Töretlen a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikere

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre több játékos harap rá a Steam aktuális slágerjátékára. A PlayerUnknown’s Battlegroundsból alig két hét alatt 1 millió példány fogyott, mostanra pedig a Battle Royale-stílusú lövölde már 4 millió eladott kópiánál jár. És hol van még a vége?

Meredeken ível felfelé a PlayerUnknown’s Battlegrounds népszerűsége. Alig két hete még 3 millió eladott példánynál jár az egyelőre korai hozzáférésű státuszban leledző anyag, és máris itt az új mérföldkő! A készítők bejelentették, hogy a túlélőjáték átlépte a 4 millió eladott kópiát.

A játék atyja, Brendan "PlayerUnknown" Greene a Twitteren mondott köszönetet a rajongóknak, bár elmondása szerint a siker pontos okát ő is csak találgathatja. Mindenesetre a márciusban debütált anyag rengeteg pénzt hozott a konyhára: 13 hét alatt 100 millió dolláros bevételt termelt.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds a Steam legnépszerűbb játékainak listáján rendre az első helyen végez naponta, az egyidejű online felhasználók számában csak a DotA 2 és a Counter-Strike: Global Offensive előzi meg. Volt olyan időszak, amikor a Twitch-en egyszerre 350 ezren nézték a streameket - ez az összes Twitch-felhasználó 15 százaléka!

A játékosok 24 százaléka az Egyesült Államokból, 19 százaléka Kínából, 6 százaléka Németországból és szintén 6 százalék Oroszországból származik.

A Bluehole hétről hétre új frissítést ad ki a játékhoz, és havonta kapunk nagyobb tapaszokat is, melyek új tartalommal vértezik fel a címet.

Az E3-on derült ki, hogy a zombimód mellett idén érkezik az Xbox One-os verzió, és van esély a PS4-es változatra is.

8.
8.
Mortis
#7: úgy sejtem leginkább a hype a felelős. rengeteg stream-mer játszik ezzel a szűkülő pálya játékmechanika miatt. valószínűleg csak szezonális a népszerűsége: a fejlődés hiánya miatt majd lassan elpártolnak az emberek. persze lehet, hogy nem.
7.
7.
user101
Nem kötözködésből kérdem, tényleg érdekel : miért jó ez a játék, vagy miért jobb, mint akár a Rainbow, Battlefront, Battlefield vagy akár az Arma ?

Mert ránézésre sokkal rondább, kidolgozatlanabb és full amatőr az egész. Néztem videókat, de egyszerűen nem értem miért költ bárki is erre nem 30 de akár 5 dollárt is ?
3.
3.
Kars
Mennyire van tele csalókkal? Érdemes megvenni?
2.
2.
lesik20
Azért 100 millió dolcsi nem kevés. :o Gratula nekik eddig a legjbob Early Access játék amivel játszottam, remélem bővitik még, és nem lesz olyan mint a DayZ
1.
1.
MikelGun82
Azt írták ki, hogy xbox exkluzív lesz IDÉN. Ebből sokan csak addig jutottak az olvasásban, hogy box exkluzív lesz? :D :D Ergo jövő év elején jön ps-re is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...