Frissítve: Leáll a New Nintendo 3DS gyártása

És bár formális bejelentés még nincs, általában az ilyen hírek a nyugati karrier végét is jelentik egyúttal. A New Nintendo 3DS XL és a Nintendo 2DS marad, a hónap végén pedig érkezik a New Nintendo 2DS XL is.

A Nintendo japán weboldalán egyértelmű üzenet hívja fel a figyelmet arra, hogy a New Nintendo 3DS gyártása - színtől és különleges kiadástól függetlenül - leállt. Habár formális bejelentést még nem kaptunk a cégtől, általában ez annak az előjele, hogy előbb vagy utóbb, de a világon mindenhol kivezetik a masinát a piacról.

A New Nintendo 3DS még 2014 októberében debütált Japánban, hozzánk pedig 2015 februárjában érkezett meg. Az új kézikonzol érdekessége az volt, hogy a Nintendo nemcsak a formaterven újított, de egy merész húzással a hardverbe is belenyúlt, és ezzel bevállalta a 3DS-közösség fragmentálásának veszélyét is. A New Nintendo 3DS egy kicsivel erősebb processzort és több memóriát kapott, két új gombot és egy plusz analóg kart szereltek rá, emellett beépített NFC-olvasójával külső segítség nélkül birkózott meg az Amiibókkal.

Fontos megjegyezni, hogy a gép méretesebb változatánál, a New Nintendo 3DS XL-nél és a Nintendo 2DS-nél nem szerepel ilyen figyelmeztetés, így azok a hónap végén megjelenő New Nintendo 2DS XL-lel párhuzamosan folytathatják pályafutásukat.

Update! A kiotói konzolgyártó pénteken megerősítette, hogy világszerte leáll a masina gyártása, így Európában sem lesz utánpótlás.

7 komment - szólj hozzá!