HWSW: Milliárd dollárból lesz Apple-kihívó a Google

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 21.
  • Hardver
Link másolása
Újra okostelefon-gyártót vesz a Google, ennél azonban kicsit bonyolultabb a frissen bejelentett HTC-Google tranzakció. Nagytestvérünk, a HWSW végigvette, hogy mi áll a nagy hír hátterében.

Mintegy 1,1 milliárd dollárért veszi át a HTC egy részét a Google - jelentette be a két cég közösen. A tajvani okostelefon-gyártó a komoly összegért cserébe a telefonokat fejlesztő divízió jelentős részét engedi át a Google-nek, amely így a jövőben teljesen házon belül készítheti Pixel-sorozatba tartozó okostelefonjait. Tehát kisebb meglepetésre a Google nem vásárolja fel a HTC-t, a korábbi pletykákkal ellentétben csupán relatív kis részt vesz át a keresőóriás.

A tranzakció részeként a Google szabadalmi licencmegállapodást is aláírt a HTC-vel, ennek keretében a tajvaniak szellemi tulajdonához kap majd nem-exkluzív hozzáférést a vállalat. Ez csupán annyit jelent, hogy a HTC-s fejlesztéseket gond nélkül kamatoztatni tudja majd a Google saját hatáskörben, nem kell attól félnie, hogy a tajvaniak egyszer szabadalmi perbe fogják.

Mi ennek az oka, és mi vár a HTC-re? A HWSW cikkéből ez is kiderül!

9.
9.
GemForge
8.
8.
markoci555
#7: vagy talán végig kéne olvasni a cikket kedves 1-es és 7-es...
7.
7.
batnor
#1: Nem vette meg a Google a HTC-t.
A cikk pontatlan, valódi hír itt olvasható:
https://mobilarena.hu/hir/megtortent_a_google-htc_megegyezes.html

Nem ártana a kis tesónak utánna járnia a dolgoknak mielött a nagy tesó hülyeségeit leközli :)
6.
6.
CitromH
Miért kell mindenhova azt írni, hogy "nagytestvérük", ha hwsw-ről van szó? Nyilván nem összemérhető a két weblap, de ne degradáljátok már magatokat ezzel...

ON: HTC nagyon jó kis telefonokat gyárt, a SENSE meg egyenesen pazar. A támogatással van gond (szoftver és szervíz). Na meg a marketingköltséggel :)
5.
5.
Grabowsky30+
#3: Kb 1 hónapja cseréltem le HTC M7-esem nagyon szerettem azt a kis telefont! Most egy U11-em van. Maradok a HTC-nél amíg lehet nekem bevált ez a márka!
4.
4.
Chinlee
En is szerettem az m8at. Elotte s3 volt ritka vacak szoftverrel (most se mas a samsung berheles.) Aztan apple, szoftverben verhetetlen.
3.
3.
ollie92
Régi jó HTC ONE (m7) még ma is ketyeg, persze már mást használok, de ha feltöltöm, simán használható. Igaz az akksi már nagyon gyenge, hiszen majd 3 év használat alatt eléggé nyüstöltem, de iszonyat ritkán fagyott le, vagy laggolt be ez idő alatt. Akkoriban sztem a HTC Sense volt az egyik csúcs, mint dizájn, mint egyszerűség szempontjából. És azok a dupla előlapi hangszorók....ahhh
2.
2.
greenmelon
#1: Nincs olyan, hogy csak a stylust érzékeli.
1.
1.
strike19
Én szerettem a HTC kár érte ,hogy megvette a Google.
Emlékszem haverom első HTC telefonjára 2008-ból.Még Windows CE futott rajta meg PDA ceruza volt hozzá csak az érzékelte.
HTC akkoriba még csak Windows PDA és telefont gyártott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...