Ne várjunk a Warcraft 3 és a Diablo 2 remake-ekre

A StarCraft felújított változatának megjelenése után ismét megerősödtek azok a hangok, miszerint felújított kiadást kaphat a Diablo második és a Warcraft harmadik része. A Blizzard azonban leszögezte, egyelőre biztos nem számíthatunk ilyesmire.

A hétvégén tartott BlizzConon adott interjút a PC GamesN csapatának Peter Stilwell, a Blizzard Classic Games csapatának vezető producere, aki többek között a Diablo 2 és a Warcraft 3 lehetséges felújított változatairól is mesélt.

Mint elmondta, a StarCraft felújított változata azért is valósulhatott meg, mert az eredeti játék kiegyensúlyozottságával mindenki elégedett volt, nemigen kellett már finomhangolni rajta semmit, így nyugodt szívvel turbózták fel az alapcímet. Ehhez képest a Warcraft 3 esetében az Undead frakciónál még mindig vannak hiányosságok, ahogy a rajongók visszajelzései is rendszeresek, továbbá egyes térképeken is lehetne még mit csiszolni. Hasonló a helyzet a Diablo 2-vel, ahol a legnagyobb problémát még mindig a ranglétrát ellepő csalók okozzák. 

Stilwell szerint tehát arról van szó, hogy amíg az alapjátékokkal is rengeteg a munka, addig nem sok értelme van foglalkozni az újrakiadásokkal, hiszen először ezeket kell kivizsgálni és kijavítani. Addig viszont jönnek az újabb és újabb szezonok, így a jövőben sem maradunk majd tartalom nélkül.

12 komment - szólj hozzá!