Úton a Microsoft streaming-szolgáltatása

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 7.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox One X premierjének előestéjén az Xbox fejese, Phil Spencer arról beszélt a Bloombergnek, hogy a cég legkésőbb 2020-ig elindítja a streaming-szolgáltatását, így már nem szükséges dedikált konzol ahhoz, hogy játszhassunk.

Már régóta sejtjük, hogy a Microsoft egy Neftlixhez és a PlayStaton Now-hoz hasonló játékstreaming-szolgáltatással kísérletezik. 2012-ben ugyan túl költségesnek ítélték meg a technológiát, de a prototípus már 2013-ban is képes volt arra, hogy a Halo 4-et Windows Phone-okra és PC-re továbbítsa. A fejlesztés egy évvel később kapcsolt következő fokozatba.

Az Xbox fejese, Phil Spencer az Xbox One X premierje kapcsán beszélt a cég távlati terveiről a Bloombergnek. Az úriember szerint a Microsoft valószínűleg három éven belül jelentkezik egy olyan streaming-szolgáltatással, amihez már nem szükséges dedikált konzol ahhoz, hogy bizonyos tartalmakhoz hozzáférhessünk.

Magyarán meglévő eszközeinkre (PC, tévé és mások) elég lesz telepíteni egy kliensprogramot, és előfizetési díjért cserébe játszhatunk bizonyos videojátékokkal. A számításokat egy távoli szerver végzi, nekünk csak egy gyors és stabil internetkapcsolatra lesz szükségünk.

18.
18.
Ooorky
#16: Wii volt az egyetlen az utóbbi években ahol maga a konzol is nyereséges volt.
17.
17.
Zuzmo
#16: Idén mondta az Xbox X kapcsán Phil Spencer MS játék részleg elnök, hogy az 500 dolláros árból nem marad haszon. Konkrétan arra nem mondott igent, hogy veszteséges, inkább úgy fogalmazott, hogy nem a hardware eladásból jön a bevétel, hanem a játékokból. Tehát, sejthetően nullszaldó körül van az Xbox X, ami a konzol eladást illeti.
16.
16.
delphijos
#15: "A hardware eladás a konzoloknál eddig is vesztegséges volt általában"

