A Blizzard visszahozta a Battle.net nevet

A Blizzard ismét megváltoztatta saját kliensprogramjának nevét, így visszatér a jól bevált Battle.net elnevezés. Nem véletlenül: évek óta ezt használták a rajongók, a márciusi váltásnak nem sok értelme volt.

Az irvine-i stúdió belátta, nem sok értelme volt márciusban átnevezni a csapat saját kliensprogramját, így a korábbi Battle.net elnevezés visszatért. Az sem mellékes, hogy a névváltás után is Battle.netként hivatkoztak a rajongók az alkalmazásra, ezért a Blizzard visszakozott.

A program hivatalos elnevezése Blizzard Battle.net lett. A fejlesztők egy blogbejegyzésben árulták el, hogy anno számítottak arra, hogy nagy kihívás lesz lecserélni a jól csengő márkanevet egy újra, de legalább elismerték tévedésüket.

"Megértettük, hogy a Battle.net valami különleges dolgot jelent: évek óta közös történelmet, közösséget és barátságot képvisel mindnyájunk számára."

Az app funkciója nem változott: továbbra is ezen keresztül érhetjük el PC-n a Blizzard játékait, például a World of Warcraftot, a Diablo II-III-at, a Hearthstone-t, a Heroes of the Stormot és az Overwatchot. A Destiny 2 lesz az első third-party cím a kínálatában.

5 komment - szólj hozzá!