Részletek az Uncharted-filmről

A film rendezője, Shawn Levy beszélt arról egy interjúban, hogy milyen szokásos buktatókat szeretne elkerülni, amelyek a legtöbbször megpecsételik a játékadaptációk mozis sikereit.
  • Írta: gabeee

Kommentek

#31
#30: Ámen. Nagyon kritikusan állok amúgy hozzá annak ellenére, hogy örülök a fiatalkori felfogásnak. :-D Ízekre fogom szedni minden percét már látom előre. :-D
#30
#28: A sármos dolgot Tom Holland ellenébe értem, hogy nem elég markáns egy ilyen szerephez a kisugárzása. Másrészt szerintem egy JÓ filmben igenis meg lehetne csinálni azt, hogy megismerjük a karaktert és egyszerre egy szórakoztató filmet is kapunk. Félreértés ne essék, nem egy agyatlan akciót szeretnék, csak egy jó forgatókönyvvel és egy jó rendezővel szerintem mindkettő megoldható lenne. Az AC filmet mellőzném, mert a sorozat nagy rajongója vagyok, Unity kivételével mindegyikkel játszottam, több könyvet is olvastam, de a film pocsék volt önmagában is, a rajongókhoz meg végkép nem szólt. Az éden darabkán kívül, ami meg teljesen más volt mint a játékban, egy két szinte alig észrevehető kikacsintás volt, semmi több. De végeredményben úgy is mindegy, az lesz amit ők akarnak. Téged mint rajongót szerintem jobban ki fognak szolgálni, mint az átlag nézőt, de ne legyen igazam, talán még jól is elsülhet. Reméljük.
#29
Scott Adkins tökéletes lenne!
#28
#18: Pedig pont, hogy az Uncharted van akkora széria, hogy a néző, főleg ha nem játszott vele, igen is tudja meg ki az a Nathan Drake, és ne csak dobjuk be egy tucat akciófilmbe, ahol a jelenlétét, a humorát, a viszonyát a karakterekkel csak és kizárólag az érti, aki ismeri és játszott a játékokkal (akár csak egyet is). A néző pont, hogy nem azt akarja, hogy egy egylövetű akciófilmet kapjon, ami senki mást nem fog érdekelni és értékelni, csak a fanok. Tökéletes példa erre az Assassin"'s Creed film. AZt csak és kizárólag azok értik és tudták értékelni, akik játszottak a játékokkal? Miért? Mert a készítők magasból szartak arra, hogy megismertessék normálisan a nézővel, mi is az AC.
Ezt a sárm dolgot se értem, persze Nathan az, hiszen két nő is beleszeretett a szériában (Chloe és Elena ugye), és néha henceg is a nőügyeivel, de ez nála sosem volt olyan hangsúlyos, és létfontos elem, mint pl. a 007-esnél. Én mint a széria rajongója szomorú voltam, amikor megtudtam, hogy lesz élőszereplős változat...de amióta tudom, hogy ez a fiatalkorára fog koncentrálni, amiről a semminél csak egy hajszállal tudunk többet, kimondottan bizakodó vagyok. Persze nem vagyunk egyformák.
#27
#26: Azért, mert Nolan North elsősorban szinkronszinész és nem vásznas. Mellesleg a kutya se ismeri filmes körökben és ilyenkor, mikor új címet próbálnak csinálni szükség van a nagy nevekre.
#26
Miert nem lehet Nolan North?
O nem csak olyan, mint Drake, hanem o az!
Hangjat es karakteret is O adja es a korban is benne van es hat ugye szinesz. Miert nem kezenfekvo?
#24
A stúdiók túl kapzsik ahhoz, hogy csak egy darab egy estés mozit készítsenek...nekik rögvest 3 kéne egyszerre...kicsit sokat akar a szarka érzésem van ezzel a filmmel kapcsolatban. Kár, hogy nem bírnak rájönni, hogy először 1et kéne készíteni, aztán, ha az akkora kasszasiker lesz, mint ahogy ők gondolták, akkor jöhet a 2. rész. De itt is meg kéne állniuk és nem elbízni magukat, hogy ha az 1. rész kasszasiker volt, akkor a következő 2-3 is az lesz, mert itt szúrják el és ezért lesznek a folytatások bukták.

