Eddig 4,7 millió Nintendo Switch-et szállítottak le

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi adatait. Ebből kiderült, hogy jól ment a kiotóiak szekere, a Nintendo Switch-et viszik, mint a cukrot, így a nyereségük is sokkal több, mint tavaly.

A 2017. április 1. és június 30. közötti három hónapos időszakban a Nintendo jelentős növekedést ért el a 2016-os év azonos időszakához képest, ami nem meglepetés: márciusban landolt a boltokban a Switch, nagy volt rá az érdeklődés.

Olyannyira, hogy június végéig 4,7 millió egységet szállítottak le a boltoknak (1,97 milliót csak a legutóbbi negyedévben). A cég becslései szerint az év végére ez a szám 10 millióra ugorhat - mondanunk sem kell, hogy a hibrid konzol sokkal jobban teljesít, mint a Wii U.

A kiotóiak a vizsgált időszakban 1,3 milliárd dollárnak megfelelő japán jen bevételre tettek szert, ami 148 százalékkal több, mint a 2016-ban produkált 553 millió dollár. Javult a cég üzemi eredménye is, ezúttal 144 millió a profit, szemben a tavalyi év 45 millió dollárjával.

Lássuk a játékokat! A Mario Kart 8 Deluxe-ból 3,5 millió darabot értékesítettek világszerte, az áprilisban megjelent Armsból eddig 1,18 millió kópia talált gazdára.

A márciusi The Legend of Zelda: Breath of the Wildból további 1,16 millió egységet passzoltak el, így a szerepjáték összesített eladásai már 3,92 millió darabnál járnak, bár nem tudjuk, hogy ebbe a számba beletartoznak-e egyáltalán a Wii U-s verzió számai.

A Switch-szoftverekből összesen 8,14 milliót adtak el április és június között, és a vállalat bizakodhat: nemrégiben jelent meg a Splatoon 2 és októberben jön az újabb nagyágyú, a Super Mario Odyssey.

A Nintendo 3DS is tovább menetel. Három hónap alatt 950 ezer egység talált gazdára belőle, ami 1 százalékkal több, mint tavaly. A kézikonzolos játékok utáni érdeklődés idén már jelentősen nagyobb volt: 5,85 millió egység ment el, ami 31 százalékkal több, mint 2016-ban.

Jó lépésnek bizonyult, hogy a cég megvetette a lábát a mobiljátékok piacán is. A Super Mario Runból és a Fire Emblem Heroesból származó bevételek 80 millió dollárra nőttek.

20.
20.
SwampMasherr
#19: Lehet igazad van. Mindenesetre nem igazán látok torzulást, szóval nekem oké.
19.
19.
ADMlN
#15: Pont annyira támogatja a Switch a 21:9-es képarányt mint a PS4: semennyire. Annyit tudsz csinálni, hogy a monitoron a 16:9-et széthúzatod 21:9-re. Persze ilyenkor torzul a kép.
18.
18.
Tidus
#16: Szerintem ez messzebbre követhető vissza.Itt a Nintendo-nak nincs egy olyan erős bázisa akik anno kialakultak nyugaton,mivel alapvetően itt a konzol gaming jóval késöbb kezdődött el és jelenleg nagy része konzolosoknak volt pc-s ergo teljesen más műfajt kedvelik.
A PS4-nek az első pár hónapban szintén nem volt túl acélos a kinálata,a Switchnek az első féléve nem lesz rossz a karácsonyt elnézve.
A gyerekbarát műfaj meg nálam elég megfoghatatlan...egy Mario-t sokkal inkább tartok hc címnek mint egy COD-t vagy egy AC-t,de ha art -ilag érted a gyermekbarátot akkor meg megint ott van hogy a minőség azon a területen NAGYON a Nintendo-nak dukál...Super Mario Odyssey platform játékok terén már most azt mondom ,hogy maga lesz a csúcs.
17.
17.
Juha
#16: Szerintem ez nem csak pénzügyi döntés, a switch inkább kiegészítő konzol, és egy nappaliba nekem pl. elég egy darab gép, így olyat választok, amin jobb a felhozatal számomra, a többi konzol mindaddig felejtős, amíg azon az egyen ki nem pörögtem magam. Direkt nem írok márkákat, mert jönne az ellentábor.
16.
16.
#11: Talan mert itt az itteni penzugyi helyzett miatt inkabb olyanba ruhaznak be az emberek amin tobb nekik megfelelo jatek van. Csak nezd meg most, 100 ruppo a switch, ezzel a kinalattal, ps4 meg 70 ezer mles annak a kinalatat nezd meg. Ugyanugy lefedi a nintendo stilusu gyerekbarat cuccokat is csak jobb geppel.
15.
15.
SwampMasherr
Én 14-én vettem egy Switch-et, és nagyon tetszik a hibrid konzol megvalósítás. Zeldát vettem hozzá elsőnek, és értem miért kapott olyan magas pontszámokat. Annyi tartalom van benne, hogy órákon keresztül csak bolyongok a mapon :D
"Folytassuk a story-t. Hm... arra vajon mi lehet? 2 óra múlva... Oké, folytassuk a story-t..."
Aztán a Splatoon 2-t csak előrendeltem... Na, még egy ilyen ötletes gamet rég láttam. Annyira fun mikor elkezdődik a meccs és mindenki festi a pályát mint az őrült. Eddig 12 órát játszottam vele, de nem bírom megunni. És még ott a story mód, ahol csak az első boss-t győztem le.

