Hivatalosan is halott a Kinect

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy leáll az Xbox 360 és az Xbox One mozgásérzékelős szenzorjának gyártása, a meglévő készleteket még kisöprik, de utánpótlás már nem érkezik. Ezzel vége a Kinect-korszaknak.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#32
#31: Ja, a baj a VR-al, hogy szűk kör számára biztosít valamiféle élményt. Tisztára mint a Kinect, a Move.

Amiből talán lesz valami komolyabb tömegtermék véleményem szerint, az az AR. Egyre több gyártó foglalkozik szemüvegek fejlesztésével, ami képes valamiféle AR élményt biztosítani.
A VR meg talán ezek hátán fog haladni előre, és megmarad játékosoknak, mérnököknek, orvosokank, stb. vagyis egy szűk kör számára. Vagy behal teljesen, mint a 3D TV.
#31
#28: Örülj neki, hogy ilyen jó neked, sajnos sok ember van, akinek még VR sem kell, és rosszul tud lenni. Én a járműveken előre kell nézzek, nem olvashatok, és akkor talán nem leszek rosszul. Tévén még tudok játszani általában, de ha picit szédülősebb napom van, akkor az fps játék felejtős. VR-t ezért meg se próbálom, pedig szívesen vennék egyet, érdekelne a technolódia.
#30
#28: Ez egyénenként változó. Van, aki bírja, van aki kevésbé. Pont, mint a magasságot, vagy a gyorsulást. Nekem pl ha fáradt, kialvatlan vagyok, hányingerem lesz a játéktól, pedig VR nélkül, TV - n tolom.
#29
#28: Semmi baj nincs vele. Ráadásul nincs helyette semmi más, úgy hogy még ha szar is lenne, akkor sincs mit rágózni ezen az egészen... :D
A Windlands az adja nekem is! :D
#27
#26: Bocs körökre osztott játékok irányítására használható és kb ennyi.
#26
A Kincet a működési elve alapján eleve alkalmatlan bármiféle játék mozgatására. Aki ezt nem látja be az eleve ezen el sem gondolkodott. Az hogy eddig élt az csak annak köszönhető, hogy a játékosok egy része ennek ellenére éltette.
#24
Törölt felhasználó
Utalom, hogy mindent felbehagynak, ps move azert volt kiraly (es kiraly mai napig) mert lehet tolni a house of the dead 3-4-overkillt ugy mintha jatekteremben lennel csak nem kell zsetont hajigalnod bele, imadom a mai napig. Lehetett volna meg tobb ilyen, de time crisis 3 es a kalozos utan tobb nem jott, csalodas...
#23
Máshol épp most olvastam, hogy még green-screen opciót is tudott a 2.0-s verzió (legalábbis Windowson), megvették a Mixert (leánykori nevét már nem tudom), mindenki streamel most és még ezt se vették észre, hogy jó kiegészítője lehetett volna ez az xbox-nak. Biztos meg tudták volna oldani, One-n is lényegében egy kiherélt Windows 10 fut. Ezzel elkerülhető lett volna, hogy feledésbe merüljön, alkalmanként meg jött volna rá pár játék is.
#22
Alapvetően a VR zsákutca, mindaddig amíg egy akármilyen 2D-S SÍK kijelzőt akarsz amúgy teljesen természetellenesen a szemed elé tenni 5 cm-re... Fiziológiailag ez mindig is az marad, hiába a 3d hatás és a kurvagyors képfrissítés az agyad tudni fogja, hogy mi történik. Megszokni megszokja, de folyamatosan küzd ellene... Én például szemüveges vagyok elméletileg ( nem hordom csak speciális esetekben, mert megszokja a szemem és hozzá romlik ), de VR-ben sem tudok 20-30 percnél többet tölteni, mert szétmegy tőle a fejem ). A látvánnyal nincs bajom, fizikailag nem bírom és itt most arra gondoljatok, hogy ha mainstreammé válna a VR akkor MINDIG, MINDENT ebben kéne nézned !!! Ez beteg.