Szerintem ők úgy gondolkodnak, hogy csinálnak egy star wars-hoz hasonló hármas trilógiát, az első 3 Drake fiatalon, a középső 3 Drake a játékban megismert korban és az utolsó 3 pedig idős Drake és lánya -ha követik egyáltalán a játék szálát.
#23
YanezModerátor
#22: "... fontos pontja volt, hogy a főszereplő a nőknek szívdöglesztő legyen, a férfiaknak amolyan példakép..."

Szerintem ehhez nem feltétlenül kell 40 körül lennie a főszereplőnek. Persze ne legyen gyerek sem, de ha 20-nál idősebb, onnan már csak teljesítmény kérdése a dolog. Legalábbis sok sportoló is van, akik szívdöglesztőek a nőknek és példaképe a férfiaknak, pedig messze vannak még a 30-tól is! A kínézet és a színészi játék az, ami a kornál is sokkal fontosabb, már akkor is, ha azt nézzük, amiket írtál. Ja és mellesleg ma már teljesen más a helyzet, ami a példakép és a nők bálványa ízlést illeti.
#22
#21: Ezt a végén azért említem, mert szerintem ezeknek a filmekben fontos pontja volt, hogy a főszereplő a nőknek szívdöglesztő legyen, a férfiaknak amolyan példakép. Holland ezt szerintem semmi módon nem hozza.
#21
#19: Ja, az lesz a gond. Bár tény, hogy én már kezdem unni ezt a sok folytatásos filmet, hogy semmi nem élvezhető önmagában. Amúgy szerintem egy Indi ma is élvezhető lenne, de fene tudja, maga a kalandfilm igen ritka manapság. De szerintem egy Ford kaliberű fickó csibészes Indi, Han karaktere univerzálisan befogadható, szimpatikus karakter. Egy Tom Holland nem ilyen. Nem vitatkozom a tehetségével kapcsolatban, de nem tudja szerintem hozni azt a sármot. Ezt egy idősebb fickó tudná, amivel önmagában eladhatóvá tud tenni egy filmet.
#20
Törölt felhasználó
Magyarul, helyesen írva: Uncharted-filmről
#19
YanezModerátor
#18: Szóval akkor csak nem értünk egyet, ennyi az egész. :) Szerintem egy Indie recept ma már nem működne túl rózsásan. Max egy egyestés popcorn mozi lenne a vége, amire pár nap múlva már nem is emlékeznének a legtöbben. Ha viszont minimum egy trilógiáról beszélünk, igenis jobb felépíteni a karaktereket, és megértetni a nézővel az adott világot. Gondolj bele, ha ma csinálják meg előszőr az Indie filmeket, fejemet rá, hogy már nem ütne akkorát! Sok függ persze a rendezőtől és a színészektől is, de néha a só sem ment meg egy sótlan kaját.
#18
#17: Szerintem nem értjük egymást Yanez :). Úgy értem, hogy egy átlag nézőnek nem is kell tudnia ki az a Nathan, csak simán legyen egy faszi, aki kincseket keres. Ezért lenne értelmesebb, ha nem akarnák beleerőszakolni a történetet a játékok (és a könyv?, bár erről végkép semmit nem tudok, miről szól) világába. Ha ezt akarják megtenni, akkor vagy kapunk egy sefüle-sefarka sztorit, vagy egy olyan előzményt, ami szerintem keveseket érdekel.

Mondjuk úgy, és talán így a legérthetőbb. Szeretnék egy kalandfilmet, ami amolyan Indi film 2018-ban. Ehelyett kapok valamit, ami el vezet ahhoz talán. Amit meg akarok, azt majd játékban átélhetem. Mert lássuk be, a Sony filmes stúdiója közel sem muzsikál túl fényesen, egyenlőre ennek a filmnek sem túl erő a fogadtatása. Megint az lesz, a Csodálatos Pókembernél. Nyolc filmmel előre gondolkodnak, csak éppenséggel már a kettő is gáz volt, aztán nem lett belőle semmi. A Ratchet is akkora bukta volt mint a ház.

