A Nintendo továbbra sem akar PC-re fejleszteni

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az utóbbi időben egyre több japán kiadó látott lehetőséget a PC-ben, de a Nintendo nincs közöttük. A befektetőknek tartott legutóbbi eligazításon a konzolgyártó hangsúlyozta, nincs érdekében, hogy PC-re fejlesszen.

A Nintendo egyértelművé tette a részvényesei számára, hogy nem érdeke PC-re fejleszteni. Pedig a Square Enix példája is jól mutatja, lenne igény néhány korábbi klasszikust ezen a platformon is meghonosítani.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy sok fogyasztó játszik PC-s játékokkal, de úgy véljük, az integrált hardver-szoftverüzlet a legjobb módja annak, hogy biztosítsuk a meglepetéseket és az új játékélményeket" - fogalmazott Tatsumi Kimishima, a kiotói vállalat elnöke.

Persze most, hogy a Nintendo Switchet viszik mint a cukrot, érthető a lépés, hogy minden játékost az új konzoljuk felé húzzanak, azonban az elmúlt pénzügyi év során a cég három sikeres mobiljátékot is készített. És nem véletlenül választották ezt a platformot: ezek a címek olyan számokat produkáltak, amiket PC-n nagyon nehéz lenne elérni, így mobilon sokkal kifizetődőbb megismertetni az új játékosokat a Nintendo felhozatalával.

Még a kiváló designer-veterán, Shigeru Miyamoto sem tartja annyira jövedelmező platformnak a PC-t, mint mások. Elmondása szerint az idei E3-on sem volt olyan sok PC-re szakosodott kiállító, mint a múltban. Egy ilyen környezetben pedig a Nintendo nagyobb figyelmet kapott a saját konzoljával.

11.
11.
westhammer666
#10: Azt mondjuk nem értem, hogy tárolással mi lehet a probléma, felrakod őket egy polcra, vagy berakod egy fiókba. :D

A "Nintendo Batmanen" meg a The Maskon nem a Nintendo ül, ahogy bármi máson is, minden játéknak megvannak a jogtulajdonosai, ha ők nem akarnak vele vacakolni, akkor Nintendónak vajmi kevés köze van hozzá. Ezért is érthetetlen számomra az, hogy sokan panaszkodnak hogy miért nem az összes játékot rakják rá az NES Minire vagy a SNES minire? hát mert több ezer dollárért nem venne senki se gépet, legálisan annyiba kerülne a licensz.
10.
10.
dcba
#9: igen es tudjuk h mindenki aki emulatoron jatszik, egy polcnyi ninti kazija van otthon :))))

Amugy en pont most agyaltam h venni kene egy igazi snes-t csak az tart vissza, h a francba tarolnam a kazikat.

Nem jo ez igy, abba kene mar hagyni ezeket a jogokat meg ilyesmiket es ami 15-20 eves azt vegre ki kene dobni a publikumnak, akar penzert is, csak ne ulnenek rajta, penzt ugy sem termel egy nintendo batman vagy the mask jatek.
9.
9.
hadzsime
#7: Attól, hogy emulátorral játszol valamivel még megveheted a játékot ha tisztán akarsz játszani, csak a konzolt nem kell.
7.
7.
dcba
#5: Ezzel az erovel akkor letolteni is le lehet minden jatekot nem kell oket megvenni. Tudod vannak olyan emberek akik szivesen fizetnenek azert h pl a super nintendos jatekok legalisan meglegyenek neki.


Pl ha steamre felkerulne egy hivatalos snes emulator es lehetne bele venni a jatekokat, hat koltenek nem keveset
5.
5.
hadzsime
Aki nagyon akarja, az úgyis tud emulátoron játszani.
4.
4.
crytek
Nem fejleszteni kéne pedig, hanem csak teszt/próba jelleggel 1 random régi game-et portolni és megnézni milyen eladást produkál steam-en/gogon akárhova adnák ki.
Max akkor lehetne arcozni hogy csak 50 ezer db fogyott hát ez rohadtul nem éri meg soha többet pc stb.
2.
2.
Hunszi
Persze, hogy nincs érdekében...ha a Zelda, Mario és a társai jönnének PC-re is a kutya nem venne Switchet. Max pár elhivatott Nintendo rajongó.
1.
1.
joshfeed
Kiss Donát a Vakondok 4.-ben elmondta, hogy anno ők lepték meg a Nintendót :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...