Mass Effect: Andromeda - így marad a single player

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 20.
  • Hír
Link másolása
A BioWare a Mass Effect hivatalos honlapján jelentette be a talán nem is olyan meglepő hírt, amely szerint már nem érkezik újabb tartalom és frissítés az egyjátékos kampányhoz, csak a multiplayert foltozgatják a jövőben.

A Mass Effect: Andromeda vegyes érzelmeket váltott ki a világsajtóból, és minket sem tudott maradéktalanul meggyőzni. Az animációk és a szinkron hiányosságai alaposan belerondítottak az amúgy igen élvezetes kalandba, de ettől függetlenül ismét egy tartalmas játékot kaptunk az Electronic Artstól. Jelen közleményben arról írnak a srácok (és erősítik meg a korábbi pletykákat), hogy igyekeztek minden olyan problémát kijavítani, amelyekre a közösség felhívta a figyelmüket, most azonban elhagyják a single playert. Hozzátették még, hogy hálásak minden rajongójuknak, akik adtak egy esélyt a játéknak, és büszkék rá, hogy ekkora tábora van a programnak.

A közleményben az áll, hogy igaz, hogy az egyjátékos rész már nem kap új tartalmat, a többjátékos APEX-küldetéseket azonban még bővíteni fogják, továbbá érkeznek képregények és novellák is, amelyek a quarian hajó sorsát is elmesélik. Elmondásuk alapján a multiplayer szekción dolgozó csapat továbbra is gőzerővel koncentrál a játékra, és az új többjátékos küldetéseket és karaktercsomagokat fejlesztik.

A játék demója egyébként még mindig elérhető, így aki azon gondolkozik, adjon-e egy esélyt a játéknak, az a kipróbálható verzió alapján talán könnyebben fog tudni dönteni.

