Töretlen a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikere

Egyre több játékos harap rá a Steam aktuális slágerjátékára. A PlayerUnknown’s Battlegroundsból alig két hét alatt 1 millió példány fogyott, mostanra pedig a Battle Royale-stílusú lövölde már 4 millió eladott kópiánál jár. És hol van még a vége?

Meredeken ível felfelé a PlayerUnknown’s Battlegrounds népszerűsége. Alig két hete még 3 millió eladott példánynál jár az egyelőre korai hozzáférésű státuszban leledző anyag, és máris itt az új mérföldkő! A készítők bejelentették, hogy a túlélőjáték átlépte a 4 millió eladott kópiát.

A játék atyja, Brendan "PlayerUnknown" Greene a Twitteren mondott köszönetet a rajongóknak, bár elmondása szerint a siker pontos okát ő is csak találgathatja. Mindenesetre a márciusban debütált anyag rengeteg pénzt hozott a konyhára: 13 hét alatt 100 millió dolláros bevételt termelt.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds a Steam legnépszerűbb játékainak listáján rendre az első helyen végez naponta, az egyidejű online felhasználók számában csak a DotA 2 és a Counter-Strike: Global Offensive előzi meg. Volt olyan időszak, amikor a Twitch-en egyszerre 350 ezren nézték a streameket - ez az összes Twitch-felhasználó 15 százaléka!

A játékosok 24 százaléka az Egyesült Államokból, 19 százaléka Kínából, 6 százaléka Németországból és szintén 6 százalék Oroszországból származik.

A Bluehole hétről hétre új frissítést ad ki a játékhoz, és havonta kapunk nagyobb tapaszokat is, melyek új tartalommal vértezik fel a címet.

Az E3-on derült ki, hogy a zombimód mellett idén érkezik az Xbox One-os verzió, és van esély a PS4-es változatra is.

9 komment - szólj hozzá!