Részletek az Uncharted-filmről

A film rendezője, Shawn Levy beszélt arról egy interjúban, hogy milyen szokásos buktatókat szeretne elkerülni, amelyek a legtöbbször megpecsételik a játékadaptációk mozis sikereit.

A napokban az Éjszaka a múzeumban és a Stranger Things rendezője, Shawn Levy nyilatkozott a Nerdistnek arról, hogy mik a legfontosabb tervei a Nathan Drake kalandjait elmesélő játék filmes feldolgozásával. Az első és legfontosabb dolog, amely hatással van a munkamenetre, az Tom Holland (Pókember) főszerepe. A 21 éves színész viszi vászonra ugyanis a játékban megismert főszereplőt, azaz Drake-et. Ez már önmagában érdekes kérdéseket vet fel, ugyanis a film forgatókönyvírója, Joe Carnahan eddigi elképzelései egy felnőtteknek szóló, komoly, kemény kalandot vetítettek előre, azonban Tom Holland fiatal korának köszönhetően ez a terv valószínűsíthetően valamelyest módosulni fog. 

Shawn Levy nyilatkozata szerint elsősorban olyan franchise-t szeretnének létrehozni, amely a jelen generáció Indiana Jones-a lesz, így aki nem a kultikus kincsvadász-filmeken nőtt fel, annak most elhoznának egy egészen hasonló élményt, modernebb köntösben. A rendező elmondta, hogy a Tom Hollanddal történt találkozása egyből rávilágított arra, hogy szeretnének egy olyan filmet vászonra vinni, amely csak részben tartalmaz szigorúan a játékból átvett jeleneteket, sokkal inkább Drake egy olyan oldalát szeretnék megismertetni a közönséggel, amellyel a játék négy része alatt még nem találkozhattak. Arra is kitért továbbá, hogy a remek akciójelenetek és izgalmas helyszínek, amelyek egyébként a játék fontos alappillérei voltak, mindenképpen részei lesznek a mozinak is, tehát a kaland semmit nem fog veszíteni abból a fantasztikus látványvilágából, amihez hozzászokhattunk.

A rendező elárulta, hogy milyen szokásos buktatókat kell elkerülniük a játék vászonra vitelénél. Elárulta, hogy ezekben az esetekben talán legfontosabbnak a karakterek felerősítése számít a játékokban szereplőkéhez képest. Állítása szerint nagyon sok játékadaptáció azért nem vált sikeressé, mert egy az egyben ültették át az egészet a filmbe, ami azonban ebben a műfajban nem mindig elég a sikerhez. Levy elmondása szerint a moziban legalább olyan kőkemény akciójelenetekre számíthatunk, mint a játékokban, azonban nem egészen ugyanolyan tálalásban. 

Annyit már biztosan tudunk, hogy a film készül, a terv megvan, egyelőre a megjelenés várható időpontjáról nem esett még szó. Mindenesetre kíváncsian várjuk.

Ti adtok egy esélyt az Unchartednek a moziban is?

31 komment - szólj hozzá!