Chuchel - íme, a Machinarium fejlesztőinek új játéka

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Mindig figyelemmel kísérjük az Amanita Design munkásságát, lévén kalandjátékaik egészen elképesztő művészi stílussal bírnak. Így lesz ez a legújabb projektjük, a Chuchel esetében is. Főhősünk ezúttal egy dühös hajhagyma!

Ezúttal könnyedebb és viccesebb játékkal jelentkezik az Amanita Design. A Machinarium, a Samorost és a Botanica cseh fejlesztője marad a point 'n' click műfajban, és nem szorul segítségre, ha gyönyörű, részletgazdag környezetet kell készíteni. Igaz, a Chuchel nem hasonlít a csapat korábbi játékaira, a srácok teljesen új irányba mentek el.

Az Amanita komédiaként hivatkozik a játékra. Főhősünk egy poros hajcsomó, aki imádja a cseresznyét, de pechére, egy gazember ellopta tőle a gyümölcsöt. Hősünk viselkedése leginkább egy hisztis kisfiúra emlékeztet, olyanra aki túl sok cukrot evett. Nagyon könnyen dühbe gurul buta dolgoktól, de végül is szórakoztató nézni, hogy mit csinál.

Rejtvények is lesznek, de korántsem olyan nehezek, mint a srácok korábbi munkáiban láttuk, nem akarják, hogy a játékosok egyetlen képernyőn leragadjanak. Nem is igazi fejtörőkről van szó, hanem apró, interaktív gegekről. A Chuchel lényegében a videojátékok és az animációs rövidfilmek határmezsgyéjén mozog.

A szinkron és a zenék is roppant fontosak, a talpalávalót egy cseh alternatív rockbanda, a DVA szolgáltatja.

A 2012 óta készülő Chuchel 2018 elején érkezik PC-re, Androidra, iOS-re és Macre.

6.
6.
DarkLord
Nekem bejött a Botanicula is szóval nekem tetszik ez az elgondolás nagyon.
5.
5.
markoci555
hát akkor ez gondolom inkább gyerekeknek készült, a kinézete inkább botanicula-s, nekem a machinarium volt a kedvencem a játékaik közül
4.
4.
PaprikaJancsi
Épp most játszom a Samorost 3-mal, bár nem ragadott el teljes mértékben (ami abból eredeztethető, hogy nem vagyok a stílus kedvelője) azért eljátszogatok vele.
Ez viszont nagyon megtetszett, várom :)
3.
3.
cavefish
A Botanicula is hasonló, én azt nagyon szerettem! Ez is biztos jó lesz. :)
2.
2.
Yanez
Ezek a készítők rendesen beszívtak! :D
1.
1.
zsocc-nrg
Aranyos és poénos :D Engem megvettek kilóra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...