Black Mesa - decemberre csúszik a Xen-kampány

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 20.
  • Csúszás
Link másolása
A Black Mesa mögött álló csapat az imént szólt, hogy mégsem készül el a Xen-kampány idén nyáron, így csak decemberben játszhatjuk végig a sztorit. Kárpótlásként két új screenshotot kaptunk.

A Crowbar Collective nem kapkodja el a Black Mesa befejezését. Mint ismert, a 2015-ben megjelent Black Mesa fizetős verziója csak a Földön játszódó pályákat tartalmazta, míg az első Half-Life-ból ismerős Xen-küldetések kimaradtak. A csapat 2017 nyarára fejezte volna be a munkálatokat, de ebből sem lesz semmi.

A srácok állítása szerint nem akartak kompromisszumot kötni, ezért döntöttek a csúszás mellett. Így a Xen-pályákra csak decemberben csaphatunk le. Szerencsére érkezett két kép is róla.

A csapat egyébként lecseréli a Black Mesa eddig használt renderelését egy korszerűbb változatra. Valós idejű fényeffekteknek is örülhetünk majd, illetve egy színkorrekciós szűrőt is hozzáadtak a játékhoz, így sokkal élethűbb lesz a végeredmény. A stúdió blogbejegyzésében többet is megtudhatsz a változásokról.

A Black Mesa egy ingyenes Source-modként indult, de azt már nem támogatják tovább. A játék jelenleg 19,99 eurót kóstál a Steamen.

8.
8.
wolfwarrior
#7: Nos ezen kapcsán nekem azt tüntfel hogy az "alien" ellenfeleknek, hogy megnövelték a támadási sebbeségeket: a headcrab pl szinte pattog plyan gyorsan tud újra ugrani, és a virtogauntok is olyan gyorsan tudnak lőni hogy az eredetiből megmaradt "ritmus" teljesen feldölt bennem
7.
7.
Heldengeist
#5: A Black Mesával nekem igazán az a gondom, hogy nagyon olcsó módon tolta fel a nehézséget az alapjátékhoz képest. Sokan el voltak ájulva, hogy a mai átlag shooterekhez képest nehéz. Tulajdonképpen fogta az eredeti Half-Life-ot, felezte az egyszerre magadnál tartható lőszer mennyiséget és feltolta az ellenfelek sebzését és HP-ját. Emiatt már közepesen is nehezebb, mint az eredeti hardon volt.
6.
6.
#5: Nagy kár pedig mindkettő zseniális játék. Sőt, én a kiegeket is számtalanszor végigjátszottam gyerekként.
5.
5.
user101
Játszottam az első HL-el, majd a kiegekkel és végül a Black Mesa-val is. Továbbra sem értem a hisztériát a játék körül. Az első fél-egy óra zseniális, utána átmegy az egész egy értelmetlen, önismétlő, halál idegsítő unalomba fullado, szörnyűséggé.

Ellenben a Half Life 2-vel, ami minden idők legjobb shootere minden szempontból, az a játék amit vagy 5x vittem végig úgy, hogy az elsőt egyszer sem voltam képes... :(((
3.
3.
McDuff
Még így is hamarabb kész lesz mint a Half Life 3...
2.
2.
Heldengeist
#1: 2012 végén már tölthető volt az ingyenes, nem steames változat.
1.
1.
mestermagyar
Csak hogy érzékeltessem, valahol 2014 végén vagy 2015 elején toltam és már akkor minden kész volt a xen pályáig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...