The Last of Us: Part II - az erőszakos trailer okai

  • Írta: gabeee
  • 2017. november 3.
  • Hír
Link másolása
A Paris Games Weeken látott napvilágot a The Last of Us: Part II közel ötperces bemutatója, ami azon felül, hogy sokak kíváncsiságát enyhítette, némelyeknél ki is verte a biztosítékot.

Pár napja egy ötperces kedvcsinálóval készült a Sony a Paris Games Weekre a The Last of Us: Part II kapcsán. Akkor az első benyomások, a közönség kiéhezettsége miatt még pozitívak voltak, azonban azóta sok kritikus hang is előkerült, mondván a trailer roppant erőszakosra sikerült.

Ez mondjuk igaz is, hiszen egy nőnek kalapáccsal törik el a kezét, míg egy másikat kegyetlenül felakasztanak, és még egy férfit is fejbe lőnek nyílvesszővel. Az egyéb nyalánkságokkal is tarkított előzetest azonban most Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezetője vette védelmébe. Elmondása szerint a játék felnőtteknek készül, ezért az ilyen jelenetek nem túlzóak benne. Szerinte - bár még nem tudja biztosan - a játék 18+-os besorolást fog kapni, és olyan játékosoknak készül, akik szeretik ezt a keményebb vonalat. Ryan hozzátette, hogy a Sonynak az is feladata, hogy platformot kínáljon a fejlesztőknek, az már rajtuk múlik, milyen címet tesznek le az asztalra.

76.
76.
Duken
Eszméletlenül jól összerakott kedvcsináló lett. Ilyen precíz és ütős koerográfiát, rendezést még tán filmekben sem látam nagyon. ND megint szintet fog lépni.
75.
75.
guba800
Sokan el vannak varázsolva! Nem az akasztáson van a hangsúly,hanem a lènyeg a mondanivalója!
67.
67.
GAMEROD
Arról van szó, hogy reklámokban nem pozitív dolog az erőszak. Igényes trailerben legyen akármilyen horror-ról szó, nem szokták végig mutatni az eseményeket, hanem pár másodperces bevágásokkal mutatnak belőle jeleneteket. Ha ennyit sikerült összehozni, és semmi gameplay részlet nincs, akkor valószínűleg egykét évet még várni kell a megjelenésre, ha egyáltalán megjelenik.
66.
66.
gyerecske
Hagyjuk már ezt a sok hülyeséget.
Engem csak az érdekel , hogy mikor jelenik már meg. :-)
65.
65.
zoe9
Most komolyan? Egy olyan játékban, amiben szétnyílt fejű, gombától rohadó lények vannak ez durvának számít? És azt tudtátok, hogy a pornófilmekben meg meztelen emberek vannak? Hová tart ez a világ? Meg kérlek vitázzunk még arról, hogy a sci-fi meg fantasy filmekben milyen valótlan fizika van a CGI jeleneteknél, mert az aztán már tényleg durva! Aztak*rva mik vannak itt...
64.
64.
Chrysh
#63: *aki értelmezni tudja
63.
63.
Chrysh
Na becsatlakozok én is, és egyetértek az "erőszakos" oldallal.

Tessenek már megérteni, hogy a játékok korhatár szerint besorolásra kerülnek, , tehát aki ezt nem bírja megemészteni az szimplán ne játsszon vele és hagyja ezt a szemforgató álszent viselkedést a komódban.

