégis beruháztam mellé egy PS4-re. Tényleg vannak jó exkluzív címek, néha csak nézek annyira durvák. Remek kikapcsolódás játszani velük. Sok ember nem tud angolul, ezért szinte csak FIFA és COD marad...:(. Ez igaz, na meg a Minecraft. :D
95.
95.
Rezsidémon
#67: +1

Szűk környezetemben (nem reprezentatív, érdekes), hogy a haveroknak otthon porosodik a box, mert nem érdekli oket 1-2 játékon kívül semmi sem. Nekem korábban xbox 360 volt, de ps4-re váltottam pont azok miatt, amit leírtál. Minden hónapra jut valami jó cím, amit kipörgetek, amit érdemes jatszani
93.
93.
frankdelgado
Legyen már meg a 100 komment. Végül is ez egy xbox hír.
84.
84.
frankdelgado
Hú most nézem, közel vagyunk a 100 hozzászóláshoz. Nem tudtam jönni most irogatni , mert a természet törvényeit áthágva játszottam xboxon, meg kipróbáltam egy ps4 prot,nagyon tetszettek az exklúziv játékok, de itt erről most nem irok, mert ez egy XBOX One hír.
81.
81.
PaprikaJancsi
#80: Ahelyett, hogy játszanának, mert itt tuti, hogy vannak akik többet beszélnek/veszekednek mint játszanak. Pedig hetente több tíz játék jelenik meg, és egyik jobb mint a másik.
78.
78.
shatterhand
Az exkluziv cimet sztem kezeljuk maskepp. Lehet hogy a sony,micro,nintendo azert kesziti hogy amiatt vegyek a gepet. Lehet van aki azert is vesz. De a lenyeg, hogy az vmi kulonlegesebb statusz, ergo kiemelkedobb lehet a tobbi tucat,multiplatform cim kozul.
Azzal hogy a microsoft errol lemond mi marad? A tobbi tucat jatek. Ott is van jo, de azert ritkan szuletnek ott klasszikusok. X360 korszakbol nem az ac,cod,bf jut eszembe hanem pl a forza horizon vagy a gears.
77.
77.
PaprikaJancsi
#75: Őszintén kerestem, de egyszerűen nem találtam a cikket, pedig biztos vagyok benne, hogy olvastam valahol. Akkor sorry. :/
76.
76.
PaprikaJancsi
#75: Igen, azokon az oldalakon is a Facebook statot vették alapul.
75.
75.
madSci
#72: Leírták vs a VALÓSÁG.;)
A Facebook stat. elég egyértelműen elmondja, mi történik a világban, a többi csak szöveg.
74.
74.
Stranger
Összességében mindig a marketing fog számítani. A PS4-t és XO-t a legelső évben is millió számra vették, pedig akkor még alig volt rájuk játék.
Eközben PC-n a 90-es évekre visszamenőleg játszhattál bármivel, a platform exkluzívai mellett. De máig az egyetlen platform ami egy csomó címet ami vagy csak PS4-en vagy csak XO-n vagy Nintendos gépeken található még meg, egybe foglal.
Így elérhető rá a legtöbb exkluzív cím (Nier, No Man's Sky, Zelda BOTW, GoW4, Absolver, Quantum Break, Planetside, Final Fantasy XIV és még vagy 30 játék). Ezekhez amúgy 3 platformot kéne venned. A Playstation előfizetésről nem is beszélve, amivel akár PS3 játékokat is kitolhatsz. (Jó tudom, ilyenkor rögtön fontos lesz a grafika)