Super Mario Odyssey és Mario + Rabbids Kingdom Battle szintén tuti vétel lesz.

Ami még nagyon nagy plusz pont a Nintendo-nak, hogy támogatja az ultrawide monitorokat. Korábban PS4 Pro-n gondolkodtam, de ha jól olvastam nem támogatja a 21:9-es képarányt, így végül ezért (is) lemondtam róla.
14.
14.
delphijos
#11: Én más gamer oldalakon se látom hogy etttől lennének hangosak.
13.
13.
dcba
#9: En a 3DS-sel voltam igy. Megvettem es az osszes olyan feher embernek valo jatekot ra, amirol ugy gondoltam, h tetszeni fog, majd a Mario Bros 2-t par hetig megallas nelkul nyomtam, onfeledt vidam par het volt, aztan total kimaxoltam es azota nekem is csak a port fogja a 3DS mert a tobbi jatek nem kot le.
12.
12.
PaprikaJancsi
#11: A "hater" szerintem rossz kifejezés. Inkább az érdeklődés hiánya jellemző hazánkban a Nintendo termékekkel szemben.
11.
11.
Tidus
#4: Sose a magyar gamer forumokon várd a robbanást...sajnos hazánk mindig is egy Nintendo hater ország marad...!
9.
9.
A Zelda óta ott porosodik, félek tőle, hogy ez így is marad. Örökre
6.
6.
Hiaba ez az egy-ket nagy cim, megsincs eleg jatek szerintem. Ezek vannak, a tobbi meg regi.
5.
5.
SzDavid99
#2: Kereslet az van, csak a Nintendo a szokásához híven megint nem tud eleget gyártani belőle. Japánban hosszú sorokban állnak az emberek a boltok előtt egy sorszámért, amivel ha van egy kis szerencséjük talán vehetnek egy gépet.

#4: A Splatoon 2 is leginkább Japánban fut nagyot, három és félszer annyit (671 ezret) adtak el belőle 3 nap alatt, mint a Zeldából.
4.
4.
delphijos
Én amúgy csodálkozom hogy ha ekkora siker, és a Splatoon 2 meg olyan baromi jó, akkor a megjelenése miért zajlott le szinte teljesen "csendben"? Azt vártam, hogy ettől lesz hangos a net.....
3.
3.
Yanez
#2: Nekem erről a Switch-ről a WiiU esete jut eszembe.
2.
2.
PaprikaJancsi
Gratula nekik, mondjuk félő, hogy ez hamarosan meg fog állni. Mivel mostani hónapot is újra a PS nyerte, látszik nincs már most akkora kereslet rá. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...