Egy kivetített virtuális tér már más kérdés, meg az is, hogy aki játszik, tervez, dolgozik, az nem biztos, hogy fog egy szobában ugrálni, mint Tony Stark :) Ha csak nem ad akkora pluszt a dolog, ami miatt érdemes lesz ezt bevállalni. A VR sem fog kihalni addig a pontig amíg egy olyan szegmenst tudhat magának, ami profitot termel az abban érdekelteknek, de mainstream még nagyon sokáig nem lesz.

Itt a pártolók és az ellenzők között azt gondolom nem is azon megy a vita, hogy a VR megmarad-e egyáltalán, mint platform ( szerintem meg ), hanem, hogy lesz-e mainstream vagy sem ( szerintem nem ).
#21
NorbiiiModerátor
#16: +1
#20
NorbiiiModerátor
Nincs Xboxom, de ezért nagy kár! Nagyon ötletes és jó dolog, nekem nagyon tetszik. Évekkel ezelőtt én is szerettem volna, milyen jó lehet vele játszani, mondjuk egy Star Wars-r vagy egyéb mást. A Star Wars azóta is érdekel, a kinectnek köszönhetően kicsit olyan, mintha tényleg mi lennénk a főhősök.
#19
#10: A virtuális valóságba nem ilyen ormótlan sisakok fognak elröpíteni, és amíg ezekkel próbálják meg elhozni, szerintem rendre bukni fog az összes. Egy holodecktől vagy a mátrixtól meg olyan messze állunk még technológiailag, hogy szórakoztatóelektronikai szempontból kár is róla beszélni. A VR még nagyon sokáig sci-fi marad.
#18
#1: Iszom minden szavadat !
#17
Ms-t ez addig érdekelte amíg rá tudta erőltetni a vásárlókra ugye az első xbox one-okhoz járt jó pénzért, csak nem tudom mire használták, mert a címek már az xbox360 alatt is kifulladtak! Amúgy nekem 360ashoz volt, marha jól működött és tényleg tök jó party játék kellék is lehetett volna, de sajnos értelmes játék nem sok volt rá, kár érte sokkal több volt benne!
Annyira bírom ezeket a "VR halott" embereket, gondolom soha nem próbálta, csak hajtja a baromságait! Meglátja mennyibe kerül, meg hogy nem elég hozzá a 9800gt-je és akkor már szar, meg halott! Ha ezeken múlna bármi is már rég minden halott lenne! Egyszer ráadnák a fejére aztán alig lehetne leszedni róla, ő tudja látatlanban is, hogy szar! Szánalmas! :D
#16
Szerintem nem kéne összemosni a VR-el. Állítom hogy ha jöttek volna ki "casual" játékok ( sport, party, stb ) akkor - akár a gyerekek körében - népszerű maradt volna a ONE érában is. Én sem értem hogy miért fordultak el tőle ennyire. ( A PS kamera hasonlóan járt, azt is max. a PSVR használja ) Nem kell beleerőltetni minden stílusba ezt az irányítást, de lett volna olyan stílus ahol jópofa.
#15
#13: Az amire te gondolsz az inkább a Google Glass és Hololens megoldásai, sztem az nem említhető egy lapon ezzel. A VR, ahogy ma ismerjük még simán bedőlhet, míg az előbb említettek nem biztos.
#13
YanezModerátor
#12: Én a jövőbeli vr-t nem csak játékokra alkalmas platformként látom. Úgy képzeld el, hogy majd úgy fog kinézni, mint egy hétköznapi szemüveg, amely nem ott fog véget érni, hogy van rá néhány 1 órás játék. Rengeteg dologra lesz képes! Ha van egy kis fantáziád, vagy netán láttál már több scifit is, akkor nem kell ecsetelnem. Egyszerűen túl sok potenciál rejlik ebben a technológiában ahhoz, hogy mindössze pár játék miatt bukásra ítéljük. Én már most látom, ahogyan az emberek egyszerű kis szemcsikben járnak az utcákon, mint most a mobilokkal. A majdani AR technológiával karöltve pedig ez a mindennapok pótolhatatlan eszközévé válik!