E3 2017: Íme, az expó legjei - szerintünk

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összeszedtük az E3 legjeit: a Gamekapocs szerkesztői egyenként mondják el, melyik volt szerintük az expó legjobb játéka, melyik volt a legnagyobb csalódás, és min lepődtünk meg a leginkább.

Az E3-as hírtengert követően jöjjön egy kis szubjektív tartalom levezetésként. Íme, a szerkesztőség legjei!

barackostej

A legjobb játék az E3-on: Hű, nehéz választani, mivel sok jó (vagy legalábbis az előzetesek alapján jónak tűnő) játékot láthattunk, de valahogy egyiket sem éreztem annyira kiemelkedőnek. Talán a Wolfenstein II: The New Colossust emelném ki, mivel nagyon tetszett az első epizód miliője, a folytatás pedig még érdekesebbnek tűnik a nácik által megszállt Amerika képével.

A legnagyobb csalódás: Az, amit a Microsoft csinál. Már tavaly is képtelenek voltak valami érdekességgel előállni, de idén még az új konzol bemutatójával együtt sem sikerült emlékezeteset alkotni. Már alapból a gép nevét nehéz hova tenni, az ára megint csak gondolkodtatásra készteti az embert, a játékkínálat pedig egyelőre elég langyos.

A legnagyobb meglepetés: A Ubisoft-konferencia. Bár a francia kiadó bemutatója ezúttal sem volt kínos pillanatoktól mentes, azért úgy maga a show egész rendben volt. A tempó feszes lett, mindenre elég idő jutott, és a játékok is épp elég érdekesek voltak. A Beyond Good & Evil 2 bejelentésénél pedig végre igazi érzelmeket is láttunk, nem csak túljátszott előre kreált színpadi bemutatót.

fojesz

A legjobb játék az E3-on: A Mario + Rabbids érkezése nem volt meglepetés, de egészen addig nem tudtam elképzelni, hogy mennyire működhet ez a furcsa crossover, amíg meg nem kaptuk az első gameplay demót. A megvalósítás hibátlannak tűnik mind audiovizuálisan, mind a játékmenet szempontjából, a Miyamoto felkonfját megkönnyező dizájner pedig az expó legőszintébb pillanatát hozta össze.

A legnagyobb csalódás: Star Wars-fanatikusként bármit elfogyasztok, ami a messzi-messzi galaxishoz akár csak minimálisan is köthető, így a csalódást keltő első rész ellenére is tűkön ülve várom a Star Wars: Battlefront II-t. Az E3-as bemutató azonban nem segített a játékon, a kampányból nem láttunk semmit, és az EA mindent elkövetett, hogy dögunalomnak tűnjön a multiplayer. Igen, sokszor tűnnek röhejesnek az ötpercesre vágott, színészekkel felvett többjátékos bemutatók, de egy ilyen műsorhoz inkább ezek passzolnak, és nem a random streamerek céltalan lövöldözése.

A legnagyobb meglepetés: Egyértelműen a Beyond Good & Evil 2. Úgy volt, hogy ez a játék otthon marad, erre mégis bemutatták - létezik ennél nagyobb meglepetés? Persze még csak nagyon keveset tudunk róla, és már most látszik, hogy egészen más játékmenet vár ránk, mint az első részben, de a trailernek annyira jó hangulata volt, hogy már ezért megérte volna végigülni a Ubisoft-konferenciát.

iNKARNATE

A legjobb játék az E3-on: Személy szerint engem a Battlefront 2 kilóra megvett, már az első videónál leejtettem az állam - pedig többször jártam meg EA-játékokkal. Az anyagból árad a Star Wars-hangulat, a legutóbbi multis trailer abszolút a rendben van játékmenet szempontból, ráadásul az idei részben gondoltak az egyjátékos kampányra is. Az ingyenes DLC-k híre csak hab a tortán.

A legnagyobb csalódás: Az egész E3 - mintha a tavalyinak felvizezett változatát kaptuk volna. Ha választanom kell egyet, akkor a Bethesda konferenciáját emelném ki - és nem azért, mert nem láttuk az új IP-t, sem pedig a közönségnek rettenetesen hiányzó TES-t vagy Falloutot. A prezentációval kapcsolatban is inkább mintha valami minimumot szerettek volna letolni, és jószerivel a Wolf meg az Evil Within folytatásán kívül mindenről hallottunk már. A Skyrim 623. változatára is csak legyintettem.

