Drágul a PlayStation Plus-előfizetés

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 28.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy augusztus végétől növeli a PS Plus-előfizetés díját Európában. Az éves tagdíj 60 euróra emelkedik, míg a negyedéves tagság 20 euróról 25-re növekszik. Egy hónapod lesz rá, hogy a régi áron fizess elő.

Augusztus 31-től többet kell fizetned, ha multizni szeretnél, vagy a havi ingyenes játékokra pályázol PS3-on, PS4-en vagy PS Vitán. Az éves tagság 15 ezer forintról 18 ezer forintra, a negyedéves díj 6 ezer forintról 7500-ra módosul, míg az egyhavi hozzáférésért 2.098 forint helyett 2400 forintot kérnek majd.

Tehát a fenti határidőt követő tranzakció már az új áron bonyolódik le. Addig persze még az olcsóbb áron fizethetsz elő az online szolgáltatásra.

Az áremelés okát egyelőre nem árulta el a japán vállalat. Észak-Amerikában nem módosulnak az árak. Ebben a régióban már 2016 szeptemberében volt emelés - ott a 12 hónapos hozzáférésért továbbra is 59,99 dollárt kérnek.

52.
52.
NECROSMOKE
Kezdettol fogva ps+ tag vagyok. Ez utan is az maradok. Aki online-t jatszik az igy is-ugy is meg kell vegye.
45.
45.
LexerTheFirst
#42: Sajnálom, akkor én tévedtem. Az a baj viszont hogy ez az emelés várható volt, három hónapon keresztül voltak AAA címek a plus-ban. (Life is strange, until dawn, game of thrones, most meg ugye a just cause 3)
42.
42.
madSci
#41: Kedves LexerTheFirst:
Először is, az Xbox Gold tagság 19.850 HUF, tehát még az emelt ár is olcsóbb, mint az XBox. Az egész fizetős szolgáltatást az MS-nek köszönheti a nép, ők találták ki, ők vezették be, az ettől még szomorú, hogy a PS megy utána. De még mindig olcsóbb. Plusz volt egy közvéleménykutatás pár éve, ahol valószínűleg az emberek többsége azt jelölte meg válaszként, hogy AAA játékokért fizetne többet is a PS Plusra. Ez most itt van. Vannak AAA játékok, és emelkedik az ár.
41.
41.
LexerTheFirst
Kedves Sony!

Tisztelettel fejezném ki, hogy nagy PlayStation rajongó vagyok, PSX-en kezdtem, majd PS2, PS3, és tavaly november óta egy PS4 pro szerencsés tulajdonosa is vagyok. Nagyon jó húzás volt a pro, mert a régi PS4 árában kaptunk egy erősebb gépet. De azt viszont el kell ismernem, hogy az XBOX Live program sokkal jobb, mint a plus. És ennek tekintetében még drágítják is? Elsőként mondják el, hogy pontosan miért is lett drágább a nála sokkal jobb LIVE előfizetésnél?

Elsőként fejleszteni kéne, aztán drágítani... ennek tekintetében pedig basszátok meg!
38.
38.
csete1
#37: Én nekem például karácsonyi rituálé, hogy végigviszem a Return to Castle Wolfensteint, és megnézem a Die Hard 1-2-3t. Minden évben. :D
31.
31.
shatterhand
#27: Mintha mindig elovenne az ember. Regi ps2,3 jatekaimat se veszem mar elo. Se lemezest, digitalist.
28.
28.
csabuszflash
#27: ja tényleg ez is így van. mert legalább megtarthatnád ha lejár mint a Microsoftnál
27.
27.
xanatos0911
#22: Igy van. Sot a lenyeg ugye pont ott van, hogy csak addig a Tied amig fizeted a havidijat. Hiaba vagy 3 eve tag folyamatosan es van 70-80 ingyen jatekod, ha lemondod a szolgaltatast, eltunnek a jatekaid is, legalabbis addig.
25.
25.
Archanelion
Nem fog változni semmi, szerintem demo-k terén sem. Gondolom a Sony most gyüjt a PS5re, világszinten ez az apró emelés hihetetlen mennyiségű pénz. Ennyi pénzért giga ultra felkészült konzolt várok, vagy a konkurenciával leülök "tárgyalni" hogy náluk mik a szituk :)
22.
22.
csabuszflash
#21: pontosan. szerintem mi,akik ezt szóvátesszük semmiképp sem személyeskedni vagy bántásból tesszük. nekem csak zavarja a szemem hogy így van ez leírva ,mert ezekért igen is fizettem és nem ajándékba kapom őket függetlenül attól jogy nem tudjuk előre ,h mik lesznek a havi játékok.
21.
21.
"Augusztus 31-től többet kell fizetned, ha multizni szeretnél, vagy a havi ingyenes játékokra pályázol "

többet kell fizetned - igyenes játékok

Nem érzed az ellentmondást, zoenn?

