Dragon Age - vannak tervek az ötödik részre is

A BioWare jövője kissé ködös. Az addig rendben van, hogy készül a shared-world koncepcióra épülő Anthem, de mi a helyzet a jól bejáratott IP-kel? Mike Laidlaw szerint elméletben már a Dragon Age negyedik és ötödik részét tervezik.

A Mass Effect: Andromeda kedvezőtlen fogadtatása miatt egyelőre parkolópályán pihen a sci-fi sorozat. Most a BioWare az E3-on leleplezett Anthemre koncentrál, ami elég nagy falatnak tűnik, de már az is biztosnak tűnik, hogy készül a Dragon Age 4.

A sorozat atyja, Mike Laidlaw a Twitteren válaszolt pár rajongói kérdésre. Sokan a fantasy szerepjáték jövőjéről faggatták az úriembert, aki elárulta, csapatának elméletben már vannak ötletei a negyedik és az ötödik részre is.

Szerencsére nincs tervben a sorozat lezárása, a mese addig folytatódik, míg van rá igény. Ám az is benne van a pakliban, hogy ha az IP sorsa a legrosszabbra fordul, kénytelenek lesznek félretenni - lásd Mass Effect esetét. A BioWare mindig két játékkal előre tervez, de egyelőre még a negyedik részről sem tudunk semmit.

Ha viszont az előző játékokat vesszük alapul, néhány utalást azért felfedezhetünk. A Dragon Age 2 DLC-jében tűnt fel a Dragon Age: Inquisition főhőse, így ha játszottál a legutóbbi fejezet Tresspasser kiegészítőjével, egy-két támpontod azért lesz.

8 komment - szólj hozzá!