A Blizzard visszahozta a Battle.net nevet

  • Írta: zoenn
  • 2017. augusztus 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzard ismét megváltoztatta saját kliensprogramjának nevét, így visszatér a jól bevált Battle.net elnevezés. Nem véletlenül: évek óta ezt használták a rajongók, a márciusi váltásnak nem sok értelme volt.

Az irvine-i stúdió belátta, nem sok értelme volt márciusban átnevezni a csapat saját kliensprogramját, így a korábbi Battle.net elnevezés visszatért. Az sem mellékes, hogy a névváltás után is Battle.netként hivatkoztak a rajongók az alkalmazásra, ezért a Blizzard visszakozott.

A program hivatalos elnevezése Blizzard Battle.net lett. A fejlesztők egy blogbejegyzésben árulták el, hogy anno számítottak arra, hogy nagy kihívás lesz lecserélni a jól csengő márkanevet egy újra, de legalább elismerték tévedésüket.

"Megértettük, hogy a Battle.net valami különleges dolgot jelent: évek óta közös történelmet, közösséget és barátságot képvisel mindnyájunk számára."

Az app funkciója nem változott: továbbra is ezen keresztül érhetjük el PC-n a Blizzard játékait, például a World of Warcraftot, a Diablo II-III-at, a Hearthstone-t, a Heroes of the Stormot és az Overwatchot. A Destiny 2 lesz az első third-party cím a kínálatában.

5.
5.
user101
Jah, hát tényleg sokkal jobban hangzik, mint az, hogy STEAM ! :D öööö... NEM ! :D
4.
4.
markoci555
#3: jaaa
hogy ezért volt ennyire reklámozva a destiny, y, így már én is erre gondolok
3.
3.
leviske
Most nem azért, de 5 hónap alatt mégis ki szokna át egy jól hangzó névről egy bénára? Ráadásul egy rakás szolgáltatásuk maradt battle.net néven (pl: a Looking Glass).

Ez szerintem inkább valami belső harc lehetett az Activision-nel, hogy ne akarjanak minden címet a battle.net-be tömni a Destiny 2-n felbuzdulva.
2.
2.
Machiavelli
Ilyen szempontból tisztelem a Blizz-t, noha azért nekik is szokott lenni 1-2 bicska nyitogató döntésük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...