Nem olyan nehéz ez, tényleg. Ez egy havidíjas, fizetős szolgáltatás, amiben kapsz játékokat is. A havidíjért. Nem ingyen, nem ajándékba.
20.
20.
ADMlN
Engem nem zavarna az áremelés, ha cserébe megvalósítanának olyan alapvető funkciókat mint mondjuk a régióváltás vagy a felhasználónév csere. De ez gondolom ez csak hiú ábránd marad, mert ehhez dolgozniuk is kéne, nemcsak beszedni a pénzt.
19.
19.
dcba
#15: akkor emeljek meg 10 ezerrel, az havi szinten csak 4 kenyer ara, nem sok az! :D
17.
17.
cannondale
16.
16.
Beniciodeltoro
#13: Plus nélkül a multik nem mennek, én pl most Ghostrecont-t tolom pöttyet beszippantott, de csak a tokját nézegethetném ha nem lenne plusom.
Meg ugye ősszel jön ki a PES meg a Fifa ott is páran fogják nyomatni online, a lövöldékről nem is beszélve.
15.
15.
RangerFox
Havonta 250Ft-tal nőtt. Bakker, egy kiló kenyér árával. Parizeres zsömlén kell majd élnem, hogy megspóroljam a rá valót. Amúgy leértékeléskor 10500Ft volt az éves +, én jövő évig be vagyok biztosítva ezen a téren. :D
14.
14.
Yanez
#13: Ja hát bocs, nem pont az olyan ígényű játékosoknak van kitalálva ez, mint te. Érted, mindenki másképp csinálja. :)
13.
13.
dcba
#12: en nem fizettem soha a plusert, de az ingyen jatekokat mindig figyelemmel kiserem es en eddig a PS4 fenallasa ota nem lattam olyan Plus jatekot ami erdekelne. Itt van most a Just Cause 3, mindenki mondhatja, h ez egy relative uj jatek, jol nez ki, de en pl PCn tettem vele egy probat es hat ingyen se kosz.
Amugy meg az a jatek ami erdekel azt megjelenestol szamitott par honapon belul mindig tuti beszerzem, igy nekem ingyen jatekokkal nem lehet igen kedveskedni, az online vasarlast meg nem szeretem konzolon, mert konzolon sztem jobb a dobozos jatek.
Ergo marad az, h fizethetnek azert, h multizzak, de azt meg max 1-2 jateknal hasznalnam ki, ergo a Plus nem nekem valo.
12.
12.
Yanez
#11: Ha olyan játékokat adnak majd hozzá, mint az elmúlt 2-3 hónapban, akkor szerintem nem lesz panasz. Bár nálam mondjuk még mindig nem ezért aktuális a plus, de azért jólesik.
11.
11.
dcba
#10: haha szep alom,
valosag: minden marad ahogy volt, csak tobbet fizetsz
10.
10.
Beniciodeltoro
Emeljenek, de akkor legyen is tartalom a demok terén, minden játékról tegyenek fel single player demot.
9.
9.
Gykrizsi
#7: Nem tudom a PSN milyen, de a Livel semm gond nincs. Összeomlást már rég nem tapasztaltam, a letöltés meg brutál gyors, ugyan azzal a nettel kétszer gyorsabban tölt mint a pc a steam, pedig még torrent meg hasonló sincs telepítve rajta, vagyis nincsen leterhelve sem.
8.
8.
DarkLord
Látjátok, akkor kellett betárazni, amikor 12 ezer volt az éves :P Nekem egy darabig nem lesz gondom :D
7.
7.
Hanselbeck
Ha kezdenek végre valamit a letöltési sebességekkel meg az időnként összecsukló rendszerrel, akkor örömmel adok többet, de már a jelenlegi árat is túlzónak érzem... Xbox Live ugyanez pepitában, régen az volt az etalon... régen.
6.
6.
Yanez
Igen, itt amcsiban már majdnem egy éve megvolt az emelés, de kizárólag a 3 havi előfizetés drágult meg 5 dolcsival, a többi változatlan maradt. Nem vészes amúgy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...