Elhunyt George A. Romero

A tegnapi nap folyamán elhunyt a legendás horrorrendező, George A. Romero. Az 1968-as Az élőhalottak éjszakája című filmjével műfajteremtővé vált, nélküle egyik zombifilm sem lenne olyan, mint most.

Elhunyt George A. Romero, a legendás horrorrendező 77 éves volt. Álmában érte a halál, az LA Times szerint tüdőrákkal küzdött egy rövid ideje.

George A. Romero a modern zombifilmek atyja, az 1968-ban megjelent Az élőhalottak éjszakája egy generációnyi horrorban utazó filmes munkásságát határozta meg. A kis költségvetéssel, sötét humorral és látványos erőszakkal operáló film egészen más volt, mint az akkori horrorfilmek, és egy új korszak kezdetét jelentette a műfajban.

A film folytatása 1978-ban készült el Holtak hajnala címmel, majd 1985-ben jött A holtak napja, 2007-ben a Holtak naplója és 2009-ben a Survival of the Dead. Romero zombifilmjei alaposan rányomták a bélyegüket a hasonszőrű produktumokra, rengeteg zombis ökölszabály tőle származik, így az is, hogy az élőhalottat csak az agya szétlövésével lehet megsemmisíteni.

Emellett neki köszönhetjük Az őrültek, a Martin és a Creepshow című filmeket is többek között - utóbbi Stephen King közreműködésével készült. Nyugodjék békében!

14 komment - szólj hozzá!
Modern Android-fejlesztői képzés indul - végre Kotlin-alapokon
A Java múlté, az Android elsődleges nyelve immár hivatalosan is a Kotlin. A HWSW új online képzésével egyszerre ismerheted meg a Kotlin nyelvet és az androidos mobilfejlesztést.