Különben is, aki nem bírja értelmezni a besorolásokat (ESRB, PEGI), hogy mégis mire számítson, és elkezd játszani vele, akkor mi a frászt lepődik meg azon, hogy azt kapja, ami a besorolás szerint várható lesz?
61.
61.
kopic
Röhej, amit néhány ember lemuvel itt.
59.
59.
kopic
#31: Már az első rész is brutális volt. De ezt kihagyod 1 db trailer miatt ? No komment
-.-
57.
57.
NECROSMOKE
LOL Itt csak nezem a kommenteket es mosolygok lozben.
Mit vartak azok akiknek ezt nem veszi be a gyomra?
Az elso resszel nem jatszottak? Ott is vannak nagyon durva, veres jelenetek.
Nekem kifejezetten tetszett :) Ez meg jobban osztonozni fog, hogy megvegyem a jatekot.
Akiknek nem tetszik(betegek éesznek tole, hanynak, fosnak) azoknak ott van Mario vagy a Tetris!
Most lehet zudittani ram a kőzuhatagot XD
53.
53.
52.
52.
Firsttime
#51: Mondjuk pont neked válaszolok. Három hét alatt sem jutott el a tudatodig mi történik akasztáskor.
51.
51.
Firsttime
#38: Ja nem azzal reklámozták. Csak azzal ahogy megy egy ember két fegyverrel a kezében és halomra mészárol mindenkit aki az útjába kerül. Teljesen gyerekbarát. Hagyjuk már...
50.
50.
Firsttime
#39: De úgy ahogy a Resident evil világ része hogy jót lakmározik valamiből egy zombi, úgy ennek a posztapokaliptikus világnak is része az emberi kegyetlenség. Én azt Megértem, ha valakinek a gyomra ezt nem veszi be, pl a Fűrész filmtől hányok én is. De mint alattam valaki már említette, az emberek ilyen természetűek. Amióta rájöttünk, hogy meg lehet ölni valamit, azóta meg is tesszük. Felháborodni azon, hogy ezt hitelesen bemutatják elég képmutató dolog. Undorodni lehet tőle az érthető.
Azt a témát meg hagyjuk, hogy az erőszakos filmektől és játékoktól lesz valaki tömeggyilkos erőszaktevő. Ezek az emberek alapból betegek, valami félre siklott bennük. Nem mondom egy mentális zavarokkal küzdő erőszakos léleknek lehet trigger egy filmben vagy játékban látott emberölés, de bármilyen hihetetlen, egy labilis elmének elég lehet az is, hogy a Tescoban a sorban nekilökik a kosarat a valagának. Elgurul a gyógyszere, hazamegy, fegyvert ránt, azt kivegzi az útjába kerulőket.
48.
48.
lacinho01
A the walking deadben Negan egy baseball ütővel péppé ver 2 embert, brutális gyilkolások mennek benne stb. de azt mindenki elfogadja mert tudják abban a világban ez természetes sajna. Hát gyerekek ebben a világban is csak ez nem tv sorozat hanem játék. Ne legyünk már ennyire "gyenge" gyomrúak miközben 100.00 százalék tetszett még neki is. DE!! Amit mindenki elfelejt nem kötelező játszani vele, csak egyesek úgy vannak vele ha neki bármi baja van pl. egy játékkal akkor elronthatná mások szórakozását akár azzal hogy cenzúrázzák vagy vegyenek vissza belöle mert ő nem bírja az ilyen menjen minecraftozni mondjuk azt az én gyomrom nem bírná
47.
47.
KaktuszPingvin
Durvának durva, de az első is az volt. Viszont ha én a Last of us-ra gondolok, akkor elsősorban nem a brutalitása, hanem a történet és az érzelmek jutnak eszembe amit az a játék képes volt kiváltani belőlem. Számomra benne van a top 3 legérzelmesebb játékok listájában. Biztos vagyok benne hogy a 2 rész sem okoz majd csalódást ilyen téren sem.
45.
45.
zozo76hun
a kalapacsos jelenetnel nalam is kiverte a biztositekot, lattam mar par horror filmet, meg hiaba ez hogy csak egy szar animacio, felfordult a gyomrom tole. odaig neztem, aztan mar nem is erdekelt tovabb. sztem hulyeseg ennyire brutalisra venni a jatekot.
42.
42.
Norbiii
Összességében azt mondom, hogy látva azt az öt perces videót, amit nem vett be a gyomrom, elolvasva ezt a hírt, sanszos, hogy egy olyan játék lesz, amiből én nem kérek. Természetesen még bármi lehet, nem jelent meg a játék, majd meglátjuk mi, hogy lesz.

Jó éjszakát kívánok.
40.
40.
Norbiii
#37: Mondok még egy példát. Ha egy +18-as játékban meg kell ölni egy nőt, nincs mit tenni ez van a játékban, no de az már megint más, ha előbb meg kéne erőszakolni, kínozni, fellógatni és utána megölni...Nem ugyanaz a kettő, nem mind1 miből mennyit mutatnak, hogyan mutatják stb....ez sok mindentől függ.
A kínzásokat egyszerűen nem szeretem nézni, sem játszani.
39.
39.
Norbiii
#37: Voltak durvább részek, ezt nem is vitattam, nem is voltam értük odáig, de összességében nem volt ilyen véleményem, ilyen érzésem, mint most. Nem tehetek róla, így gondolom. Valamennyi durvaság nyilván van, nem egy Mario játékról van szó, azonban nem mind1, hogy mi, hogy zajlik, miből mennyit mutatnak, hogyan mutatják, milyen mértékben stb...
Pl a Resident evilnen is vannak átharapások, zombik, de ezt valahogy jobban benyelem, mint azt, amikor egy nőt fellógatnak, majd brutálisan kínoznak, nekem ez nem jön be.
38.
38.
GAMEROD
Nem a játékkal, hanem a reklámmal van a gond. Az egy dolog hogy játékban van brutalitás, mert mindig is volt már évtizedek óta, viszont egy reklámban vagy egy trailerben nem feltétlen erre kell helyezni a hangsúlyt mert akkor persze hogy megosztja a közönséget az hogy valaki emiatt fogja megvenni. A Wolfensteint sem a levágott fejekkel hirdették.
37.
37.
Firsttime
#36: Azt mondod az első rész még belefért. Hát nem azért Norbi, de ha az belefért mikor elkapott egy klikker és konkrétan premier plánban kiharapta a gigádat undorító módon, akkor azért remélem te is látod, hogy ez sem áll meszebb tőle. Sőt. Az elsőben feszegették a kannibalizmust is. Attól, hogy itt eltörték a kezét a csajnak, meg megöltek pár embert, akár kalapáccsal akár máshogy, semmivel sem durvább ez mint az első rész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...