GC 2017: A Relic készíti el az Age of Empires IV-et

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy folytatódik az Age of Empires-sorozat. A teljes értékű negyedik részt ráadásul nem más hozza össze, mint a zsáner egyik legjobbja, a Relic Entertainment.

Windows 10-exkluzív játékként mutatkozott be az Age of Empires IV. A sorozat 2005 óta nem kapott teljes értékű folytatást, és egyelőre az új részről sem derült ki sok információ: a bemutatkozó előzetesben több történelmi korszak is feltűnik az ókori Rómától kezdve egészen az amerikai függetlenségi háborúig.

Még érdekesebb a fejlesztő kiléte. A sorozatot az azóta bezárt Ensemble Studios hegesztette, így a Microsoft kénytelen az RTS-eit más csapatokra bízni - lásd a Halo Wars 2 esetét. Az Age of Empires IV-et így a műfaj egyik legjobbja, a Relic Entertainment hegeszti, a csapat olyan címeket jegyez, mint a Homeworld, a Warhammer 40.000: Dawn of War vagy a Company of Heroes.

Emellett kiderült, hogy a szintén Windows 10-exkluzív Age of Empires: Definitive Edition október 19-én jelenik meg. A 4K felbontással, újrakevert zenével és játékmenetbeli finomhangolásokkal érkező kiadáshoz egy előzetest is kaptunk, továbbá megtudtuk, hogy a második és harmadik epizódhoz is tervez hasonlót a kiadó.

8.
8.
GAMEROD
Már önmagában hatalmas dolog hogy lesz 4. rész, de az hogy még az előző részeket is felújítják maga a kánaán. A legelső részt a mai napig előveszem, hihetetlen jó még az is, örökzöld.
7.
7.
Necreon
A helyzet az, hogy ha valaki azt mondja nekem 2009 környékén hogy Relic Age of Empires-t fejleszt, majd kiugrom a bőrömből. Imádtam a Dawn of War II-őt, a Company of Heroes bár kevésbé jött be (annyira nem az én világom a második világháborús RTS-ek tengere) de azóta is a műfaj új császáraként tartják számon amit azelőtt a StarCraft érdemelt ki, kivéve hogy itt nem újszülött koreaiak erőszakolnak meg mielőtt a köldökzsinórt elvágták volna.

De amit a Dawn of War III-al műveltek... uggh... Teljes ignorancia mindennemű, egyébként egybehangzó és igen hangos negatív visszajelzésre a gagyi rajzfilmesítés, a majdhogynem lootbox-al felérő profilszintezős unlockolás, a sync kill-ek hiánya, a lelketlen MOBA map struktúra és esport / MOBA közönségnek tövig benyalni akarás a rajongók szembeköpése árán is abban a tévhitben hogy ők majd nagy esport játékot raknak le az asztalra... mindenki tudta hogy a kutyát nem fogja érdekelni, mindenki megmondta előre, és így is lett, megjelenés után egy héttel ki volt halva az egész multija. DoW2-vel ezer órát Last Stand-eztem, összehasonlításképp, de ehhez szerintem fizetős DLC-t se mernek majd kiadni, nem hogy 2 standalone kiegészítőt.

Szóval részemről a Relic nagyon húzza meg magát, és ebből az Age of Empires 4-ből akkor lesz valami ha Microsoft tudja hogy kik a célközönség és a Relic tökére lép amint az mozogni kezdene a makacs hülyeségével.
6.
6.
Stranger
Az AoE2 HD-t 3-4 éve fejlesztik, nehéz lesz az összetettségét felülmúlni. De attól még lehet jó játék.
5.
5.
wolfwarrior
Hát a Dawn of War 3 ballépés után én nemigazán mondanám, hogy tudják mit csinálnak
4.
4.
mestermagyar
#2: A régebbi részek szerintem azért kerültek fel mert nem a széthúzás ment, hanem mert a Microsoft bejelentve/bejelentetlenül lemondott pár évre a PC-s xbox storeról ha jók az emlékeim.

A Microsoft a PC-t is csak az x+1. konzolplatformként kezeli.
3.
3.
crytek
WinStore-on már fellőtték 6900ft
2.
2.
zsocc-nrg
Nem nyavalyogni akarok de ha már egyszer a 2-3. rész fenn van Steam-en akkor mért nem lehet a többit is felrakni. PC-n is ez a széthúzás megy...
1.
1.
PaprikaJancsi
Nagyon várom :) addig míg kijön a negyedik rész, el leszek a felújított kiadással
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...