Ez már rég nem igaz egyik konzolgyártónál sem.
15.
15.
Zuzmo
Az egész azon múlik, hogy a vásárlók megszokják ezt az új dolgot. A technológia kész (Onlive, PS Now). A hardware eladás a konzoloknál eddig is vesztegséges volt általában, a streaminggel ezt ki lehet hagyni. A Windows miatt a Microsoftnál óriási előny van. A platformmal már most kb. mindenki rendelkezik. Emellett nullára lehet redukálni a kalózkodást Windowson, ahol eddig ez gond volt. (A teljesen online játékoknál már most sincs).
Az egész akadálya csak annyi, hogy ez egy gyökeres változás az iparágon belül, és ez nem megy egyik napról a másikra. A hardware beszállítók nem örülnének ennek. A vásárló, aki megvette a drága konzolt nem örül ennek. Aki torrentről szedi a játékot az sem. Két nyertese van: a Microsoft, és a fizetőképes vásárló, aki pl. most is netflixen nézi a filmeket, online storeból vásárolja a játékokat.
Az Xbox X nem egy új generáció, csak egy frissítés, de lehet, hogy a következő generáció a streaming lesz.
14.
14.
zoe9
Ez gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz, mint amit már 2009-ben kitaláltak és nagy reklámmal beharangoztak. Úgy hívták OnLive. 2012-ben meg dugába is dőlt, elbocsájtottak mindenkit a cégtől, felvásárolták, a CEO dobbantott. 2015-ben meg az egészet eladták és közölték, hogy vége záróra.
13.
13.
XuChi
#11: De szar munkàd lehet.....
12.
12.
Yanez
#11: Szerinted mennyi ember videójátékozik munkahelyen?
11.
11.
Ooorky
#10: Engem mondjuk eléggé zavar, hogy munka közben a notebook-omon medium beállításokkal 30-40 fps-sel fut a Witcher 3, míg otthon minden maxon oda van szögezve a 60-hoz... Márpedig dolgozni sajnos elég sűrűn be kell menni.
10.
10.
Yanez
#9: A többség általában otthon tölti a legtöbb szabadidejét, és itt a többségről van szó. A lehetőség szerintem mindenképp meglesz, mint opció, úgyhogy don't worry! :)
9.
9.
Juha
#8: Legyél mobil, aludj minden 3-4. napon más szállodában (ez is egy lehetséges jövő sokaknak), ahol persze mindig bitang net van (lesz), és te hurcolnád a pc/ps/x-et mindenhová?
Én csak havi egy-két éjszakát vagyok távol a családomtól, és nem mindig sörözős tréning a vége. Ott a laptop, de pl. az utolsó mentés a pc-ről már nincs rajta, mert azt a steam nem felhőben tárolja (remélem segít valaki, ha mégis elérhető).
DE ha mindez igaz lenne, akkor a "szar" laptopomon játszhatnék az új játékokkal is, akár kicsit drágábban is.
8.
8.
Yanez
#7: Ez a szar lesz a jövő, de ja, jelenleg még nem tökéletes. Amikor olyan netsebesség lesz már, hogy a játékok 4K/60-al is gond nélkül fognak pörögni stream-elve, akkor fog beérni a cucc, és akkor lesz fölösleges a fizikai konzol. Én viszont azt remélem, ez soha nem fogja tudni helyettesíteni a cuccot! Jobb szeretem látni és megfogni a kis dögöt. :) No meg offline is játszani, ha kell!
7.
7.
#3: Ti hol eltek? A psnow ugyanez, ez mar mukodik. Csak nem eleg jo, mert sok jatrkbsn erzekelheto a csuszas es zavaro, hogy kesobb fordul, mint nyomom. Minek eroltetik ezt a szart?
6.
6.
Ooorky
#2: Rengeteg pénzt költ el beruházásokra a Microsoft (meg az összes amerikai cég), amit elvileg haza kellene vinnie USA-ba, de akkor meg adóznia kellene utána... Pl. anno a Nokia gyártórészlegét is a Microsoft Europe 1 évnyi bevételéből vették.
5.
5.
crytek
Így más egyből más fénytőrésbe kerülnek a 20-30 ezres játékaik....Éves szinten 10-15 ezerért letol az ember mindent ami érdekli.... Mondjuk kemény 5 game van :)
4.
4.
Gykrizsi
#2: Mondjuk ez azért a inkább a cikk író hibája, mert maga a cikk arról szól, hogy milyen távlati terveik vannak, és ők is 2020 mondták, ami azért rohadt messze van. Ennyi erővel tényleg nem érdemes venni X-t mert úgyis úton van a következő gép (ami 2020-ban szerintem biztos piacra lesz dobva)
3.
3.
delphijos
Való igaz, az "úton" azért barokkos túlzás..... Mondhatnánk azt is hogy közeledik az ezredforduló. Végül is igaz.....
2.
2.
McDuff
Pfffff, akkor f.sznak vegyem meg "a világ legerősebb konzolját" :DDD

Sikeres lábon lövés megint kedves MS, persze jó, ez nem azt jelenti hogy onnantól csak ez lesz, másokkal és velem egyetemben én sem vagyok híve a game streamingnek (Onlive-t anno próbáltam), nekem kell oda a fizikai vas, mert ha a UPC azt mondja este, hogy fuck off, akkor ne rájuk várjak már ha játszani szeretnék. De akkor is, most ebbe is ölnek pénzt meg abba is, nem kéne megváltoztatni a marketing szöveget inkább arra hogy "A világ legerősebb konzolja...2020-ig, utána dobd ki a p.csába, mert a streamingben látjuk a jövőt, valamira használjuk már azokat a k.rva Azure szervereket, mert nem kell senkinek ennyiért" szlogen jobb lenne :D (szarkazmus off)
1.
1.
Zisten
Úton?
Helyesbítsünk: Tervezőasztalon.... se. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...