Mégsem nőttek meg hirtelen az eladások. Ebből látszik, hogy tökmind1 milyen mennyiségű és minőségi játékok jönnek egyszerre.
A Sony azért vezet, mert mindenhol ott van. Rajongókat nevelnek ki és veszik a konzolt. Ez a Microsoftnak nem sikerült, de már az elejétől lehetett érezni mennyivel kevesebb gőzzel nyomják és azt a keveset is rosszul.
73.
73.
Prax
Pc-s hirek: I scleeep
Nvidia vs amd, uj konzol, vagy ahol beolvashatunk az ellentabornak: real talk
72.
72.
PaprikaJancsi
#67: Az a grafikon nekem elég hamisnak tűnik xDDD
Minden oldalon leirták, hogy az E3-on a Microsoft, utána a Nintendo és harmadikként a Sony volt a legnépszerűbb.
71.
71.
Firsttime
#67: Nekem meg pl sose volt konzolom. Aztán egyre több olyan cím volt amit úgy éreztem kár lenne kihagyni az életemből. Pont leszartam hogy a box mondjuk gyengébb. De ezek a story alapú játékok, last of us, uncharted, meggyőztek, hogy bizony ezt kell vennem.
70.
70.
Firsttime
#64: Bár mondjuk exluziv téren most meg az lehet probléma, hogy hatalmas a hardver teljesítmény hézag a sima One és az x között.
69.
69.
Yanez
68.
68.
Firsttime
#64: Igen, az lenne a jó ha most a szokasos Forza halo gears mellé behuznanak legalabb 4 cimet egy év alatt, ami only box. Nem pc nem switch nem ps. Csak box. Nem mondom, hogy beérik a Sony seperc alatt, de jópár millió boxot el tudnának adni.
66.
66.
delphijos
#58: Az hogy az MS is fontosnak tartotta kiemelni hogy mik az exkluzív címek is bizonyítják, hogy ha másért nem, marketing szempontból fontosak. Bármilyen furcsa, szerintem a konzol vásárlók között erős kisebbségben vannak az olyanok mint mi. Aki "képben van", tudatosan választ, stb... És az emberek szeretik "különlegesnek" érezni magukat, még ha az esetleg csak annyi hogy tudják hogy van x játék ami csak az ő gépén megy. Vannak olyan IP-k amiket az emberek magával a konzollal azonosítanak. Egy Halo-ról, Forza-ról, mindenkinek az XBOX jut eszébe. ( Egyébként jó példa, hogy amíg a Sega gyártott konzolt, és a Sonic exkluzív volt rá, az emberek ugyanúgy tudták azonosítani. Ma egy fiatal nem biztos hogy rávágja a Sonic-ra hogy az Sega ) A Nintendo-val ugyanez a helyzet. Ez az én véleményem. Természetesen én sem gondolom hogy kizárólag az exkuzívok minre jók. De a marketing és presztízs értékük igenis nagy.
65.
65.
kopic
#58: 22 ex...
Amibol 18 indie cim.
64.
64.
zozo76hun
#63: pedig most letettek az asztalra egy komoly gepet, az exek mar csak hab a tortan lenne!
63.
63.
Firsttime
#58: Ígértek ezek már fűt fát..
60.
60.
shatterhand
#58: Ja:) az exkluziv jelentest 95%ban a launch ele tettek ;))
Ami kimondottan x exkluziv az indie cimek meg ..... Basszus be se ugrik volt-e vmi nagy AAA cim.
Kihoznak egy eros gepezt es lemondanak az exkluzivokrol.

Hopp beugrott. Talan a forzabol volt a kov. resz.
59.
59.
PaprikaJancsi
Rengeteg dolog dönt egy konzol vásárlás mellett:
-az erő
-az ár
-az exkluzívok
-a kinézete / dizájnja
-kompatibilitása
....stb...stb
58.
58.
frankdelgado
Pont most igértek exkluzivokat. akkor csak sikeres lesz a box. Meg az e3 mon is 22 exet jelentettek be. Akkor csak jobb a box nem?
53.
53.
csabuszflash
rá is fér az xboxra h gyártsák a sajat címeket rá. jó lenne ha kialakulna egy kis verseny a generáció végefelé
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...