Kiszivárgott a Visceral-féle Star Wars sztorija?

Az idei E3-on ugyan ott volt a Star Wars: Battlefront második része, de az Electronic Arts minden más Star Wars-projektjét rejtegeti, így a Visceral csapata által fejlesztett kalandot is, aminek, úgy néz ki, most kiszivárgott a története.

A legnagyobb titoktartások sosem sülnek el jól, és bár az Electronic Arts mindent elkövet, hogy a Star Wars: Battlefront II mellett készülő többi Star Wars-játékról semmit ne tudjunk meg idő előtt, a Visceral gondozásában készülő, ambiciózus kalandról azért időről időre előkerül valami anyag. Legutóbb épp látványos koncepciós rajzokat leshettünk meg, most pedig úgy néz ki, hogy a játék története szivárgott ki.

A Project Ragtag néven futó fejlesztést ugye az az Amy Henning vezeti, akihez az Uncharted-trilógia története is kötődik, így nincs semmi meglepő abban, hogy a forrás szerint a cselekmény elsőre nagyon összetettnek és összességében komoly, már-már filmes minőségűnek tűnik. A történet egyébként az Új remény és a Birodalom visszavág között játszódik, a főhős pedig egy Dodger nevű fickó lesz, akit a 12 majomból, a Supernaturalból és a Gothamből is ismerős Todd Stashwick alakít. Egyébként a karakternek nem ez az eredeti neve. Egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy az Alderaan egyik túlélője, aki azért menekül a Birodalom ügynökei elől, mert nem szeretne csatlakozni hozzájuk, így az alvilágban talál új otthonra. Miután szülőbolygóját felrobbantják, minden rosszabbra fordul. Felkerül a legjobban keresett bűnözők listájára, a Birodalom pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy kézre kerítse.

Már csak azért is, mert a Birodalom szerint benne van a keze a Halálcsillag későbbi felrobbantásában. Viszont ez lehetőséget is nyit a számára, az alvilágban ugyanis komoly visszhangja lesz az eseményeknek, és komoly pénzeket lehet keresni azzal, ha valaki jó és hasznos információkkal rendelkezik. Hirtelen barátokból ellenségek lesznek, a bűnözők pedig olykor a lázadóknak is besegítenek.

Dodger története egyébként akkor veszi fel a fonalat, amikor Jabbától egy jól fizető munkát kap. Az így kapott pénzzel pedig megválthatná szabadságát, hiszen elérhetné, hogy a korrupt hivatalnokok lefizetésével lekerüljön arról a bizonyos listáról. Főhősünk azonban olyan információkra bukkan, amelyek a Birodalom egy bizonyos fegyverével kapcsolatosak, így döntés elé kényszerül.

Ami Dodger felszerelését illeti, az egyik állandó fegyvere egy fényostor lesz, amivel magához tudja húzni az ellenfeleit, míg a másik kezében lévő lézerpisztollyal könnyedén végezhet velük.

7 komment - szólj hozzá!