19.
19.
ADMlN
Nem lett rossz játék, de a jótól is messze van.
18.
18.
GAMEROD
#14: Ha akkora siker lett volna az Andromeda, akkor most nem temetnék a sorozatot, és nem adnák negyed áron. Szerintem ez tök logikus, hiába akarja egykét ember megmagyarázni hogy a kilenc is páros.
17.
17.
Egnar
#11: Nagyon jó kis game lett, már több mint 50 órám van benne és egy pillanatig se éreztem hogy unalmas lett volna, az első pár órában valóban vannak olyan küldetések ahol tényleg fura világokon kell teljesíteni de utána jön az igazi nagyon változatos játék...egyszer majd adj neki még egy esélyt ;)
16.
16.
sasncore
#15: Majd az mondod a kevésbé szép nőnek: Jaj randa vagy, kő cola? Tuti valami szép fiú lehetsz, meséld el az előző Mass Effect hódításaid /:-)
14.
14.
tundrish
"...alaposan belerondítottak az amúgy igen élvezetes kalandba..."
Ezek szerint két ME:A jelent meg, mert amivel én játszottam annak a történetét valószínűleg 13 évesek dobták össze. De közülük is szigorúan olyanok, akik még életükben nem olvastak el egy komolyabb könyvet.
11.
11.
GAMEROD
Nem lett jó, ez tény. Nincs meg az a hangulata ami a többséget oda tudná szögezni a képernyő elé, és ezt csak tetézték a technikai hiányosságok, és visszafejlődések, rengeteg zavaró dologgal tarkítva. Nyomába nem ér a korábbi részeknek, legalábbis az első kettőnek ha a szórakoztatást vesszük figyelembe. Én olyan játéknak nem adok esélyt, ami az első órákban felcseszi az agyamat és nem jön be a világa. Egy jó játékban nem azt kell várni mikor lesz jobb, hanem már kapásból élményt nyújt.
10.
10.
almaspite
Én azt nem értem, miért nem tudtak vele várni legalább 3-4 hetet. Miután kidobták az első nagyobb updatet. Én két hét késéssel kezdtem bele, nem azt mondom minden rendbe volt, de legalább az animációk nem zavartak annyira. A másik fontos dolog, hogy játékon feltörhetetlen védelem legyen, kijavítjuk. Utána a warenzesek tovább dobálják sz*ral a játékot, mivel oda nem engedtük meg a patchet.
9.
9.
KaktuszPingvin
Most hogy már egy idelye megjelent és jópár patchet kidobtak hozzá, nekiültem én is. Eddigi tapasztalatok alapján sok olyan hiba ki lett javítva ami nagyon fel lett fújva. Az arcanimációk is egyértelműen javultak, így már egész átlagosnak mondhatók. Bugokkal eddig nem igazán találkoztam. Nem tökéletes, de minden hibája kétszer akkorának van feltüntetve a média és a haterek által, mint amekkorák valójában. Én és ahogy olvasom sokan mások is jól elszórakoznak vele.
7.
7.
Heldengeist
#6: Egy AAA játék 60$/€, free trial mellett természetesen megérdemel egy esélyt, de ha egyhangú lehúzó vélemények vannak róla, akkor ezen az áron egyértelműen kerülendő. Épp ezt nyertük az internettel, nem kell zsákbamacskát venni a doboz leírása vagy egy lefizetett/megzsarolt játékmagazin-szerkesztő véleményére alapozva. Millió irányból lehet tájékozódni és távol lehet maradni a kétes dolgoktól, megvárni egy leárazást vagy teljesen kihagyni.
6.
6.
Machiavelli
Igen, ezzel én sem azt akartam mondani, hogy teljesen alaptalan voltak a vádak, amik a játékot érték, viszont, szerintem fel lett fújva az egész. Az, ha valaki játszik vele, kipróbálja és nem tetszik neki, vagy esetlegesen a hibák miatt megy el tőle a kedve, azt teljes mértékben megértem. Nekem azzal van a bajom, hogy az egész köré, ekkora körítés lett csinálva. Szerintem is, ha ad az ember neki egy esélyt és megpróbál a játéknak nem úgy neki ülni, mint egy AAA-s cím akkor, szerintem jó pár órát bele lehet ölni. Nyilván ízlések és pofonok. Nem azt mondom, hogy hurr-durr már pedig ez mindenkinek kell, hogy tetsszen, főleg ilyen hibák tekintetében, csak azt mondom, hogy nem szabad teljesen szemellenzősen lehúzni a játékot. Főleg, úgy, hogy valaki ki sem próbálta, és úgy fikázza YouTube-os videók alapján, meg azok alapján amit olvasott/hallott a játékról. Igen, ez sajnos egy szomorú esete egy játék ipari terméknek, amelyben sokkalta több potenciál volt, és sokkalta több mindent kilehetett volna hozni. Persze java részt a kiadó hibájából (szerintem) siettetve lett az egész és nyilván nem úgy sikerült, ahogy kellett volna neki. Remélem ebből tanult a kiadó és a fejlesztő is egyaránt és, ha esetleg lesz Andromeda 2, akkor az már sokkal jobban fog sikerülni. Én is játszottam a trilógiával. Viszont, amikor neki ültem, akkor nulla elvárásokkal, mert tudtam, hogy ez egy újabb epizód a sorozatban.
4.
4.
RangerFox
#1: Én abszolút nem játszottam az előző részekkel, csak az első könyvet olvastam, abszolút nulla elvárásom volt a játékkal szemben (csak annyi, hogy élvezzem),l kipróbáltam a free trialt, az első 10 órát engedte talán játszani, de az első 1,5 után abszolút eldöntöttem, hogy ezzel én nem akarok játszani. Rossz. Így az abszolút újakat se igazán tudta beszippantani. Simán év bukása, mondjuk nem a legrosszabb játéka, az tény.
3.
3.
exonic
#1: Sajnos már a megjelenés előtt elásta magát a játék, és ez akkora hangot kapott az interneten hogy ezt nem lehetett a visszájára fordítani. Tekintve hogy technikailag csapnivaló, ami egy AAA kategóriás játéktól ez elfogadhatatlan, így meg is lehet érteni.
Másrészről viszont szomorú, hogy rengetegen csak ezért még csak egy esélyt sem adtak neki. Én túltettem magam a gyenge animációkon valamint a helyenkénti bugokon, és egy roppant szórakoztató játékot találtam a felszín alatt, érdekes sztorival, jó atmoszférával, emlékezetes pillanatokkal, és pár igen király karakterrel, azaz mindennel, amiért az eredeti trilógiát is szerettük.
Az Andromedat úgy tudnám jellemezni hogy olyan mint az a sorozat, amelyik első pár része gagyi, van 1-2 béna színész, de amint hozzászoksz, vagy legalábbis eltekintesz egy kicsit is a negatívumaitól, egy roppant jót szórakozol és nem bánod meg a rá szánt időt.
Aki eddig kerülte annak bátran ajánlom, tekintve hogy fillérekért dobálják akciósan.
2.
2.
KőbányaKispest
#1: De akkor ezek szerint elég sok egekben lévő elvárás volt.
1.
1.
Machiavelli
Szerintem nagy kár, mert nem lett ez olyan rossz játék, csak sokaknak, nem egekben lévő elvárásokkal kellett volna neki űlni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...