Még visszatérhet a Fable-sorozat

Noha tavaly márciusban zárt be a Lionhead, a készülő Fable Legendset pedig törölték, még mindig van remény a népszerű széria feltámasztására, legalábbis az Xbox belső fejlesztéseiért felelős Shannon Loftis szerint.

Amikor 2016 márciusában bezárt a nagy múltú brit stúdió, a Lionhead, már szinte elkönyveltük magunkban, hogy soha látunk új Fable-játékot. Pedig a törölt Fable Legendsre tíz évig tartó szolgáltatásként tekintett a Microsoft, hősként és gonoszként is játszhattunk volna benne a barátainkkal közösen. Oké, a Fable Fortune című gyűjtögetős kártyajáték ugyan megjelent, de azt egy külsős csapat készítette.

Az Xbox first-party címeiért felelős szakember, Shannon Loftis a GameSpotnak adott interjújában elárulta, hogy a Microsoft továbbra sem tett le a frencsájzról. Loftis annak idején azért költözött Angliába, hogy segítse a Fable II fejlesztését, ezért a sorozat "nagyon közel van a szívéhez", és bár most még nem árulhatja el, hogy készül-e új Fable, vagy sem, de megvan rá az esély, hogy visszatérhessük Albion világára.

Ha valaki dönthet a sorozat feltámasztásáról, az maga Shannon Loftis. Évente rengeteg játékötlettel van dolga, és bizonyára számos külsős és belsős csapatnak eszébe jutott egy új Fable. De most - hasonlóan az EA-féle Mass Effecthez - még pihenteti a frencsájzt a nagy visszatérés előtt.

9 komment - szólj hozzá!