Megduplázódtak az Assassin's Creed eladásai

A Ubisoft is közzétette a legutóbbi pénzügyi félévre vonatkozó jelentését. Az Assassin's Creed: Originsből kétszer annyit adtak el a premier után, mint a legutóbbi részből, a Syndicate-ből. A Switch-re való fejlesztés is gyümölcsöző.

A legutóbbi negyedévben a Ubisoft teljes forgalma 264,2 millió euró volt, míg az aktuális félév bevételei összességében 67 százalékkal, 466,2 millió euróra nőttek az előző év hasonló időszakához képest. A francia kiadó a Mario + Rabbids: Kingdom Battle, valamint az olyan régebbi címek sikerének tulajdonítja a növekedést, mint a Rainbow Six: Siege, a Ghost Recon: Wildlands és a For Honor.

A digitális eladásokból 342,6 millió euró folyt be, ami 69,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva - a DLC-k és a mikrotranzakciók forgalma 82,9 százalékkal nőtt. A kiadó meglévő címei (így a Wildlands és a For Honor) 174,5 milliót hoztak a konyhára. 

Az Assassin's Creed: Origins is brillírozott az első 10 napban, kétszer annyit adtak el az új részből, mint a 2015-ös Syndicate-ból a premier után. A vezérigazgató, Yves Guillemot szerint a sorozat "hivatalosan is visszatért".

A játékeladások terén még mindig a PS4 platform az első a maga 31 százalékos részesedésével, de ami a meglepő, a Switch is gyorsan növekszik - a teljes játékbevétel 19 százalék innen jött. Ez csak egy százalékkal marad el az Xbox One 20 százalékos részesedésétől.

A Ubisoft megerősítette, hogy a közeljövőben még több Switch-játékot adnak ki. Érdekesség, hogy a Just Dance 2018-ből ezen a platformon adtak el a legtöbb példányt.

21 komment - szólj hozzá!