Eddig 4,7 millió Nintendo Switch-et szállítottak le

A Nintendo közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi adatait. Ebből kiderült, hogy jól ment a kiotóiak szekere, a Nintendo Switch-et viszik, mint a cukrot, így a nyereségük is sokkal több, mint tavaly.

A 2017. április 1. és június 30. közötti három hónapos időszakban a Nintendo jelentős növekedést ért el a 2016-os év azonos időszakához képest, ami nem meglepetés: márciusban landolt a boltokban a Switch, nagy volt rá az érdeklődés.

Olyannyira, hogy június végéig 4,7 millió egységet szállítottak le a boltoknak (1,97 milliót csak a legutóbbi negyedévben). A cég becslései szerint az év végére ez a szám 10 millióra ugorhat - mondanunk sem kell, hogy a hibrid konzol sokkal jobban teljesít, mint a Wii U.

A kiotóiak a vizsgált időszakban 1,3 milliárd dollárnak megfelelő japán jen bevételre tettek szert, ami 148 százalékkal több, mint a 2016-ban produkált 553 millió dollár. Javult a cég üzemi eredménye is, ezúttal 144 millió a profit, szemben a tavalyi év 45 millió dollárjával.

Lássuk a játékokat! A Mario Kart 8 Deluxe-ból 3,5 millió darabot értékesítettek világszerte, az áprilisban megjelent Armsból eddig 1,18 millió kópia talált gazdára.

A márciusi The Legend of Zelda: Breath of the Wildból további 1,16 millió egységet passzoltak el, így a szerepjáték összesített eladásai már 3,92 millió darabnál járnak, bár nem tudjuk, hogy ebbe a számba beletartoznak-e egyáltalán a Wii U-s verzió számai.

A Switch-szoftverekből összesen 8,14 milliót adtak el április és június között, és a vállalat bizakodhat: nemrégiben jelent meg a Splatoon 2 és októberben jön az újabb nagyágyú, a Super Mario Odyssey.

A Nintendo 3DS is tovább menetel. Három hónap alatt 950 ezer egység talált gazdára belőle, ami 1 százalékkal több, mint tavaly. A kézikonzolos játékok utáni érdeklődés idén már jelentősen nagyobb volt: 5,85 millió egység ment el, ami 31 százalékkal több, mint 2016-ban.

Jó lépésnek bizonyult, hogy a cég megvetette a lábát a mobiljátékok piacán is. A Super Mario Runból és a Fire Emblem Heroesból származó bevételek 80 millió dollárra nőttek.

20 komment - szólj hozzá!