Brit toplista: fej-fej mellett Bayek és Mario

Október 27. ünnepnap volt a játékosok körében, elvégre három olyan megjelenést is tartogatott, ami sokszor egy hónap alatt sem jön össze. Nem véletlenül vártuk türelmetlenül a legfrissebb brit játékeladási toplistát.

A hét tehát az Assassin's Creed: Origins, a Super Mario Odyssey és a Wolfenstein II küzdelméről szólt, a csatából pedig Bayek kalandja került ki győztesen végül. Azonban nem feltétlenül lehetnek nyugodtak a Ubisoftnál: habár az aranyérem összejött, az új Assassin's Creed eladásai egy picivel alulmúlták a 2015-ös Syndicate rajtját.

A toplista persze ezúttal sem számol a digitális eladásokkal, így elképzelhető, hogy ennél derűsebb a kép, ráadásul pozitívum, hogy a különböző gyűjtői kiadások miatt árbevételben már jobban teljesített az új rész, és a Watch Dogs 2 nyitányát is sikerült felülmúlni.

Habár a Nintendo csak a második helyet csípte meg a Super Mario Odyssey-vel, ha külön számolnánk a multiplatform játékok egyes változatait, első is lehetne. Aggodalomra semmi ok, házon belül rekordot döntött a játék: az új Mario a legutóbbi Zelda rajtját is lepipálta, ráadásul a Switch eladásait is megpörgette, a múlt héten ugyanis 64 százalékkal több konzol talált gazdára, mint az előzőn.

A Wolfenstein II-nek csak a negyedik hely jött össze, a játék kifejezetten gyengén teljesített az elődjéhez képest. A 60 százalékos lemaradást persze itt az is magyarázhatja, hogy a The New Order anno több platformon debütált.

A Destiny 2 a PC-s változat érkezésének hála tudta megőrizni a hetedik helyét, és érdemes megemlíteni az újoncok közül a Just Dance 2018-at is: habár a huszonharmadik helyezést nem teszi ki a Ubisoft az ablakba, érdekesség, hogy az eladások 32 százalékát a Wii- (!), a 31 százalékát pedig a Switch-változat hozta össze.

 1. Assassin's Creed: Origins
 2. Super Mario Odyssey
 3. FIFA 18
 4. Wolfenstein II: The New Colossus
 5. Gran Turismo Sport
 6. Grand Theft Auto V
 7. Destiny 2
 8. South Park: The Fractured but Whole
 9. Middle-earth: Shadow of War
 10. WWE 2K18
 11. Mario Kart 8 Deluxe
 12. Forza Motorsport 7
 13. LEGO Worlds
 14. The Evil Within 2
 15. Forza Horizon 3
 16. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 17. The LEGO Ninjago Movie Video Game
 18. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
 19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 20. Resident Evil 7
20 komment - szólj hozzá!