American McGee új Alice-t szeretne

A dizájner az utóbbi években nem foglalkozott videojátékokkal, ehelyett egy Out of the Woods nevű kártyajátékon dolgozott, ami a Kickstarteren is sikert aratott. Most azonban úgy fest, visszatérne az Alice-hoz.

A rajongók szüntelen kérdezgetik American McGee-t, hogy mi újság az Alice-sorozattal, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy a cím az Electronic Artsé, így bármennyire is szeretné, nem rajta múlik a folytatás elkészítése.

A kérdés még az úriember legutóbbi Kickstarter-projektjénél is előkerült: McGee itt azt is leszögezte, a kiadó nem nyitott a licencmegállapodásokra, a crowdfundingra és a külsős befektetők bevonására sem, így addig nem lesz új Alice, amíg a cég úgy nem dönt, hogy ő maga megcsinálja. McGee azért nem adja fel, a blogján augusztus elején újra megpendítette az Alice-húrokat, igaz, azzal a nem titkolt céllal, hogy megtolja picit az említett kampány hajráját.

Most végre valami konkrétumról is beszámolhatunk: a blog egy friss bejegyzése szerint az Out of the Woods sikerén felbuzdulva, American McGee elkezdte felvázolni a harmadik Alice-játék, az Alice: Asylum koncepcióját, amit artworkökkel, designdokumentumokkal és a kidolgozott üzleti modellel együtt szeretne bemutatni az EA-nek, hátha sikerül jobb belátásra bírni a céget. McGee-t addig is egy hírlevél-feliratkozással támogatni.

Az Alice-film azóta is készül, a projekt pénzhiány miatt akadt el.

12 komment - szólj hozzá!