Mi lesz veled, LawBreakers?

Cliff Bleszinski a GameSpotnak adott interjút, amiben őszintén beszélt a LawBreakers minimálisra apadt játékostáboráról és az internetes megnyilvánulásairól. Egy biztos: még mindig bízik a játék sikerében.

A LawBreakers augusztusban jelent meg PC-re és PS4-re, és a lelkes beharangozók ellenére nem rengette meg a világot. A Steam esetében még a számokat is ismerjük, az FPS sosem érte el a nyolcezer játékost egy időben, az elmúlt napban pedig egy kétszázas csúcsot tudott villantani mindössze: értsd, ha játszani szerettél volna, a legjobb esetben is kétszáz játszópajtást tartogatott neked a program.

A játék atyja, Cliff Bleszinski a GameSpotnak azt mondta, a PS4-es verzió "rendben van", bár az érvelése inkább magyarázkodásnak tűnik. Szerinte a konzolosok másképp ítélnek sikeresnek egy játékot, mint a számítógépesek: "A PC-sek megnézik a számokat a Steamen, ilyen PS4-en nincs. [...] Az emberek kiköhögik a 30 dollárt, feljönnek játszani, és nem gondolják túl a dolgot. PC-n viszont mindenáron sikerre vagy halálra akar ítélni egy olyan internetes kultúra, ami imád csak távolról figyelni" - mondta, majd hozzátette, továbbra is azon vannak, hogy felpörgessék a számokat. Lesznek új tartalmak, akciók és próbahétvégék is.

(Zárójelben érdemes megjegyezni: még PS4-en is idegesítő hosszú tud lenni a matchmaking az alacsony játékosszám miatt, erről hamarosan a tesztünkben is megemlékezünk.)

A Boss Key maratonként tekint a LawBreakersre, a gyorsjavítások mellett új pályák és kasztok várhatók, hamarosan jön a Team Deathmatch, és egy rangsorolt liga is Boss League néven. Bleszinski szerint a LawBreakersre olyan sors várhat, mint a Warframe-re, amely szintén gyenge számokat produkált eleinte, végül azonban a Digital Extremes kitartása miatt sikerült felpörgetni a játékot - most épp nyitott világú pálya érkezik, a minap adták ki az első gameplay videót hozzá.

Átdolgozzák a marketingkampányukat is, szeretnék megértetni a játékosokkal, hogy miért olyan nagyszerű élmény játszani a munkájukkal. Végül Bleszinski személyes felelősségéről is szó esett, az úriember beismerte, hogy elég beképzelt tud lenni a közösségi felületeken, és állítása szerint mindenképpen azon lesz, hogy visszavegyen egy kicsit.

25 komment - szólj hozzá!