Kizárólag erőszakmentes eSport lehet az olimpián

A párizsi olimpiai szervezői megszellőztették már a témát, mely szerint nem elképzelhetetlen, hogy 2024-ben az eSport is része legyen az olimpiának, azonban ennek kemény feltételei lehetnek.
  • Írta: gabeee

Kommentek

#39
#35: A múltor volt itt egy cikk ( talán az Outlast2 betiltásáról ). Ott is írtam, hogy az amit mondasz az nem érv. A nagy többség természtesen olyan mint Te. Belőlem sem lett tömeggyilkos. Amit el kell fogadni, hogy igenis vannak viszont olyan emberek, akik sokkal "gyengébbek" lelkileg, és számukra "veszélyes" lehet egy erőszakos játék, talán csak pont ennyi "lökésre" van szükségük. Nem akarok állást foglalni esport / olimpia / erőszakos játék témában, csak ezzel az érveléssel nem értek egyet.
#38
Az a probléma, hogy bármelyiket emelik be előbb utóbb megunják az emberek, nem úgy, mint pl a futást, vagy az úszást stb. És akkor mi van? Egy computerjáték nem él meg ezer évet, fejlődik a technológia, jön újabb, jobb, most pl a PUBG a sláger, két éve hol volt? Szóval mi alapján választanak ki egyet?
#37
#24: Te kis naív
#36
#35: Ez így igaz, de a régi gta-k (1-2) nem voltak ennyire vizuálisak mint a mostaniak.
Bár ez ember függő, van aki nem veszi oktató anyagnak azt amit lát a képernyőn (mint a többség) és sajnos van aki azt hiszi, hogy ez az elfogadott.
#35
Mi anno nyolc évesen láttuk az Alient utána az Alienst, tíz évesen már a fűrész aktuális része volt terítéken, közben GTA-ban mészároltunk, ment a CS-n is az ordibálás, tizenhárom évesen már felnőtt filmeket sasoltunk, tizennégy évesen meg már meg se kottyant semmilyen "nyugalmat megzavaró tartalom". Mégis felnőttünk, nem lett belőlünk lelki beteg hülye, egészséges normális emberek lettünk.

Most ha egy tizennégy éves bekapcsolja a GTA-t már mindenki kiakad.
#34
Egyébként én sem látom értelmét összevonni a kettőt miért olyan baj hogy külön van a kettő? A forma1-et se teszik be az olimpiába pedig az sokkal menőbb (többen nézik és több pénz én egyébként nem nagyon szeretem) mint a videojáték.
És ha itt tartunk, inkább hasonlít az eSport a forma1-hez mint az olimpiához.
#33
#1: A sakk egy brutális és agresszív játék.. az a célja, hogy kinyírd a másik királyát és a királynő egy assassin igazából. :D és a parasztokat (akik szintén a saját népedhez tartozik) gond nélkül betolják a halálba, hogy előnyt kovácsolhassanak belőle.
#32
Minél többet cikkeznek róla, annál rosszabbul hangzik. Ebből gyaníthatóan nem lesz semmi, olimpiai sportág legalábbis biztosan nem, max. összehoznak valami globálisan szervezett bajnokságot a játékokkal párhuzamosan.
#31
Szerintem tarsadalmi szempontbol meg korai.
Fel kell nonie legalabb meg egy olyan generacionak, aminek a tagjai jatszottak vagy rendszeresen jatszanak, tehat az eletuknek legalabb egy kicsit resze a virtualis jatek.

Emellett kicsit nehezkes lesz ebbol egy olimpiai minosegu hagyomanyt letrehozni, mert a jatekok folyamatosan valtoznak es cserelodnek.

(Amugy csak megjegyzem, a sportloveszet is olimpiai sport, ott sem szamit jelentosen milyen izmos vagy, es milyen az eronleted.)
#29
Ha van benne pénz akkor lesz, ha nincs akkor nem... Azért lássuk be az a 45 millió ( egyszerre 14 millió ) néző, lepkefing ahhoz képest, hogy a riói nyitányt több, mint 1 milliárdan nézték meg ... :DDD

Amúgy Unravel, a saját posztodban kimondtad az ítéletet magad fölött : "... számomra." Egy aprócska pont vagy a gépezetben, 1 ember aki nem számít, így a véleményed sem számít. A számok számítanak, nem a te hőzöngésed... Ha ez kell a népnek akkor ezt kapják. Ha az emberek koncsítát akarnak, akkor azt kapják... Ha barátok köztöt akkor meg azt... Ha pedig surströmming-et... :DDD
#26
#19: Nem maguk a sportágak erőszakosak. Amiről te beszélsz az szabálytalanság, amit büntetnek. A sportágak nem erről szólnak. Más kérdés, hogy maguk a játékosok elkövetnek erőszakos tetteket, amik szabályellenesek és más kérdés, hogy a népszerű esport játékok az erőszakon keresztül vezetnek a győzelemhez.
#25
#10: Pedig míg nálunk hosszú Katinkara mindenki csak annyit mind, ja tök jó úszó, addig dél Koreában egy top starcraft játékos egy legenda, nemzeti kincs, rocksztár, tinilányok nedves bugyijanak okozója. Az, hogy nekünk más a szemléletünk, még nem azt jelenti, hogy nem lehetne őket egy lapon emlegetni. Van akinek más az értékrendje. Van akinek többet ér egy esportoló mint egy rendes sportoló. Mert neki az az érdeklődési köre.
Amúgy Felőlem simán belefér az olimpiaba az esport is. Ha akarom megnézem, ha nem akarom, nem nézem. Ugyanúgy mint Mondjuk a sportlövészetet.
Ha szigorúan az olimpia eredetét nézem, ott nem az volt a kritérium, hogy fizikai sportolók merjek össze a tudásuk. Hanem az, hogy a háborús időket elkerülendő, legyen valami közös megmozdulás ami Közelebb hozhatja a nemzeteket.
#24
Lehet hogy ez lenne az egyetlen tiszta "sportág" amit drogmentesen végigvisznek
#23
Röhej vagy sem, ahogy páran írták, az Olimpiának nem ártana a plussz nézettség. Megjegyezném a tavalyi LoL döntőre világszerte 43 millió ember volt kiváncsi.
#22
#15: Nem annyira bonyolult pedig. (olimpiai **játékok**)
#21
Törölt felhasználó
#20: Túl kevesen játszanak. Hiába nyomnád a marketinget, alapból az idős korosztály kiesik, míg az olimpiát az uccsó kisnyugdíjas is lesi. Talán a mi 80-90-es születésű generációnktól felfelé tud változtatni ezen, de az is még sok-sok év.
#20
Hát csatlakoznék az előttem szólókhoz. Az eSportnak nincs helye az olimpián, de mint kűlön műsorszám igen is meg állja a helyét én úgy gondolom. Azért nem nőtte még ki magát igazán mert a társadalmak nincsenek felkészülve. Nagyon sok pénzt kellene ebbe ölni, gondolok itt a szponzorációra, hogy ez nagy szám legyen. Emellett a közszemléletet is meg kéne változtatni sok országban, hogy ennek valós alapja lehessen.