Készül a következő Splinter Cell-játék?

Az idei E3 legkellemesebb meglepetését ugyan a Ubisoft szolgáltatta, de így is nagyon hiányzott a franciák konferenciájáról egy új Prince of Persia vagy egy Splinter Cell. Úgy néz ki, utóbbi már készülőben van.

Több mint négy éve már, hogy Sam Fisher bőrébe bújhattunk, és az idei E3 után úgy tűnt, nem is nagyon számíthatunk rá, hogy a Ubisoft folytatni szeretné a Splinter Cell-sorozatot. Ehhez képest a francia kiadó elnöke, Yves Guillemot nemrég a Redditen beszélgetett a rajongókkal, és elhintett néhány olyan érdekes információt, ami reményt adhat.

A beszélgetés során ugyanis a Splinter Cell-lel kapcsolatos kérdésre adott válaszában elmondta, hogy személy szerint neki Sam Fisher lopakodós kalandja a legkedvesebb sorozata, és bár jelenleg semmi konkréttal nem állhat elő, a csapatok több különböző projekten is dolgoznak, így érdemes türelmesen várni a híreket.

Később azzal egészítette ki a fentieket, hogy már vannak kitűzött céljaik, ötleteik, amelyek vázlatosan készen állnak arra, hogy azok közül kiválasztva a legjobbat, továbblépjenek.

A legutolsó Splinter Cell egyébként a 2013-ban megjelent Blacklist volt, ami PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra volt megvásárolható, és amiben Sam Fisher hangját már nem Michael Ironside adta. Ezt a részt fejlesztő Ubisoft Toronto egyébként jelenleg is dolgozik egy új játékon, és mint ismeretes, egy Splinter Cell-mozifilm is készülőben van.

9 komment - szólj hozzá!