És végeredményben szerintem egy ilyen előzmény film pont hogy csak a fanoknak lenne érdekes, mert kapunk egy olyan aspektust, ami az átlag nézőt nem érdekli. UC nem egy univerzum, az UC egy karakter pár mellékszereplővel, nem kell bemutatnia egy világot, egy izgalmas akciót kell nyújtania azzal a karakterrel, amit az emberek várnak.
#17
YanezModerátor
#15: Erre most hirtelen csak azt tudom mondani, hogy az általad említett filmek nem hódítottak előtte több, mint egy évtizede videójáték formában. Esetünkben viszont nem csak a PS fanoknak kell filmet készíteni, hanem egy szélesebb réteget megcélozni. Ha játékot viszik vászonra, akkor ugyanaz lesz, mint az eddigi silány próbálkozásokból, ami a game - movie dolgot illeti.
#16
#13: Nem filmszakértő mindenki, csak mondjuk ha egy negyven éves kalandorról készítenek filmet, jobban szeretnék, ha nem egy nyikhaj 20 éves gyerek játszaná. Tisztára úgy érződik, mintha csak azért erőltetnék a dolgot, hogy Hollandé legyen a szerep.
Ha már itt tartunk, remélem az én zseniális filmötletem is napvilágot lát egyszer. Gears of War előzmény film. Marcus iskolás éveit mutatja majd be, hogyan illeszkedik be egy gazdag srác az állami iskolába. Olyan fontos dolgokkal kell majd megküzdenie, mint a pubertás és a kémia dolgozat. Főszerepben Ezra Miller. Ez Marcus Fenix egy olyan oldalát mutatná be végre, amit minden igazi rajongó régóta várt. Hogyan vált ez az érző fiatal srác azzá a rideg, érzéketlen katonává, akit már a játékokból jól ismerhetünk.
#15
#11: De miért van erre szükség. Az első Indi filmben sem érdekelt senkit, hogy bezzeg régen még milyen kis gyökér volt, de 43. epizód múlva ide jutott. Ott volt Ford, laza volt, menő és elhittük. Ennyi. Másrészt meg szükségünk van egy UC univerzumra? Csináljanak egy jó filmet. Ha sikerül, jöjjön egy 2. rész és ok. Miért kell rögtön folytatásokban gondolkozni. Szerintem senkit nem érdekel a fiatal John McClane, Indiana Jones, Ellen Ripley, Darth Vad....na látod, ezért nem érdekel senkit a fiatalkora :) . Az nélkül is elhiszem hogy vagány.
#14
#12: Én az összes Éjszaka a múzeumban filmet szeretem, nem a legminőségibb darabok, de kellemes kikapcsolódás. :)
#13
#12: Olvasgatom itt, hogy minenki leszolja ezt a kis kakabelu gyereket, mert "pokember". Ennek a hulyegyereknek, aki semmire sem jo voltak egyebb filmjei is, ahol bebizonyitotta, hogy igenis jo szinesz. A szar forgatokonyvrol nem a szinesz tehet. Nezd meg hova csuszott robert de niro. Ra is azt mondanatok, hogy "szarvaszu kis hulye oregur, aki nem ert a szineszkedeshez"?????
Hiaba na, ma mar mindenki filmkritikus. :D
#12
Hát....kár érte....bár mint tudjuk manapság a színészi játék semmit nem számít.
Csak egy jó rendező, operatőr, vágó meg CGI tervező kell hozzá, és már megvan a siker.

Még ebből a kákabélűből is lehet jó Drake, kérdés, hogy Shawn Levy kit fog beválogatni maga mellé operatőrnek, vágónak meg CGI tervezőnek. Ő mondjuk a Stranger Things-el már bizonyított, csak azt a múzeumos dolgot feledhetném....