Már 53 millió aktív felhasználónál jár az Xbox Live

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 21.
  • Biznisz
Link másolása
Felemás negyedéven van túl a Microsoft. A telefonokkal és tabletekkel egy kalap alá vett konzoleladások ugyan csökkentek, de a játékokból ismét rengeteg fogyott a három hónapos időszakban. Az Xbox Live-on is új rekord született.

A Microsoft legutóbbi pénzügyi negyedéve június 30-án ért véget. A számunkra érdekes xboxos adatok a More Personal Computing divízió alá tartoznak, beleértve a telefonokat és a tableteket is. A szegmens forgalma 8,8 milliárd dollár volt, ami 2 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest.

A csökkenést elsősorban a telefonok eladásainak visszaesése okozta. A konzolok sem brillíroztak, a bevétel itt 29 százalékkal csökkent, amit az alacsonyabb áraknak és a vásárlói kedv visszaesésének tulajdonítanak. A játékeladások 3 százalékkal, vagyis 44 millió dollárral 1,65 milliárd dollárra nőttek - a redmondiak szerint a szoftverbevételek ellensúlyozzák a hardveres divízió gyengeségeit.

Az xboxos szoftverek és szolgáltatások eladásai 11 százalékkal emelkedtek a még több Xbox Live-os tranzakció miatt. És ha már Xbox Live: a vizsgált három hónapban már 53 millió aktív felhasználót vonzott a szolgáltatás, ami 4 millióval több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Ami a Microsoft teljes teljesítményét illeti: a vállalat összesen 23 milliárd dollár bevételt ért el, a nyeresége pedig 6,5 milliárd dollár volt, ami szépnek mondható.

Kíváncsiak leszünk, hogyan muzsikál majd a hardveres divízió, amikor az Xbox One X novemberben elstartol!

15.
15.
user101
Akkor engem is felszámolt, mert kaptam ajándékba egy 360-at és még egyszer, mert regisztráltam a gyereknek egy skype fiókot ... :DDD
14.
14.
westhammer666
Várjatok, lehet nem egyértelmű, de itt nem a Goldról, hanem magáról a Live-ról van szó, tehát akik felmennek online a gépükre, előfizetésük nem biztos hogy van.
13.
13.
frankdelgado
#10: Ha meglesz az x akkor meg verhetem magam a kocsmàban, h a legerősebb konzolom van.
12.
12.
kopic
#10: Szerintem pihenj le. Mindenki jobban jár...
-.-
10.
10.
frankdelgado
#8: Azért szeretem az xbox ot, mert ugyan van konzolom, de mivel nimcs rà jàték, nem vesz el időt az életemből.
9.
9.
frankdelgado
8.
8.
kopic
Gyenge konzoleladason nem kell csodálkozni. Hw2-n kívül semmi érdemleges nem jött ra. Bár abból sem adtak el túl sokat...
7.
7.
delphijos
#2: PS4-et meg Switch-et a másik hír szerint. ;)
2.
2.
frankdelgado
De hàt xboxra nincs is tartalom, plàne nincs exklúziv. Akkor mit adnak el ennyit? ;)
1.
1.
imchristailor
Megerdemelten, jatek felhozatal sokkal jobb volt az utobbi par honapban, mint ps pluson.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...