Call of Duty - jöhetnek még történelmi epizódok

Az Activision természetesen nagy titokban tartja, hogy milyen jövő vár a Call of Dutyra, azonban a kiadó vezérigazgatója elég erősen célozgatott rá, hogy készülhetnek még történelmi epizódok a sorozathoz.

A Call of Duty-sorozat hosszú idő után visszatért a gyökerekhez, és idén egy második világháborús epizóddal folytatódik majd. Nagy kérdés azonban, hogy milyen jövő vár a szériára: vajon egyszeri vérfrissítés a történelmi körítés visszahozása, vagy egy tartósabb kezdeményezés része?

A Game Informer az Activision Publishing vezérigazgatójával, Eric Hirshberggel interjúzott, aki bár túl sok konkrétumot nem árulhatott el, elég egyértelműen célzott arra, hogy várhatók még történelmi epizódok a sorozathoz: "Nos, nyilván nem beszélhetek azokról a dolgokról, amelyek néhány év múlva kerülnek terítékre, de nem gondolom, hogy a Call of Duty: WWII egyszeri kitérő lenne: a második világháború és a történelmi körítések egy nagyon gazdag területet jelentenek, és szerintem minden esély megvan rá, hogy többször nyúljunk hozzá."

Hirshberg ezután felelevenítette, hogy miért döntöttek annak idején úgy, hogy elhagyják a második világháború csatáit: ahogy azt az általános közvélekedés tartja, ők is úgy látták, hogy a játékosok belefáradtak, valami újra volt szükségük. Az már más kérdés, hogy a sorozat korábbi részeihez képest gyengébben muzsikáló Infinite Warfare-ről ő maga is azt mondta, hogy - a minőségétől függetlenül - valószínűleg "eggyel több jövőben játszódó részt csináltak, mint kellett volna".

14 komment - szólj hozzá!