Elhunyt George A. Romero

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 17.
  • Cooltúra
Link másolása
A tegnapi nap folyamán elhunyt a legendás horrorrendező, George A. Romero. Az 1968-as Az élőhalottak éjszakája című filmjével műfajteremtővé vált, nélküle egyik zombifilm sem lenne olyan, mint most.

Elhunyt George A. Romero, a legendás horrorrendező 77 éves volt. Álmában érte a halál, az LA Times szerint tüdőrákkal küzdött egy rövid ideje.

George A. Romero a modern zombifilmek atyja, az 1968-ban megjelent Az élőhalottak éjszakája egy generációnyi horrorban utazó filmes munkásságát határozta meg. A kis költségvetéssel, sötét humorral és látványos erőszakkal operáló film egészen más volt, mint az akkori horrorfilmek, és egy új korszak kezdetét jelentette a műfajban.

A film folytatása 1978-ban készült el Holtak hajnala címmel, majd 1985-ben jött A holtak napja, 2007-ben a Holtak naplója és 2009-ben a Survival of the Dead. Romero zombifilmjei alaposan rányomták a bélyegüket a hasonszőrű produktumokra, rengeteg zombis ökölszabály tőle származik, így az is, hogy az élőhalottat csak az agya szétlövésével lehet megsemmisíteni.

Emellett neki köszönhetjük Az őrültek, a Martin és a Creepshow című filmeket is többek között - utóbbi Stephen King közreműködésével készült. Nyugodjék békében!

12.
12.
kastorhun
11.
11.
frankdelgado
Legyen könnyű neki a föld!
10.
10.
#8: A 90-es film egy feldolgozás és nem ő készítette. A holtak hajnalából a 2000 utánira gondolsz? Szerintem azt sem ő készítette, feldolgozás.
9.
9.
szakallaskan
Atya Isten!Nyugodjon Békében:(
8.
8.
GAMEROD
Az 1990-es élőhalottak éjszakája volt a legjobb tőle. A Holtak hajnala már nem annyira jött be, a futkározó zombiktól herótot kapok, amiket innen vett át a játékipar is. Talán a Holtak naplója tetszett még.
7.
7.
Codehook1337
Rip. A legjobb zombis filmek az ovei ehez ketseg sem fer.
5.
5.
Gykrizsi
Nem igazán ismertem a munkásságát, de mindenképp meghatározó személyiség volt, Nyugodjon békében.
1.
1.
zsocc-nrg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...