Olcsó VR-headseten dolgozik az Oculus?

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Bloomberg értesülései szerint új VR-szemüvegen dolgozik az Oculus, a 2018-ra időzített jövevény pedig nemcsak olcsóbb lehet, mint az Oculus Rift, de számítógép vagy mobiltelefon nélkül is használható majd.

A Bloomberg szerint az Oculus még idén bemutatja az új VR-szemüvegét, amely arra hivatott, hogy tömegpiaci jelenséget varázsoljon a virtuális valóság műfajából. A lap úgy tudja, hogy a 2018-ban boltokba kerülő jövevény az olcsó, mobiltelefonokkal használható eszközök és a drága, PC hajtotta kiegészítők közé ékelődik majd be, 200 dollárba fog kerülni, és teljesen önállóan működik, nem szükséges hozzá okostelefon vagy számítógép.

A projekt Pacific kódnéven fut, külsőre az Oculus Rift kompaktabb kiadására emlékeztet, és könnyebb lesz, mint a Samsung Gear VR. Habár a dizájn még nem végleges, az a cél lebeg a tervezők előtt, hogy a repülőúton elő tudd venni a táskából egy film erejéig, ha úgy tetszik. A szemüveg kezelőfelülete a Gear VR-éhoz hasonlít, és ezt is egy vezeték nélküli távirányítóval böngészhetjük.

A Bloomberg a gyártópartnerekről is kiderített ezt-azt. Úgy tudni, az új szemüveget a Xiaomi gyártja majd, Kínában ráadásul meg is kapja a kínai cég logóját az eszköz néhány előtelepített Xiaomi-alkalmazással. A headsetben egy Qualcomm Snapdragon-lapka dolgozik, és bár teljesítményben jobb lesz, mint a Gear VR, a helyzetkövetés egyelőre kimarad belőle, azt egy későbbi változatba építik bele a készítők.

Az Oculus nem volt hajlandó megerősíteni a híreket, de azt leszögezte, hogy foglalkoztatja őket az önállóan használható VR-szemüvegek területe. A cég már korábban bejelentette az Oculus Rift vezeték nélküli prototípusát, de a Santa Cruz az itt felvázolt eszközzel ellentétben high-end masina.

1.
1.
lesik20
Hát az lenne a lényeg hogy megfizethető áron kéne árulni, mintshogy luxus cikk lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...