A legnagyobb meglepetés: Két dolgot tudnék említeni, az egyik a Beyond Good & Evil második része, ami ha teljesen más is, mint vártuk, legalább már nincs development-hellben. A másik a Shadow of the Colossus alapoktól való remake-je. A Sony prezentációja nem ütött akkorát, mint tavaly, de az Uncharted-játékok remastereiért felelős Bluepoint Games projektje kellemes meglepetés.

Shifty

A legjobb játék az E3-on: Idén is nehéz a választás, nem is emelnék ki egyetlen egy játékot. A Ubisofttól nekem a Mario + Rabbids Kingdom Battle, az EA-től az Anthem és az A Way Out, a Microsofttól az Ori-folytatás, a Sonytól pedig a Pókember-játék és a Days Gone tetszett a legjobban.

A legnagyobb csalódás: A Microsoft és az általa kigondolt, viszont rosszul kommunikált és nehezen érthető koncepció. A konferenciájuk erős közepesre sikeredett, és óriási csalódás, hogy még mindig képtelenek értékelhető exkluzív játékkal előrukkolni. Az Xbox One X remek lehetőség lett volna arra, hogy magukhoz édesgessenek fejlesztőket, de a konferencián szinte csak multiplatform címeket vagy indie-exkluzívokat mutogattak.

A legnagyobb meglepetés: A Ubisoft a tavalyi botrányosan rossz konferenciája után idén elképesztően jó showt csinált. Izgalmas játékokat mutattak be, hiszen ott volt a Skulls & Bones vagy az Mario-világában játszódó XCOM-klón, a Mario + Rabbids Kingdom Battle. A műsor zárásaként pedig ledobták a megatont és újra bemutatták a Beyond Good & Evil 2-t, méghozzá egy elképesztően jó előzetessel.

Zoenn

A legjobb játék az E3-on: Vampyr. Különös kötődést érzek a vámpírok felé (szigorúan a tinivámpírok kivételével), így aztán már alig vártam, hogy tisztességes gameplayt láthassak a Dontnod akció-szerepjátékáról. Lehet, hogy ez lesz a következő Vampire: Bloodlines? Az 1918-as londoni spanyolnátha idején játszódó anyag atmoszférája már most telitalálat, és az a lehetőség, hogy befolyásolhatod az egyes kerületek biztonságát. Minden egyes NPC-nek egyedi háttérsztorija van, és tőlünk függetlenül is élik a hitvány életünket. Különösen tetszik, hogy mi döntjük el, vérszomjas ragadozók leszünk, vagy a sötétben megbújó, nem feltétlenül az ölésre menő vámpír.

A legnagyobb csalódás: Nem láttunk semmi a The Last of Us: Part II-ből. Oké, hogy a Naughty Dog ezt az évet a Uncharted: The Lost Legacynek szánta, de mivel az augusztusban már a boltokban lesz, simán belefért volna legalább egy árva előzetes, amit aztán jól ki lehetett volna elemezni. De hogy konkrét játékot is említsek: The Crew 2. Engem hidegen hagy ez a "földön, vízen, levegőben" téma, annyira jellegtelen arcade cucc az egész. Hasonló a helyzet a Need for Speed - Paybackkel. Évekkel ezelőtt, amikor még jó volt a Halálos iramban, megértem, hogy majmolták az EA-nél, de most már B-filmnek is pocsék. Kár, hogy nincsenek egyedi ötleteik.

A legnagyobb meglepetés: Kettő is van: a God of War még mindig lenyűgöz, hihetetlen, ahogy a fejlesztők simán át bírtak nyergelni a görög mitológiából a skandináv mondakörre. A szakállas Kratos pedig keményebb, mint valaha. Annak is örülök, hogy felújítják a Shadow of the Colossust. Mivel a PS2-es eredetivel még nem játszottam, viszont megérintett a The Last Guardian, örülünk, hogy modern köntösben pótolhatom a Team ICO klasszikusát.

És most ti jöttök, halljuk a ti véleményeteket is!

36 komment - szólj hozzá!