Még mindig készül a Halo-tévésorozat

Négy év telt el a Halo-tévésorozat bejelentése óta, azóta viszont semmi biztató hír nem érkezett a projekt környékéről. Időközben az Xbox Entertainment Studios is bezárt, de a munkát öröklő 343 Industries állítja, minden a legnagyobb rendben van.

Négy évvel ezelőtt még egészen más koncepció mentén képzelte el az Xbox One jövőjét a Microsoft. Az akkori Xbox One-bemutató és E3 részben arról is szólt, hogy a redmondiak saját tartalmak, sorozatok készítésébe is belevág, amelyek közül egyértelműen az élőszereplős Halo-tévésorozat tűnt az egyik legígéretesebb projektnek, már csak azért is, mert a Showtime-mal közreműködve sikerült Steven Spielberget megnyerni, aki producerként felügyelte volna a munkálatokat. A Microsoft annyira komolyan gondolta az egészet, hogy 2013-ban a 343 Industries akkori elnöke, Bonnie Ross és az ilyen jellegű feladatokat összefogó, csak ezért létrehozott Xbox Entertainment Studios akkori vezetője, a Warner Bros. és a CBS korábbi elnöke, Nancy Tellem jelentették be a Halo-sorozatot.

A leleplezés után viszont semmi előrelépés nem történt. Az Xbox One egyértelmű lemaradása a PlayStation 4-hez képest teljesen felülírta a Microsoft akkori terveit, így 2014 nyarán úgy döntöttek, bezárják az Xbox Entertainment Studiost, ami azt is jelentette, hogy Nancy Tellem és Jordan Levin elhagyták a céget. A Halo-tévésorozatot viszont látszólag nem érintette a döntés, a munkálatokat a 343 Industries örökölte meg.

Nem sokkal később megjelent a Halo: The Master Chief Collection, ami tartalmazta a Halo: Nightfall sorozatot, amit sem a rajongók, sem a kritikusok nem fogadtak túl jól. Ennek ellenére 2015-ben a 343 Industries ismételten megerősítette, hogy nincs gond a tervezett Showtime-sorozattal, annak munkálatai még most is zajlanak. Hasonló megerősítés érkezett 2016-ban is, amit a stúdió producere, Kiki Wolfkill ejtett meg, hogy aztán eljussunk 2017-hez, amikor viszont még mindig semmi kézzelfogható bizonyítékunk nincs arra, hogy valóban készül a tévésorozat.

Ezért az AR12Gaming úgy döntött, hogy miután az elmúlt időszakban több kaszát is eszközölt a Microsoft (Scalebound, Fable Legends, Project Knoxville, Project Spark és Xbox Fitness), megpróbálják kideríteni, hogy van-e esélye annak, hogy valaha megkapják a rajongók a négy éve bejelentett tévészériát.

A Microsoft sajtószóvivője egy rövid és tömör válaszban pedig megint csak annyit mondott, hogy igen, a sorozat még mindig készül, ráadásul még mindig Steven Spielberggel és a Showtime-mal együttműködve. A szóvivő hozzátette, az a céljuk, hogy olyan minőségben készítsek el a Halo-sorozatot, ami maximálisan kielégíti a rajongók igényeit is, és miután a Halo: Nightfall visszajelzései meglehetősen vegyesek voltak (ellenben a Halo 4: Forward Unto Dawnt elég jól fogatták), most azon van a 343 Industries, hogy a pozitív visszacsatolásokat felhasználva készítse el a sorozatot.

6 komment - szólj hozzá!