Mario már nem vízvezeték-szerelő

A Nintendo a hivatalos oldalán pontosította Mario életrajzát, így derült ki, hogy a háttértörténet szerint már nem vízvezeték-szerelő. Persze hogy is lenne az, ha állandóan Peach hercegnő megmentésével van elfoglalva?

Hiába Mario a világ legismertebb videojátékhőse, ahogy azt a mostani hírünk is példázza, nagyon keveset tudunk róla. A Kotaku újságolta el, hogy a Nintendo frissítette Mario életrajzát a hivatalos oldalán, így derült ki, hogy hősünk már nem vízvezeték-szerelő.

Így írnak most a szájton Marióról: "Mindig sportos, legyen szó baseballról, teniszről, fociról vagy autóversenyről, Mario mindenféle szuper dolgot csinál. Tény, egy időben vízvezeték-szerelőként dolgozott."

Shigeru Miyamoto, Mario atyja egy 2010-es interjúban beszélt a karakter foglalkozásáról részletesebben is. Mint mondta, az 1981-es Donkey Kongban Mario inkább egy ács volt, és csak az 1983-as Super Mario Bros.-nál döntöttek úgy, hogy vízvezeték-szerelőt csinálnak belőle, miután a játék részben a föld alatt, a vízvezetékek között játszódott. Azt egy 2005-ös interjúból kellett megtudnunk, hogy hősünk a húszas évei közepén jár.

6 komment - szólj hozzá!