Minikonzol készül a Commodore 64-ből is

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 1.
  • Hardver
Link másolása
Tovább dübörög a minikonzolláz! A Retro Games jóvoltából 2018 elején érkezik a C64 Mini, amely a nyolcvanas évek népszerű masinájának liliputi változata lesz, stílszerűen 64 előretelepített játékkal. És igen, lesz hozzá joystick is!

A szeptember nyerő hónap volt a minikonzolok szerelmesei számára. Megjelent a Sega Genesis Flashback és az Atari Flashback 8 Gold, pénteken pedig a SNES Mini is. 2018 elején sem lesz megállás, lévén a Retro Games bejelentette, hogy érkezik a C64 Mini!

A nyolcvanas évek konzoljának miniatűr változatát egy HDMI-kábellel csatlakoztathatjuk a tévénkhez. A csomag egy joysticket is tartalmaz, amit a masina két USB-portjának egyikébe dughatunk.

A C64 Mini 64 előre telepített klasszikus játékot tartalmaz, köztük a California Gamest, a Speedball 2: Brutal Deluxe-ot, a Paradroidot és az Impossible Missiont. A teljes lista még nem ismert, csak a fele, reméljük, a Last Ninja azért még belefér!

A játékokat többféle pixelmódban futtathatjuk (éles és CRT-mód, valamint kapunk scanline-emulációt is). A jelek szerint a játékállást bárhol elmenthetjük, és USB-s billentyűzetet is csatlakoztathatunk a géphez.

A C64 Mini ára 80 euró lesz, azaz nagyjából 25 ezer forint. A terjesztésbe besegít a Koch Media is.

A gyártó Retro Gamest még véletlenül se tévesszük össze a Retro Computersszel, amely a Sinclair Vega Plusért felel!

15.
15.
delphijos
#9: Jaja, az is megvan. Meg a Kis Gettó különszám. :)
14.
14.
GAMEROD
Ezt nem miniben kéne kiadni, hanem eredeti méretben, és több játékkal. Viszont lemezes játékokat ne is várjon rá senki, a lemezmegfordítás miatt kivitelezhetetlen úgy megoldani hogy minden játékkal kényelmes legyen, bár nem lehetetlen csak akkor eléggé bele kéne nyúlni egyes dolgokba.
13.
13.
user101
Meh ?! Mindenki meghülyült ? :(((
12.
12.
supair
Nahát! A full listára kiváncsi vagyok....de kell reményeim szerint Wizard Of Wor,The Last V8,Barbarians,Commando,Hexenküche,jáááájjj sorolhatnám :-))))))
11.
11.
zozo76hun
#10: maniac manshion, the last ninja 1/2/3
10.
10.
Fulár
Ez nagyon klassz!De 64 játék könyörgöm???Mennyi helyet foglalhat az összesen?5 megát?És ezzel jó sokat mondtam!Ha szívvel lélekkel csinálnák akkor rogyâsig pakolnâk játékokkal!A nép Usagi Jujmbot,Giana Sisterst,Sylkwormot,Neuromancert és Zak Mcrackent követel!
9.
9.
zozo76hun
#7: Volt belole kulonszam is!
8.
8.
Scal
ezek közül kb. a Nebulussal nyomtam, de nem lesz Fox fight back? North & South? Donald Ducks Playground???? wuuuut????
7.
7.
delphijos
#4: CoVboy posta mekkora volt már. Hülyék mindíg vannak :D
6.
6.
jarlaxle
Street rod..Defender of the Crown..De öreg vagyok már..
5.
5.
Matt8888
#2: +1
Megoldás tervezzük mini magyar konzolt :D
4.
4.
zozo76hun
1988-ban kezdtem C64-el, a mai napig megvan... + az osszes Commodore Vilag es az osszes Spectrum Vilag! Ha megjelenik, tuti megveszem, kerul amibe kerul! :)
2.
2.
Yanez
#1: Hát ja, mint most a $80-os SNES mini, ami 44 ezer forint.
1.
1.
gorgo
nálunk tuti nem ennyi lesz :) szerintem ez a joy sok játékhoz nem lesz elég gyors miért ne adnak hozzá a jó öreg Quickshot 2 azok nagyon jók voltak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...